Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 23. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 5. března 2016 v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci celkem 42 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2015. Novinkou 23. ročníku Českého lva je udílení cen za televizní tvorbu, která je zastoupena ve třech kategoriích. Tvůrci mají možnost získat ocenění za Nejlepší televizní film nebo minisérii, Nejlepší dramatický televizní seriál a Nejlepší dokumentární televizní film nebo seriál. Nově byla zavedena zvláštní kategorie Mimořádný počin v oblasti audiovize. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

VášaVF odpad!

všechny recenze uživatele

Kvalita ceny Český lev raketově klesá a očekávám, že za pár let upadne např. díky kategoriím televizní tvorby, které nominují samotné televize do úplného bahna. Díky kategorii televizních dokumentů se do nominace dostala i reality show Výměna manželek. Za pár let se tedy o Českého lva budou ucházet Česko hledá superstar, Prostřeno a VIP zprávy. Koneckonců někde tyto hrozný pořady ohodnoceny být musí, když už zrušili TýTý. Letošnímu udílený cen tak k dokonalosti chyběl už jen falešný Jim Carrey. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Co ale nechápu, je přítomnost Lucie Výborné coby hlavní (ehm vlastně jediné) moderátorky večera. Chtělo by to nějakou příjemnou změnu moderátora a taky něčím ten večer prokládat. Hudební čísla byla fajn, ale chtělo by to něco víc filmového. Přehrávání nominací mi přišlo taky nošení dříví do lesa, protože tahle videa do nás ČT hustí už pár pátků. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v poslední době Zlaté glóby, Oscary i ceny Britské akademie, a když třeba Leonardo DiCaprio děkoval režisérovi Iňárritovi nebo své matce, která ho měla vozit denně několik hodin do jiné školy, aby ho vystavila lepším příležitostem, mělo to své kouzlo a hloubku. Tuzemští tvůrci melou s cenou v ruce uspávající proslovy, které místy skutečně jen potvrzují, že Čeští lvi jsou tak trochu setkáním bandy podivínů. Technické kategorie naprosto nudí, autoři slavnostního večera je nedokáží jakkoliv zatraktivnit. Na druhou stranu díky za to, že se ceremoniál odklonil od těch odstrašujících příkladů, které měl na starosti Vachler a spol. Vymizela ta hrůzná intermezza – pitomé zpěvy a rádoby umělecké scénky, letos je vystřídalo sympatické vokální uskupení Skety. Potěšil dvakrát přebírající Hádek (jeho zábavná taktika děkovné řeči se vydařila), medailonek Jiřího Schmitzera, ocenění filmařského řemesla u dramatických projektů pro televizi, kameraman Stanislav Milota, ceny pro Kobry a užovky a vlastně i solidní, ač hodně strojená moderátorka Lucie Výborná. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Opakování minulého ročníku:Špatná Lucie Výborná+proč se to nemůže dělat jako na Oscarech co se týče předávání? Tahat tam vědce nedává smysl podobně jako na fotbalistu roku tahat operu. Člověk vyhraje Oscara a poté musí rychle říct všechny kterým děkuje než ho Výborná vyhodí a dá prostor zbytečným zpěváckým sólům. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Lucie, Lucie, Lucie! Kdyby tys raději trávila noci u pyje! Jak jsem si na začátku říkal, že by se mohlo jednat o důstojné předávání, tak se to ihned změnilo v trapnou frašku kdy Výborná výborně vstupovala do projevů vítězů. Mein taktik zkusit šůšn! Nevtipný 140 minut dlouhý pořad, kde zcela nepochopitelně ceny předávájí lidé ze strany vědců, kteří třeba samy ocenění nemají a možná by si ho více zasloužili než někteří filmový tvůrci. Neviděl jsem všechny nominované české filmy, i tak jsem rád, že zvítězily Kobry a užovky. Tak něják jsem měl pocit, že by to měly vyhrát a přál jsem jim to, už jen díky mimořádným hereckým výkonům bratrů Hádků. A ocenění pro dokument Opři žebřík o nebe mě také potěšilo, zvlášť projev režisérky, kterou jsem měl možnost vidět v Karlových Varech. Vlastně to je důvod proč se mě ta show alespoň trochu líbila. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama