Reklama

Reklama

Jonathan

  • Německo Jonathan (více)
Trailer

Jonathan má povinnosti, které by třiadvacetiletý kluk mít neměl. Od rána do večera musí pečovat o svého nemocného otce Burghardta a k tomu ještě společně se svou tetou Marthou obstarávat rodinnou farmu. Burghardtův stav se s postupujícím časem zhoršuje a Martha proto najme ošetřovatelku Anku, aby jim s péčí o nemocného muže pomohla. Jonathan se však do Anky zamiluje a zatímco jejich láska vzkvétá, Burghardtovo citové odcizení odhalí zničující tajemství, které vypluje na povrch v souvislosti s příjezdem Burghardtova starého přítele Rona. Jakmile se Jonathan dozví pravdu, dokáže svému otci odpustit? (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Jonathan patrí k tým filmom, ktoré vás dokážu dostať vďaka svojej jednoduchosti a vnútornej emocionálnej sile podanej výpovede. Dokonalé po každej stránke. Príbeh, herci, prostredie, obraz, zvuk všetko v perfektnom súlade. Film v ktorom nič nie je navyše a zároveň mu ani nič nechýba, tomu sa hovorí priamy ťah na bránu teda v tomto prípade diváka. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jonathan je příběhem jak o vztahu mezi umírajícím otcem a jeho synem, tak o odpuštění a lásce. I když se snímek zabývá silným tématem, měl jsem téměř celou dobu pocit, že tomu chybí potřebné emoce a hloubka, které by člověk u takového filmu očekával. Dějově nemá Jonathan moc čím překvapit, nabízí však skvělý herecký výkon Jannise Niewöhnera a pěkné exteriéry. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o synovské lásce k otci. 1) Snímek je chladný. Měl bych cítit soucit, necítím nic. Přesto se mi celovečerní debut 41letého scenáristy a režiséra Piotra J. Lewandowského líbil...pro svou svébytnou poetiku - poesii umírání. 2) Zvláštní pozornost si zaslouží velmi přitažlivý 24letý Jannis Niewöhner (Jonathan). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

ústřední motiv zdá se být dobrý ale zpracování ledabylé.Scénou dvou nahých mužů jednoho umírajícího a jednoho utěšujícího a detailů to totálně zazdili .Tohle Ron Burgovi dlužil? nejsem puritán ale tohle filmaři přepálili.Zkusím se na film podívat ještě jednou jestli jsem něco nepřehlédla a viděla jsem stejný film jako hodnotitelé a třeba změním názor ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Příběhově jistě zajímavý, žel dějem očekávaný a ne tak silný film. Totiž, problémem většiny "podobných filmů" je předem jasný závěr... v ději se potom čeká pouze na to, jak se k němu dostaneme, či jak bude natočen. U Jonathana tomu není jinak, i když dění na farmě a především kolem něj se vyvíjí zajímavě a zábavné jistě je. Ale po čase se objeví Burghardtův přítel Ron, příběh se začne věnovat především jemu (jim) a ztrácí na zajímavosti. Vše je totiž jasné od prvního poplácání, poté už přichází pouze to čekání. Celé to končí očekávaně, vzhledem k tomu, jak se děj nejen v úvodu vyvíjel, snad až příliš idylicky... 60% ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem doják od začátku, ale rozjíždělo se to pomaleji a připomínalo mě to doktorskohorský a pilcherovský formát. Vzpomněl jsem si i na německý film Sklizeň (Stadt Land Fluss) popisující také práce na farmě, který se mi líbil. Ale to jen na chvilku, až příběh vytryskl zcela na konci a vyzněla tak jeho hloubka (i zpětně). Herecké výkony velice solidní, především té starší generace (Burghardt, Martha, Ron), hudba nádherná na konci, vkusná. Na zpracování jsou rozdílné názory zde na ČSFD. Já se přikláním k názoru že bylo opravdu velmi solidní, detailní, dotažené, úplně na mě sálala "vůně venkova", bahno, prach, pach potu. Výborné. Doporučuji ... 7889 ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že tento příběh byl primárně určen k ukápnutí slzy. Pokud tomu tak skutečně bylo, ze mě slzu nevymáčkl ani jedinou, a až mě zarazilo, jak chladným mě zpracování příběhu nechalo. Když jsem trochu ve svých pocitech zapátral, uvědomil jsem si, že se nebylo s kým ztotožnit a jeho osud spoluprožívat. A v tom je problém tohoto, po filmařské stránce slušně zpracovaného snímku. Scénárista neseděl jen na dvou, ale hned na čtyřech židlích, a jak už to bývá, mnoho psů, zajícova - tady pointová - smrt. Nemusí být řečeno všechno, ale jedna nit by měla být ta červená. Tady, bohužel, mnoho nitek, ale červená barva žádná. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

izmi 

všechny recenze uživatele

Nebývale silný příběh, který zaujme perfektním výtvarným zpracováním od prvního momentu. Drsný život na farmě si jeho obyvatelé dělají ještě drsnější a nelítostnější, neboť roky tají pravdu, roky žijí v nelásce a v nevyřčených křivdách. Neúnosná situace nakonec samozřejmě vygraduje už tak těžkým okamžikem, kdy otec umírá na rakovinu a mladý Jonathan se ze všech sil snaží být tak zodpovědný, až ztrácí sám sebe. Křehká rovnováha se poruší příjezdem otcova dávného přítele, který je víc, než přítel a dávná pravda může konečně být vyzdvižena na světlo světa. Všechny role perfektně zahrané, scény emotivní a silné, příběh tak lidský a pravdivý, jak jen dokáže být příběh chybujících lidí, posléze hledajících odpuštění a pochopení druhých. ()

Reklama

Reklama