Reklama

Reklama

Junction 48

  • Česko Stanice 48 (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kareem se bezcílně protlouká životem od jedné podřadné práce ke druhé a poflakuje se s kamarády ve zločinem prolezlém arabském ghettu v městečku Lod se smíšenou etnickou populací. Rodinná tragédie ho ještě více semkne s jeho přítelkyní a zpěvačkou Manar a motivuje ho k tomu, aby se svým životem něco udělal. Když Kareem a jeho kapela konečně dostanou šanci vystoupit v hip-hopovém klubu v Tel Avivu, záhy se projeví Kareemův hvězdný potenciál "prvního arabského rapera." Přestože rapují "politika mě nezajímá," Kareem a jeho skupina se prostřednictvím hudby pokoušejí zrcadlit osobní zkušenosti a těžký život mladých Palestinců. Cesta k úspěchu je však vždycky trnitá. Kareem i jeho skupina musí čelit násilným nacionalistickým židovským raperům, vládou nastolené gentrifikaci a problémovým přátelům zapleteným s drogami. Když Manar začne vlastní rodina vyhrožovat, že jí ublíží, pokud bude se svým přítelem veřejně vystupovat, Kareem se musí neprodleně rozhodnout, zda se podřídí konzervativní tradici, nebo se postaví za milovanou ženu a umělkyni, kterou respektuje. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Problém arabsko-izraelského soužití, který nemá spravedlivé řešení, je tentokrát nahlížen z palestinského pohledu. 1) Film nesoudí, jen se dívá a zaznamenává. Věci zřejmě pomohlo, že v Lydu narozený 37letý Tamer Nafar (hlavní postava raper Karím) se rapem živí v arabštině, hebrejštině a angličtině. 2) Songy v sobě mají energii a drajv. 3) Z mnoha pěkných kluků jsem zaznamenal 30letého Michaela Moshonova (tuším, že bratr Manar). ()

anelanela 

všechny recenze uživatele

Film je dobry, ale hlavne jsem chtela vyzvednout naprosto paradni soundtrack. Nejsem fanda rapu a takovych tech vychodnich melodii a rytmu, ale hudba z tohoto filmu se mi texty i melodii vryly pod kuzi. Po Into the wild pro me film s nejlepsi hudbou. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama