Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohlo by se zdát, že fiktivní dokument Lantouri vypráví příběh hrdinského gangu, který teheránským zbohatlíkům bere a chudým dává. Není to ale pravda. Lantouri je znepokojivou zprávou o frustraci současné íránské mladé generace a neobvyklou úvahou nad starodávným trestem „oko za oko", který je stále pevně zakotven v islámském právu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně rozpačité. Byl jsem moc zvědavý jakým směrem se to bude posouvat dále. A ve výsledku to byl silný zážitek. Po skončení byl celý sál jako opařený a zůstal nějakou dobu bez pohnutí sedět. Herci velice sympatičtí, zvláště Maryam Palizban. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - První polovina mě nudila, říkala jsem si, že to bude další film, u kterého se prospím, ale potom se to všechno obrátilo a opravdu jsem na to zírala s otevřenou pusou a s překvapením. Po skončení filmu jsem nemohla uvěřit tomu, co jsem viděla. Bylo to tak silné, emotivní, dojemné a zároveň i trochu zmatené. Ale vážně skvěle natočené, alespoň ta druhá polovina rozhodně. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem ani moc netušila, na jaký film to vlastně jdu. Po zážitku z odpadové Bouře jsem byla ještě dost rozčarovaná a modlila se, ať je Lantouri alespoň na dvě hvězdy. Naštěstí to nebyl ten případ. Zpočátku sice snímek opravdu lezl na nervy, protože si vybral pár netradičních dokumentaristických způsobů, jak rozhovory zachycovat a vás tak dost dlouho otravuje hlasité cvakání fotoaparátu, ale postupem času začalo být Lantouri spíše hrané a to už mi přišlo více k chuti. Ač scénář nejdříve nahrává do karet zcela jinému příběhu, zhruba v polovině se děj zcela překotí a my tak sledujeme absolutně realistické sociální a strhující drama o íránské lásce, nenávisti a hlavně občanským zákonům a právům. Lantouri se vyvinul v opravdu silnou, emotivní a pro naši zemi netradiční záležitost, která mě vůbec nenechala chladnou a doteď na ni dost často vzpomínám. A hlavně je to snímek, který na vás dýchne tou správnou festivalovou atmosféru. KVIFF 2016 ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho neviděl tak nezajímavý a nudný film, který používá pořád ty stejné výrazové prostředky apod. dookola. Velká otrava, 1 hvězda ()

matushiq 

všechny recenze uživatele

Je odpustenie možné, ak vám zákon dovoľuje pomstu? Na čo máte morálne právo? A ako sa situácia mení keď sa vás to bytostne dotýka? ()

Reklama

Reklama