Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

killberrybil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divácký zážitek bohužel ovlivňuje několik aspektů. Tím největším je asi plejáda nesmyslů a klišé. Na druhou stranu, Dorne už asi více zkaženo být nemohlo, takže zde se to dá odpustit. Mizející psi jsou asi novým fantasy prvkem, a Jorah je největším luckerem na světě. A předloha už je pro seriál taky takovým fantasy... Na druhou stranu, celé linie na zdi udržuje seriál v pořád slušné kvalitě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa vcelku netradičný začiatok novej série, akoby trochu mimo doterajšej nálady seriálu, ale to je iba subjektívny pocit. Samozrejme sa aj naďalej vraždí ostošesť, dokonca sa vracajú medzi živých tí, ktorých sme považovali za mŕtvych a snáď sa dočkáme časom nejakej logickej odpovede. No a konečne má najzaujímavejší moment celej epizódy Carice van Houten, i keď ono je to trochu zložitejšie. Čaká nás zopár krásnych záberov, ako prírody, tak mesta aj nejakej tej tej tisícky ľudí z panoramatického záberu. Šestka môže byť podľa pilotu riadne hustá, snáď sa očakávania naplnia. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velmi dobře vyvážená epizoda, kde je mluvení a konání tak akorát 50-50. Velké pozitivum je, že příběhové spletence opět navazují přesně tam, kde předtím skončili. A to se týká bez vyjimky všech. Takže nevzniknou další otazníky. Alespoň tedy prozatím. Záverečná scéna prvního dílu v rukou fenomenálních maskérů a trikařů. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, obzvlášť na to, co se stane s Daenerys a Jonem jsem čekal skoro pět let od přečtení knihy. Emilia Clarke byla mimochodem během trmácení se pouští krásnější než kdy jindy. Hvězdu musím strhnout za opět stupidní linii v Dorne, Benioff a Weiss neumí vymyslet nic lepšího než prosté zabíjení. V knize je tato linie daleko komplikovanější, tady to zkrátka vše zabijí (doslova i přeneseně) "Sand Snakes", které se navíc umí záhadně teleportovat k Trystanovi na loď. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy jdou dál a napínavý konec páté řady zde doznívá v pohledech do jednotlivých osudů postav. Je to jakési navnazení do událostí, které teprve přijdou. Prostě další dávka toho, co na Game of Thrones tolik miluji. Zde to není o žádných zvratech, ale o postavách sžívající se se skutečnostmi, které se minule odehráli. A dané skutečnosti začínají nést své plody. 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)

Reklama

Reklama