Reklama

Reklama

Nový Gulliver

  • Sovětský svaz Novyj Gulliver (více)

Vyrobeno roku 1935 moskevským Kinokombinátem podle motivů slavného fantastického románu JOHNATANA SWIFTA. [dobový program] (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Chlapec v pionýském táboře v Artěku usne na pláži a prožívá ve snu dobrodružství Gullivera z právě čtené knihy Jonathana Swifta. Hlavní roli chlapce Péti hraje Vladimir Konstantinov, je to jeho jediná filmová role, padl ve válce v r. 1944. Jedná se o údajně o první plnometrážní snímek ve světové kinematografii s kombinací hraného filmu s živými herci a loutkového filmu, v němž se objeví v akci 1500 loutek. Film byl znovu ozvučen v r. 1960 ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Ideologicky samozřejmě silně poplatné době a místu vzniku, ale když oni jsou ty liliputáni tak nehorázně roztomilí, že člověk filmu nějakou tu budovatelskou písničku chtě nechtě nakonec odpustí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jonathan Swift sa musel v hrobe obracať, keď Sovietsky zväz vložil do príbehu vzorných pionierov... Absolútne zbytočná vsúvka v úvode a závere filmu je len dôkazom, že do všetkého sa musela cpať komunistická propaganda. Škoda... film je po animačnej stránke na úrovni a určite zaujímavou ukážkou filmárčiny. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Napíšem to takto...ak máte vzťah k old schoolovej stop motion animácii a preglgnete tú Sovietsku agitku...tak sa môžte na čo tešiť. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina, takto vzorný pionýr, obdrží za své zásluhy knihu o Gulliverových cestách. Při odpočinku na výletě usne a jako Gulliver prožívá dobrodružství v Liliputu. Protože je to pionýr uvědomělý, pomůže uskutečnit v Liliputu proletářskou revoluci. --- Škoda toho dobového ideologického nánosu, zvláště dlouhá úvodní pasáž s pochodujícími a jásajícími pionýry je otřesná. Za to ty animované části jsou na svou dobu naprosto skvělé, a ani dnes nenudí. Už jen jaké ty loutky dělají grimasy, k tomu ty působivé masové scény a pěkné kulisy. Až mne mrzí, že ty hrané scény nemohu zkousnout a tudíž nemohu celý film lépe ohodnotit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Hrané časti sú slabučké až otrasné, ale animovaná časť techniky stop-motion je nadčasová, masová čo do počtu figúrok a na svoju dobu bravúrne zvládnutá. Hodnotenie: 55% ()

Arbogast 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná časť. Na dobu, kedy bol film natočený, niečo neskutočné! Ešte aj Liliputáni mali svojich trpaslíkov... ()

Reklama

Reklama