Reklama

Reklama

Pohádka o ztraceném čase

  • Sovětský svaz Skazka o potěrjannom vremeni (více)

Obsahy(1)

Komediální filmová pohádka o partičce prohnaných čarodějů, kteří se rozhodnou proměnit malé děti ve starce. Jdeš doleva – jenom les. Jdeš doprava – také les. Ale když vlezeš do vykotlaného stromu, je před tebou čarodějný les! A tady bydlím já – zlý čaroděj, který má společně se svými kamarády za úkol vzbuzovat v lidech lstivost a závist. Ale protože už jsme staří a líní, rozhodli jsme se omládnout, abychom nabrali nové síly a zase začali lidem pořádně škodit. A protože je na světě pořád hodně dětí, které zbůhdarma ztrácejí čas, tak jim ho sebereme a vezmeme si ho pro sebe! Naše stáří přejde k dětem a stanou se z nich starci místo nás. Stačí říct zaklínadlo: Čigriki-migriki, šarandy-barandy, co od vás odešlo, to k nám přišlo. A čas je navždy náš! (Řitka video)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Péťa Zubov rád sní, ale tím se svým snům vzdaluje, neboť tak mrhá časem, který by mohl věnovat učení se. Dostane však nechtěnou možnost načas žít životem dospělého a pochopit, že nic neumí a tak musí učit se, učit se, učit se. Průměrně zábavná pohádka vychovávající fantaskními kulisami, groteskou a kombinací hraného filmu s animovaným. Ten poslední prvek ukazující ožívající sny hlavní postavy má kouzlo nefalšované dětské radosti z exotického safari. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Jedna vec je "mravoučná pohádka", ktorej aspekty pekne vystihla užívateľka Jezinka.Jezinka. No a vec druhá, ktorá ma prinajmenšom rovnako zaujala sú kulisy, v ktorých sa táto rozprávka odohráva. V kontexte celku ide o okrajové záležitosti, no mňa upútali tak, že mi nedá aby som sa tu o nich nezmienil. O čo ide? Napr. letmý záber na panelákové jednofarebno šedivé sídlisko plné hnedých výmoľov bez jediného stromčeka, rozbité cesty bez nakreslených cestných pásov, monotónny prúd rovnakých ozrutných sovietskych osobných automobilov alebo "pripečene nadskutočná dobrota v správaní dospelých" mi totiž viac než čokoľvek iné pripomenuli scény z Chytilovej Panelstory. Navyše všetko zasadené do príbehu, kde naozaj je na pováženie, či ústredný motív: hranie sa detí mimo organizovaného vyučovacieho procesu je možné považovať za stratený a premrhaný čas. Dobový kontext dotvára Leninova podobizeň nad triednou katedrou a zopár skvele výtvarno-úderných plagátov o budovaní komunizmu alebo potrebe dodržania bezpečnosti pri práci poriadnym zahasením špakov a zápaliek v kabíne žeriava. 70% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mravoučná pohádka o tom, jak máme čas využívat a zbytečně jím nemrhat. Otázkou je, jestli děti tím, že si hrají, ztrácejí čas. Jasně, když má být jeden ve škole, není úplně chytré si v centru města pouštět ve fontánce papírové lodičky, už jen proto, že je dost velká šance, že vás uvidí někdo známý, kdo nebude mít pochopení a nabonzuje vás rodičům, ale je tohle ztráta času? Konečně mám potvrzeno, že hodiny s kukačkou, po kterých toužím od útlého dětství, jsou kouzelný artefakt. Pro mluvící psy mám obecně slabost a začínám uvažovat o založení fanklubu pro pohádkové pomáhající a vše chápající šoféry. Jen na obalu uvedená informace, že to je pohádka ve stylu Arabely, mi připadá jako hodně chorá klamavá reklama. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jdeš doleva – jenom les. Jdeš doprava – také les. Ale když vlezeš do vykotlaného stromu, je před tebou: rozpustilá, současná, mírně trhlá, ale taky patřičně poučná pohádka o tom, jak se malým pionýrům nevyplácí marnit tolik drahocenný čas. Nejdřív povinnost potom zábava! Co chcete; tvůrci jsou soudruzi ze Sovětského Svazu a píše se rok 1964, že je to pravěk, tak ať-:) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Moderne poňatá rozprávka o neposlušných chlapcoch a dievčatách, ktorí sa vďaka dobrodružstvu poučia a zaženú partičku čarodejov. Práve ten výchovný charakter sa mi na rozprávke páčil asi najviac. Ale aj pohľad na vtedajšie ruské mestá bol fajn. Humor je síce silne infantilný, ale vcelku a na rozprávku milý. Nechýbajú ani cvičené zvieratká, tak bežné v sovietkych rozprávkach. Len keby tých prehnane uletených postáv bolo menej. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Komediální pohádka o partičce prohnaných čarodějů,kteří se rozhodnou proměnit malé děti ve starce.Jdeš doleva-jenom les.Jdeš doprava-také les.Ale když vlezeš do vykotlaného stromu,je před tebou čarodějný les,,,*** ()

Reklama

Reklama