Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

provitamin 

všechny recenze uživatele

Nosným pilierom tohto filmu je nápad - stretne sa 7 kamarátov/známych pri jednej spoločnej večeri a zahrajú si hru - dajú všetky mobily na stôl pred seba a každú SMS, hovor alebo e-mail zdieľajú so všetkými účastníkmi večere. Samozrejme bola by to nuda keby za celý večer nič neprišlo, takže scenár nám nadelí množstvo kompromitujúcich informácií a dobrú zábavu a pojem talianske manželstvo dostane nový rozmer. Celkom fajn konverzačka, ktorá sa takmer celá odohráva v jednom byte/pri jednom stole. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Film, který přichází se zajímavým nápadem a obsahem, ale místo aby šel v tomto směru aspoň trochu do hloubky, situaci přehání tak, že mu již nevěříte... 65 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Italská konverzačka stojící na jednoduchém nápadu. Místy sice trochu až moc vyhrocené, naštěstí to silný a chytrý závěr srovnal. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

po stovkách shlédnutých filmech měl tento jednoznačné horší trajler než samotný film.V dobrém smyslu slova.Jinde je to nejlepší v trajleru a pak už jen jalovina.Děj nepotřeboval velké kulisy v kterých se odehrával - stačil stůl ,pár telefonů a záměna dvou z nich a začala jízda.Italové hrají mimikou jako Francouzi ale přidávají k tomu navíc gesta rukou,.takže si svoji řeč vlastně jakoby dirigují.Film má propracovaný obsah - záběr kdy si všichni dělají do jednoho telefonu společné selfie na balkoně při zatmění měsíce a na ten telefon přijde sms kterou všichni vidí....Záběr kdy na jiný balkon vycházejí dva staří lidé kteří spolu zestárli a skupina podstatně mladších svůj život komplikuje vztahy které mají jepičí život : tak to mě fakt dostalo ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Každý nosíme v sebe svoje druhé ja, a je len na nás či pán Hyde zostane neprebádaným kostlivcom v skrini, alebo dovolíme zvedavému doktorovi Jekyllovi, nájsť mu nutkavú cestu do našich životov prostredníctvom chytrých pomocníkov. Film, ktorého sila spočíva v úhľadnej skromnosti. Na nej postupne spočinie dokonalá žánrová zmes s veľkým posolstvom. Kvôli takýmto dielam bije moje filmové srdce. Netuším aké je to dotknúť sa hviezd, ale Perfetti sconosciuti ma ku koncu k takému pocitu fatálne priblížili. Dokonalé umelecké pohladenie s imperatívom viacerých pozretí. Film roku 2017 ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, ke které mám pár ale. To, že je situace vyhrocená a sejde se toho moc, se dá čekat. Jinak by to nebylo tak nabitý a tedy ani zajímavý. Navíc by to nevyznělo tak - což byl myslím záměr -, že každý má něco. Víc mi ale asi vadí závěr a vyznění, že kdyby všechno zůstalo utajený, tak by bylo všechno v pohodě. Jako kdyby to, co někteří dotyční dělaj, bylo v pohodě, pokud se to nedostane ven. Asi jsem naivní idealista ale tohle mi přijde jako hnus. Chápu, že soukromí je důležitý, protože i úplně nevinný věci dokážou pořádně zatopit, pokud se "odhalí" nějak blbě, ale když je člověk debil, tak by měl dostat přes držku/pár facek. A nejlépe právě od přátel. Osobně teda preferuju spíš otevřenost a nedělat kurvárny. Jinak je to ale moc dobrej film. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co buržoustům nikde nenalili, se raději scházejí doma. Mohou-li se schovat před opovržením světa do domácích bunkrů, své nízkosti neutečou ani tam. Hříčka ve stylu kdyby pokulhává v samotném základě. Každý jen trochu kritický divák vlastnící smartphone, cellphone či jen drátový phone, email či pouhou poštovní schránku ví, že na výzvu, na níž stojí premisa Naprostých cizinců, by (nikdo soudný) nepřistoupil. Bohužel se potvrdil můj předpoklad, že italština žánru misatropické komedie nesluší. Nese v sobě hřejivost, která obrušuje hrany a omlouvá, jakoby té sebe-shovívavosti nebylo v běžném životě dost. Tvůrci průměrné konverzačky tak zamlžují největší potenciál námětu: výzvu mít rád bližního svého přesto, že je to zaručeně ubožák (jako já). O čtvrtou hvězdu připravil film pitomý, laciný soundtrack, který ho ještě víc přibližuje filmům domácí provenience. Lítost, že jsem to nestihl v kině, je ta tam. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Jak udělat ze slibně se rozvíjející konverzačky Vichr z hor na steroidech? Naneste na skupinku sedmi osob ctnosti a neřesti lidstva a nechte je čím dál tím víc nuceně během necelé hodiny probublávat v čím dál méně pravděpodobných kombinacích. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

„Naprostí cizinci“ je dokonale výstižný název pro tento film. Taky jste někdy s kámoši hráli takovou tu hru na pravdu a většinou se u ní někdo dozvěděl něco, co neměl a následně to toho dotyčného pěkně vytočilo? Jestli ne, tak tady je dokonalá ukázka. Dialogový koncert mezi přáteli, kteří se o sobě dozvídají postupně věci, které by do sebe nikdy neřekli. Celé se to sleduje vážně skvěle. Kdo se rád směje cizímu neštěstí, tak ten se moc dobře pobaví (:D). Nejradši bych řekl nějakou scénku, ale cokoliv by byl spoiler. Celé to má i povedený soundtrack. Akorát nesmíte koukat na realitu, musíte se do toho prostě nějak vžít. Protože tohle by se určitě několika lidem najednou ve stejný čas nestalo a taky by na tuhle hru v životě nikdo nepřistoupil. Je trochu škoda, že se tu neobjeví žádná menší brutalitka (aspoň pár facek mohlo přilétnout), ale asi to chápu. Závěr je sice fajn, ale na jednu stranu bych si ho představoval trochu jiný. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som bol zvedavý na tento originál, ktorý spustil vlnu remakov. A po týždni, keď som pozeral prevažne škandinávske filmy (ktoré sa vyznačujú najmä autenticitou) som akosi nedával toto exponované talianske herectvo a doslova infantilne vymyslené twisty.  Záverečná "coolova" pointa, že išlo vlastne len o imagináciu mi k celkovému dojmu príliš nepridala. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Chytre vystaveny pohled na rozpad vztahu, kteremu bych dokazal odpustit jistou pritazenost za vlasy (muj telefon nezvoni cely tyden, jak postavam v tomto filmu behem vecere), kdyby nesl silnejsi reziserskou stopu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Místy k popukání, místy solidně vypjaté. Konverzačka, která parádně graduje a ani lehce WTF konec mi na nadšení neubral. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená dramedie, která po úvodní povinné seznamovačce (kdy jsem se chvilku bál, že se v tom množství lidí nezorientuji) rozjede ve strhující smršť. Mám rád takovéto nenápadné filmové zážitky. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Hned od prvních okamžiků se mi vybavil maďarský vítěz festivalu ve Varech "Rodinné štěstí". Zpočátku jsem si říkal, že tyhle dva filmy jsou stejné krevní skupiny a nějak jsem si myslel, že vím, co od Naprostých cizinců očekávat. Zprvu nevinný nápad- skupinka sedmi přátel sedí u večeře při zatmění Měsíce a hrají hru s vytaženými mobily po celou dobu večeře. Jeví se to prvoplánově, postupně však přebírá hra hlavní slovo od klasických všedních dialogů (jako v Rodinném štěstí) a svými zvraty nabírá film jiný rozměr. Uznávám, že od všednosti se ve druhé polovině sklouzlo trochu k nereálnosti, ale kdo někdy v Itálii byl, tak mi dá za pravdu, že tam by to bylo opravdu možné. Film disponuje opravdu silným scénářem a toto hlavní eso v rukávu (protože žádné efekty ani známí herci to být nemůžou) táhne film kupředu a v posledních minutách nenechá diváka ani na minutu vydechnout. Naprostí cizinci jsou šíleně promyšlenou a taky poučnou historkou o tom, jakým zlem jsou pro nás černé skříňky moderní doby. Protože každý má svá tajemství. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý má nějaké tajemství. Italská konverzační sonda do životů sedmi přátel, kteří se sejdou na společnou večeři (v bytě).. Pravda je, že je to samozřejmě vyhrocené a lehce dějově náhodné, ale o to víc vtipnější nebo zapeklitější. Na druhou stranu - náhody se stávají a zákony schválnosti fungují skvěle, takže proč vlastně ne...(?) Bavil jsem se. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama