Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, byť téma bylo hodně vygradované do až bizardních extrémů. Krásná ukázka toho, jak jsme vůči sobě pokrytečtí a nesnášenlivý. na starnu jednu chceme slyšet pravdu a na stranu druhou ji nedokážeme unést a vlastně ani mnohdy slušně sdělit. Dobře zrežírované, dobře zahrané, děj fakt utíká velmi rychle, jen ten závěr mohl být realističtější a pochmurnější. I tak za mne 90%. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Asi každý tuší, co může vzejít z nápadu - pojďme si všichni během večeře veřejně číst osobní sms. Je to jako letmo zmíněná zbraň ve hře od ruského klasika - na konci z ní někdo musí vystřelit. A tady se střílí v průběhu celého snímku a to dobrými nápady, kostlivci ve skříni, vtipnýma situacema a vzápětí i těma na rozhraní trapnosti a křivdy. Dobře se na to dívalo a posledních pět minut zanechalo hořkosladký dojem na pět hvězd. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle adaptace divadelních her (nebo filmů, následně zadaptovaných na divadlo) čím dál tím raději. A tahle se směle může postavit vedle takových kousků jako 12 rozhněvaných mužů, Jméno nebo Bůh Masakru. Čistě konverzační průvodce lidským pokrytectvím a přetvářkou, který se od lehké komedie překlene do hutného dramatu, který je až nehezky upřímný. Ale hra vypadala zábavně, protáhnout ji na celý víkend, výsledek může být velice zajímavý. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Chcete-li prijit o pratele nebo manzelky, pozvete je na veceri a zahrajte si tuhle hru... :-D Vybornej film, uz ma asi 17 adaptaci (kupodivu ne ceskou) o tom, jak blbej napad je sdilet vsechny zpravy, co vam prijdou na mobil s ostatnima... 8/10 ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som myslel že pozerám stereotypnú Taliansku komédiu. Priznávam že nie som fanúšik romantických filmov, v tomto prípade zvratov. Tento film má hlbokú myšlienku, ktorú môže človek pochopiť, mne to osobne trvalo trošku dlhšie ale prišiel som na to. Je to vlastne pravda, telefóny nás môžu snímať, well je to tak, telefóny nás môžu odpočúvať - " len aby nám vyhľadali reklamy na to čo sa nám páči" Každý má svoje tajomstvo a niekdy je asi lepšie keby sa o niektorých tajomstvách nikto nikdy nedozvedel. Istý sexuológ povedal že ak je nevera tak máte iba zatĺkať a zatĺkať. Mal v podstate pravdu. Keby ste sa rozhodli vyjsť s tým na povrch musíte rátať že sa vám rozpadne manželstvo alebo priateľstvo. 4 hviezdy vlastne "len" za hlbokú myšlienku. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka mezi koverzačkami. Zpočátku pomalý rozjezd a potom postupné vtahování diváka až do totálního odhalení "do naha" naoko vyvážených vztahů. Ani se mi nechtělo věřit, že ve skutečnosti by na to 7 známých takto lehce přistoupilo. Být dvě hodiny gayem, to je sakra zkušenost! Tím, že je to velice "ukecaný" film, nestačil jsem sledovat herce a jen jsem četl. Proto mi stálo za to se na film podívat znovu, tentokráte už mi vše docvaklo a doporučuji všem, kteří jsou schopni se přenést přes ten začátek filmu, než vše vypukne ... 10989 ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Skvělé dialogy, postupně stupňované napětí ... když jsem si myslel, že už to nikdo nepřekoná, zazvonil další mobil. Jen ten konec, nebo mi jen něco uniklo, mohli zakončit jasněji, dát najevo jasnou hranici, že se to tedy nestalo ... bylo to pak dost ... řekl bych retardované ... připadal jsem si jak podvedený a že jsem jen u filmu ztratil čas. Za to jen tři *. Ono velké plus je, že je to velmi pravděpodobné. Ale pokud by taková parta dospělých opravdu existovala, tak to jsou úplný debilové a pokrytci a bylo by mi jich líto. Své soukromí si hlídám pečlivě. A jsem ke všem přímý. Tohle by se mi stát nemohlo ... ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Když si chcete hrát na pravdu, dozvíte se pravdu. Je proto naprosto jasné, čemu budou účastníci té večeře čelit. Jde jen o to, kolik toho na každého z nich vyplave Sympaticky rozehrané, dobře zpracovaná lidská stránka a způsob, jakým se svými zjištěnými vyrovnávají. Jeden docela povedený coming out, byť možná až zbytečně patetický. I přes slušně rozehrané dramatické chvíli, konec se zmatní do neurčité zprávy, hlavně že jsme do zvládli, drahoušku. Škoda, že závěr není víc vygradovaný. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film o "věcech lidských", skvěle natočený a výborně obsazený. Ke zhlédnutí mohu jedině doporučit. 85% ()

Va55ago 

všechny recenze uživatele

Bavil sem se, jen mi z toho pak bylo docela soufl. A je mi z toho soufl jeste ted, zvlast kdyz vim, ze tohle se proste deje.. vsude.. porad. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Šikovně postavená, frky naflákaná konverzační pohodička. Docela příjemnej k zamyšlení nápad s těma telefonama. I když se zrovna tady sešlo dost až absurdně divnejch týpků, věřím, že nehezký věci by vyšly na každýho z nás. Snad jen trochu té vyváženosti by nevadilo. Vtipy a následný jejich shození dramatickým výjevem mi přišly přitažený do obou extrémů v rychlým sledu. Ale nakonec jsem se fakt bavil. A konec to příjemně zabil :) ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Napad za 100 bodov, takmer len dialogy, takze budget asi tak na den natacania.. A pritom tak super fungujuce, s myslienkou. Pribeh je zaklad. Snad len mozno trochu prehnane vela nahod/telefonatov, ale inak jedno z top prepvapeni roka. [#24/2017] ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Sledovať taliansku konverzačku s titulkami je značne vyčerpávajúce. Škoda prekombinovanosti. Uťal by som to po scéne s výmenou mobilov a mohlo to byť "perfetti"... ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Minimalisticky pojaté (skoro jako adaptace divadelní hry), ale velmi chytré a zejména v první části dost vtipné. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh plný tajemství a nehezkých důsledků jejich postupného odkrývání. Parádní ukázka toho, jak málo toho o sobě i velmi blízcí přátelé mohou vědět. A jak je někdy lepší/horší nechat si svá tajemství pro sebe, protože lež ublíží mnohem méně. Nebo ne? ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Tak to byl masakr! Ale nejhorší na tom všem byl fakt že si dokážu velmi živě představit že se to může stát nám všem! Každý máme své tajemství. Každopádně napětí by se dalo krájet, atmosféra silná a ten konec byl excelentní! ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Dle zdejšího hodnocení jsem měl asi přemrštěná očekávání. Špatné to nebylo, párkrát jsem se hlasitě zasmál, ale kadence humoru na jednotku času mohla být hustější ... 70% ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

O tomhle pribehu, tehle hre, jsem poprve slysel od Martina Hoffmana. Ten v rozhovoru prozradil, ze hraje v ceske predelavce tohohle skvostu. Take rekl neco o tom, ze mobil je nase cerna skrinka, ze by nikdy nesel do takoveto hry a ze jake by to asi bylo, kdybysme se vsichni o vsech dozvedeli vsechno. Kazdou myslenku, kazdou komunikaci. No, nalakalo me to sehnat si puvodni italskou verzi. Tuhle verzi. A dost me to vykoplo z kecek. Par indicii jsem tedy dopredu mel. Hraji tady komplet pro me neznami herci, coz je fajn. Kazdy herec ma padnouci roli. No a pak to zacne. Nerozvaznost, bio vino a jedeme. To, cim to vse zacne, je ohromna novina, bohuzel ve svetle vsech novych skutecnosti se to ztrati :) no a musim rict, ze prave tahle postava, ktera se vlastne vsech tech konverzaci neucastni, me zaujala nejvic. No a zaver pribehu? Ten me rozsekal nejvic. Pak mi teprve doslo, co nam chteji tvurci ti to dilem povedet….takze, pane Hoffmane, diky moc a nekdy na vas mozna zajdu do divadla… ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama