Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak ja som videl skor nemecku verziu s tymto vynikajucim nametom na film,teraz tu taliansku a inu uz nie,cize nebudem rozoberat,ktora bola lepsia alebo nebola,to je zbytocne,jednoducho tieto konverzacky su skvele uz len tym napadom i prevedenim,takze dohovoril som...:-) ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tohle mě hodně bavilo. Vůbec jsem nekoukala na čas a jen si užívala scénáristickou jízdu. Teď, když píšu po včerejším zhlédnutí komentář, tak mi trošku otrnulo, ale včera mi i tekly slzy a cítila jsem se absolutně znechuceně a ztraceně. Bylo mi z toho blivno a smutno. Jsem naprostý zastánce myšlenky radši krutou pravdu než žít v iluzi. Naprostá upřímnost a komunikace je pro mě základním stavebním kamenem nejen partnerských vztahů. Největší šok pro mě byl ten kníratý záletník, který šukal i manželku svého kamaráda. Naopak jsem se snad zamilovala do Rocca – pohodový, hodný, upřímný, inteligentní, šikovný, otevřený a vysoký. Škoda, že měl doma takovou megeru. Nejvíc mě dostal při rozhovoru se svou dcerou. To byl mistrovský dialog! Konec přinesl jasné, smutné poselství… Do komedie bych to teda ale neřadila. Zajímalo by mě, jestli si někdy někdo i ve skutečnosti zahrál tuhle super hru. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná záležitost, která doslova rozehrává hru plnou dialogů v rámci skupiny starých přátel u jedné společné večeře (filmů odehrávajících se víceméně v jednom domě/bytě je jako šafránu). Rozhodně však nepočítejte s komedií, sice sem tam zazní pěkný humor, ale ke konci je to slušná emoční kanonáda. Od filmu jsem čekal něco jiného, ale nakonec jsem velmi příjemně překvapen, 5* ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tajíte niečo pred ostatnými? Ak by bolo európske kino iba takejto kvality, tak by sme ani nepotrebovali zámorské kúsky. Toto proste talianom vyšlo. Dobrý nápad, navyše vďaka scenáru a skvelej dramaturgii aj fantasticky prevedený do finálnej podoby. Odhliadnúc od toho, že všetky postavy to nejako schytali, bol film navyše aj značne realistický. Keď už sme pri postavách - casting vyšiel na jednotku, máme možnosť sledovať hereckú extratriedu. Kombináciou nápadu, drámy, vtipných situácii a aj dobrých hercov vznikol výnimočný malý filmík, ktorému rád pridám polhviezdičku na ceste k plnému hodnoteniu. ;) ()

Deb 

všechny recenze uživatele

Jednoduchost dělá tento film skvělým. Mobily jsou našimi černými skřínkami, které ukrývají mnoho tajemství. I zveřejněná malá část může ublížit našim přátelům. Bavila jsem se od začátku až do konce. A rozhodně doporučuji shlédnout tento povedený snímek. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem perfetto!! Bála jsem se konce a ten prostě BYL. Skvělá konverzačka, skvělý nápad, dobří herci. Cokoliv dalšího bych napsala by byl jen spoiler a já doporučuji na to kouknout bez nějakých větších informací a prostě jen nasávat gradující atmosféru. Já jsem velmi spokojená. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Netušila bych, že mě tak nadchne italská konverzačka. A taky mě stále vůbec nedochází co všechno může způsobit nevinná hra s mobilními telefony na stole u večeře. Vše naprosto civilní, telefonát dcery otci, výměna telefonů, operátorka z taxi služby, zatmění měsíce ... a zajímavý konec. Dvě hlášky, které mi film připomenou: "Nechci abysme skočili jako Barbie a Ken, ty celá umělá a já bez koulí." "Byl jsem teplý dvě hodiny a stačilo mi to!" ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

V kině na slepo, neočekávaně a překvapeně. Výborně zahraný, zrežírovaný a odvykládaný. Až na ten WTF konec, který bych škrtnul, jakožto úplně zbytečný mi tohle dílko docela sedlo. Vtipný i dramatický a naprosto aktuální. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama o tom, že všichni máme tajemství. Trochu to připomíná film Rodinné štěstí. Je to takový sociální experiment, který se rozvine v konverzační masakr. Sociální "Hra na pravdu", dalo by se říct. Nakonec vám z toho ale bude trochu špatně, protože víte, že vás se to taky týká.. Rozhodně stojí za shlédnutí, mě to úplně rozsekalo.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Od počátku tvrdím, že mobily jsou zlo! Kdysi za "éry" pevných linek člověk buď doma byl a někdo se k němu dovolal nebo doma nebyl a volající měl prostě smůlu. Teď, když s telefonem chodíme i na záchod jsme "doma" pořád a dovolá se k nám kdokoli kdykoli. A co tajemství skrývají! Protagonisté této vynikající záležitosti by mohli vyprávět nebo ne? Ten závěr mi vadil, nevěděl jsem co si o tom myslet. Přiznávám bez mučení, že až moje dcera mi nahodila jednu verzi a ta sedí! Stačí si pozorně poslechnout dialogy po skončení návštěvy a poznáte, že nic není tak, jak to vypadá. Respektive všechno platí, jen o tom nikdo neví! Skvostné dialogy plné jízlivého, hořkého humoru, nad kterými ční ten mezi Roccem a jeho dcerou. A náušnice jsou tou pověstnou třešničkou na vrchu perfektně upečeného a chutného dortu. I já uznávám, že těch odhalení a zvratů bylo na jeden večer moc, ale já těch pět * prostě musím dát! ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

Nápad jak si zkazit večeři nebo i celý život? Při představě, že bych měl každou SMS, email nebo telefonát vysvětlovat svým nejbližším, bych se nebál tento film označit jako horor. :D Výborná dialogová smršť, která je zakončena nečekaným zvratem. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který postupně ze slupky lehké konverzační zábavy vybalí temné poselství o tom, že lhát je lidské. Některé lži jsou milosrdné, některé vyloženě sobecké a zlé, ale nějaké tajemství má každý, a to i před těmi úplně nejbližšími. Často hlavně před nimi. ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Videl som najprv nemeckú verziu, a keďže ten dej bol takmer rovnaký páčila sa mi viac. Prišla mi vtipnejšia, sympatickejší herci, afektovanejšie prejavy v situáciach, keď sa to očakáva a aj ten záver mi prišiel lepší než v tejto talianskej verzii. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Perfektní konverzačka, jíž situování do italského prostředí vyloženě sedlo. Chytře a zajímavě příběhově propletené s několika vrcholky (telefonát s dcerou, coming out) a velmi aktuálním poselstvím o našich "černých skřínkách". ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sadlo. Jednoduchá premisa ako zobratá z divadelných dosiek - partia priateľov pri spoločnej večeri zdieľajú s ostatnými obsah správ a hovorov zo svojich mobilov, pričom atmosféra s odkrývanými tajomstvami rýchlo hustne a jej konci sú vzájomné vzťahy v troskách. Samozrejme je predstava toho, že by jedna-dve hodiny nazerania do cudzích telefónov viedli k takémuto rozvratu je bizarná, no tu ide o filmársku skratku, ktorou je ukázané, aké krehké môže byť naše súkromie a k čomu môže viesť jeho strata. To, aká býva nevedomosť sladká krásne prezentuje záverečný twist, vďaka ktorému (a tiež výborným hereckým výkonom spolu so sústredenou réžiou, ktorá brilantne buduje napätie) idem s hodnotením na maximum. 9/10 ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Jestli spolu mluvíte půl hodiny denně, jste zamilovaní. Jestli spolu mluvíte hodinu denně, jste bláznivě zamilovaní. A jestli spolu nemluvíte, už jste se vzali." Úžasně vypracovaná konverzační dramedie. Postupné odkrývání lží a tajemství u jedné společné večeře s nejbližšími přáteli. Skvělý nápad s veřejným sdílením obsahu mobilních telefonů. Rázem se boří důvěra mezi všemi a přichází nečekané zvraty. Výborně obsazeno neznámými herci, kteří  osvěží postavy. Má to výborné dialogy ze života, napětí i emoce. Ve svižném tempu se vždy něco děje a není čas na nudu. Dramatické momenty nabízí skvělé monology. Závěr dodá snímku výraznou vážnost.  8/10 ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama