Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Veľmi chytro napísané a prirodzene, s talianskym temperamentom zahrané. Nemám v podstate ani čo vytknúť, skvelá jednohubka. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Komedie s netradičním tématem, která naplno ukazuje, že lze natočit velmi humorný film odehrávající se de facto v jedné místnosti a udržet pozornost diváka po celou dobu. Italové ukazují, že komedie opravdu umí a rozhodně se vyplatí tuto filmovou laskominu zhlédnout. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Osobne nemusim filmy v jedne mistnosti, ale tady mi to svym zpusobem nevadilo tolik. Byla ta prijemna vtipna oddychovka a nektere hlasky byly vazne skvele, ovsem hodne mi celkovy dojem podrazi zacatek, ktery se tu opravdu vlekle tahne a trva to dobu, nez zacne opravdova zabava. Overall prijemna zmena. Za me hodne hranicni 3/4, ale za napad tomu dam slabsi 4. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Žiaľ nemôžem sa stotožniť s vysokým tunajším hodnotením (občas sa aj to stane). Veľmi zaujímavý nápad je podaný tak, že väčšinu stopáže som len neveriacky krútil hlavou nad neskutočnou naivnosťou postáv, že na "hru", okolo ktorej sa celý film točí pristúpili a na stranu druhú nad nestriedmosťou scenáristov, ktorý týmto postavám naložili viac než bolo pre mňa stráviteľné. Na konci som už len čakal, či sa na scéne neobjaví nejaký vrah, čoho som bol našťastie ušetrený... v zásade. Z filmu kričia divadelné dosky, z ktorých podľa všetkého nepochádza, ale myslím, že scenáru by sa tam páčilo viac. V každom prípade ten kto má rád konverzačné drámy určite by tomuto filmu mal dať šancu. P.S. záverečný šokujúci zvrat, ktorý mal zaskočeného diváka (tj. mňa) zrejme upokojiť sa v mojom prípade úplne minul účinkom a celý film posunul o úroveň nižšie, teda z troch hviezdičiek na dve. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Výborný divadelní film odehrávající se u jednoho stolu, ale nabitý tolika situacemi, kontroverzemi a věcmi k zamyšlení, že z toho vyleze naprostá pecka. 85% ()

subic 

všechny recenze uživatele

3,5 manželské/partnerské dvojce přátel se schází u večeře u jedné dvojice doma. No dobře, tak mě zajímalo, proč tu to má 83% ? Nic jsem nečekal a dostal jsem toho docela dost. Během jednoho večera při zatmění Měsíce si zahrají hru na pravdu, mobily na stůl a všechny příchozí telefonáty a zprávy budou veřejné, teda hypoteticky kdyby si zahráli. Tak si to shrňme: hostitel chodí na psychoterapii, jeho žena si chce nechat zvětšit prsa, druhý má milenku, co mu posílá nahaté fotky, jeho žena zase z někým po netu flirtuje, ten třetí má milenku a dokonce těhotnou a ta jeho jako jediná nic, pak je tu ještě ten čtvrtý, co přišel sám, protože je to tak trochu víc teplomet. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Niekoľko párov spolu veceria a hrajú hru o zverejnovani všetkých emailov, hovorov a smsiek, ktoré im za daný čas prídu. Prvú hodinu je to úplne nevinné, začne to eskalovat až na konci, kedy sa viacerí dozvedia, že sú podvadzani. Koniec som nepochopila, rovnako ani to, prečo im o desiatej večer chodí toľko správ. Film vyžaduje veľkú koncentráciu, lebo postavy rozprávajú rýchlo a titulky idú tiež rýchlo. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Předobraz českého snímku, který je v podstatě identický. Je to občas vtipné, ale spíše vážné a dramatické. Určitě to může u lidí vést k zamyšlení nad tím jak by to dopadlo u nich a jejich přátel. Za mě to je povedený film jen ten závěr mě zmátl a dle mého byl zbytečný. Hodnocení: 66/100. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Hezká italská konverzačka. Pro mě skoro klasický námět - co kdybychom si jednou říkali pravdu? Dopady můžou být brutální... ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, lehce připomínající Le Prénom, jen na o něco třaskavější téma. Je to vtipné, napínavé, zábavné a ze života. A krásně to ukazuje, že smartphony jsou osobní černé skříňky naší doby, které nám do jisté míry ovládají životy. A také to, že takové "stupidní hry" je lepší nehrát, pokud máš co skrývat. Náramně jsem se bavil a ani ten konec, který mi přišel trochu navíc, mé pozitivní hodnocení nezkazil. Dávám --- == 82 % == ---. ()

Joya.ma.hlad 

všechny recenze uživatele

Jak převyprávět co nejvíce příběhu během hodiny a půl a mezi stěnami jediného bytu? Takhle by to šlo. Vtipné i dojemné, uvěřitelné a stotožnitelné. Skvělé. ()

aDDix 

všechny recenze uživatele

Me pocity, vzdy kdyz pokladam telefon na stul (displejem dolu, samozrejme ...) koncentrovane do 90 minut. Od 5* me odradil pouze uplny zaver - za me az zbytecny happyend. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto filmy, ktoré ukazujú ako sa dá za málo peňazí urobiť veľká muzika. Úplní cudzinci sú skvelá konverzačná komédia, ktorej taliansky jazyk a talianske gestá nanajvýš pristanú. Áno, možno trochu príliš problémov na jednu večeru, ale ak to zoberieme, že južania večerajú aj niekoľko hodín, tak to možno ani nie je taký pretlak. Celkom sympaticky na mňa pôsobili všetky tie "bežné" problémy partnerov, rodičov, homosexuálov, pracovníkov, priateľov a tešil som sa, že to nie je iba o podvádzaní a ojebávaní. Teda pokým sa nedostaneme do samého záveru (a preto mínus jedna hviezda). I keď, aj tam, hoc to bolo to najviac klišé gradovanie, aké tomu filmu ani nesvedčalo, sa tvorcovia pokúsili o niekoľko celkom zaujímavých zvratov. A nakoniec samotná pointa na zamyslenie tesne pred titulkami. Oceňujem a tlieskam. Naozaj super! ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Kdo by čekal, že z Itálie, z rukou neznámého režiséra a party neznámých herců, přiletí pecka podobného ražení. Základní dějová premisa byla vytěžena kompletně a ikdyž se dá souhlasit s kritikou, že průběh je opravdu až nereálně vyhrocený, na zážitku to vůbec neubírá. A samotný závěr to u mě rozřízl natolik, že mi nezbývá než dát plný počet. ()

raffi 

všechny recenze uživatele

Film naprosto vystihuje dnešní dobu. Všichni máme svoje černé skříňky a v tomto filmu je to parádně podané. Druhou půlku filmu jsem zapomněla mrkat :D ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Vydarená a trefná konverzačka odzrkadľujúca dnešné vzťahy v "raw formáte". Iróniou osudu bolo, že jediný poctivec, ktorý bol od začiatku proti celej záležitosti, skončil v očiach svojej nevinnej ľalie s krásnymi novými ehm ehmm náušnicami ako hlavný podozrivý. Popravde sa mi ten úprimný koniec, keď sa im porozbíjali vzťahy, keď všetko vyplávalo na povrch práveže páčil.....prišlo mi to oveľa čistejšie a pravdivejšie, aj keď bolestnejšie. Radšej by som chcela boľavú pravdu chrstnutú do tváre ako žiť život v klamstvách. Som si vedomá toho, že v dnešnej dobe to tak nefunguje, no aj tak odmietam opustiť svoju naivnú bublinu, a aj keď som v živote stretla len jedného človeka s rovnakou úprimnou filozofiou, v celku mi to stačí. Už som si zvykla, že ma ľudia poväčšine akurát tak sklamú. No neprestávam veriť, že ešte pár ufónov sa tu niekde nachádza.............. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Komunikačně je film na velice vysoké úrovni. V podstatě celý příběh se děje u stolu, i tak se divák nenudí. Dialogy mají sílu, i přesto, že těch kontroverzních telefonátů a zpráv bylo na jeden večer dost. Líbilo se mi, jak místo rozhořčeného konce se film dostal do fáze, jakoby se nic nestalo. Zajímavý nápad, slušná realizace. Lepší tři hvězdy - 70%. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama