Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

seale 

všechny recenze uživatele

Moc mě tyto patetické příběhy neoslovují. Situační konstrukt, kterému mi nešlo moc uvěřit. Ale chápu, že lidi tyto témata berou za city a tak bude film obecně asi považovaný za dobrý. Napadlo mě, že jsem nedávno viděla film na podobné téma, o Italech v Améru a jejich zápletkách. Skvělý úsměvný filmek Pod vlivem úplňku. V Naprostých cizincích se taky kamera stáčí na superúplněk na nebi.. a pojala jsem tedy navíc i pocit, že mohlo jít o inspiraci až lehké plagiátorství. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Konverzačky moc nemusím, ale tohle byla parádně sladěná jízda plná nečekaných zvratů a skvělých vtipů. Zároveň však snímek výborně funguje i v dramatičtějších scénách a přemýšlivějším dokonce nabídne pár silných otázek k zamyšlení. Plus parádně hořký závěr. Celkově jsem se bavil prostě náramně. Opravdu nevídaně skvělý námět a scénář! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela vztahova tragikomedia, ktora rozobera jak partnerske tak kamaratska vztahy, ktore su plne tajomstiev a neuprimnosti. Rozbieha sa to pomalsie, aby sa dokonale zblizili s postavami, co sa vdaka bezchybnym hereckym vykonom dari. Postupne zacne odhaleni pribudat jak v nejakom thrillery. Vrchol filmu pre mna nastal tak 20 minut pred koncom, ked dôjde k odhaleniu, ze jeden z nich je gay. To som sa smial nahlas. Napriek tomu, ze je to zaroven dost smutne. Do tej chvile sa odhalenia drzali v rovine uveritelnosti. Bohuzial potom uz zacnu pôsobit trochu prekombinovane svojim mnozstvom tak aj typom. Proste skoro kazdy tam podvadza svojho partnera. Jak keby sa nedalo vymysliet aj nieco ine. No a trochu rozporuplne pôsobi aj samotny zaver v ktorom tvorcovia hodia milosrdnu spiatocku, ktora ale z urciteho pohladu zaroven pôsobi tragickejsie jak keby sa pokracovalo v predoslom deji. Vysledkom je kvalitny konverzacny film, ktory sa oplati vidiet nech uz je vas partnersky vztah v akomkolvek stadiu. 8/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Bůh masakru po italsku, který je zvládnut o mnoho lépe. Rozjezd zbytečně vlažný, ale jakmile se dostane na první konflikt, rozjíždí se situační destrukce přátelství a vztahů. Vyhrocenost, atmosféra je budována postupně a daří se to náramně. Žádné herecké přehrávání, vše realistické a jak jsem si během filmu říkal, že se jedná o předvidatelnou zápletku, pletl jsem se. Určitým způsobem mě zklamal závěr a nechápal jsem, proč jej tímto směrem zakončil.......7/10 ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní "konverzačka" o mezilidských vztazích, u mě se tento italský skvost Paola Genovese zařadil po bok francouzského Jména a Polanského Boha masakru. Navíc tahle věc je neskutečně vtipná, protože kdo má rád víno, prostě musí být i vtipný! :-D ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Herecky je na Naprosté cizince radost pohledět. Ústřední nápad je skvělý a rozhodně se nedá říct, že by ho scenáristé nevytěžili. Vlastně spíš naopak, problém je, že se prokutali až k extrému. (Spoiler): Nejsilnější scény jsou tu překvapivě ty méně výbušné - třeba ta, v níž Rocco volá s dcerou, nebo Peppeho coming out. Zato vrstvení ohalení jedné nevěry na druhou vyznívá násilně a tudíž nemá ani správný emoční dopad. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku mi dlho trvalo zvyknut si, ze nerozumiem a musim spoliehat na titulky, celkom ma to vytrhavalo zo spoznavania kto je kto. "Dej" si pozornost udrziaval. Aj ked z celeho ansamblu bol vlastne sympaticky len Rocco... Zaver sa mi pacil. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Zábavná situační konverzačka, která mi "divadelním" konceptem připomněla Boha masakru a otírá se o velmi aktuální zlozvyk nás všech - smartphony. Parta známých se takhle sejde u velikého stolu a začne hodovat na gurmána. Skupinka si rozhodne ten večer trochu okořenit a tak své elektronické udělátka vytáhnou na stůl čekajíc, co komukoliv v tu chvíli přijde za zprávu, fotku nebo telefonát. Vše je čteno a slyšeno pro všechny přísedící bez možnosti kamufláže. A zábava začne naplno. Jak jistě tušíte, vyjdou najevo různá tajemství, zvraty a věci, které měli zůstat pod pokličkou. Vše má správný spád a napětí, které nehodlá pustit až do konce snímku. Moc nerozumím tomu, proč někomu vadí přemíra příběhových motanců a nedostatek autentičnosti, protože bez toho by příběh logicky nemohl být tak zajímavý. Kadence vět je parádně poskládána a zároveň poskytne pár podnětů k zamyšlení, přestože si myslím, že kámen úrazu není náš telefonní miláček, ale pouze a jen my sami. Bravo, Paolo Genovese ví jak v kostce (rozuměj do 90 min stopáže) přenést na plátno naše "vztahy" se vším všudy aniž by začal nudit. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vztahová konverzačka jako řemen aneb sedm mobilních telefonů na stole.. Je nabíledni, že svlékání donaha přijde vzápětí.. Moji přátelé mají, zdá se, velké štěstí, u mě doma by se tohle nikdy nestalo.. P.S. Scenáristé mě v závěru pěkně doběhli a za to originální překvápko přihazuji hvězdu navíc.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Pilotů - Dnes jsem zavítal poprvé v životě do legendárního pražského kina, který se nachází na pomezí Vršovic a Vinohrad a udělal jsem dobře. Jak po stránce výběru kina (velmi pohodlné sedačky), tak i výběrem filmu. Námět velmi netradiční, ale skvělý. Jak už jsem tu x-krát psal - Italové jsou prostě jiní a jejich filmy jsou vždy příjemnou změnou od té USA tvorby, která je na nás v drtivé většině chrlena. Naprostí cizinci disponují jednoduchým, za to však velmi atraktivním dějem, neokoukanými herci a překvapujícím závěrem. Hodně se těším na opáčko, kde přece jen rád sáhnu po dabingu. Ve filmu se vlastně pořád jen mluví a poměrně rychle a člověku pak může leccos při čtení titulků uniknout. 84% (with J.) // (3.1.2020) Be2Can - Po druhém zhlédnutí zvedám na plný počet hvězdiček. Za celou dobu nenarazíte ani na jednu hluchou nebo hloupou pasáž. Dialogy na špičkové úrovni, vtahující a závěr gradující a překvapující. 90% (with J.) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh s jednoduchou zápletkou, která se po čase pěkně zamotá díky osudům všech zúčastněných. Na doplnění přidávám, že tento příběh má několik řekněme remaků. Teď po 4. letech jsem shlédla německou verzi, Téměř dokonalá tejemství (2019) která je stejně dokonalá. A rovněž podle stejného scénáře toto téma zpracovali i naši scénáristé. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY......Jako jakási stylistická hříčka je to zajímavé, ale stačí jen maličko poodstoupit a střízlivé oko si nemůže nevšimnout, že je to celé nějaké divné. Opravdový problém se tam motá jen kolem toho chlapíka který svou partnerku podvádí hned na několika frontách. Všichni ostatní hrozně zveličují a hysterčí kolem víceméně nevinných záležitostí. To je v Itálii fakt takový prohřešek nenosit kalhotky? S přiznanou homosexualitou měl problém jen jeden chlap, ale bůhvíproč to bylo nakonec vykládáno jako problém celé skupiny.. Fotka která byla důvodem pro výměnu telefónů (a následnou nepochopitelně sebemrskačskou eskapádu) byla podle všeho sice za čárou ale pořád jen na úrovni flirtu.... Že si postavy nedokáží tyhle drobnosti v klidu vyříkat svědčí o lehké debilitě všech zúčastněných..A to je nepravděpodobné a jen pro efekt za vlasy přitažené. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se obávala, že půjde jen o ukecanou komedii ve stylu Woody Allena, kterému jsem nikdy nepřišla na chuť. Brzy se však nevinné přátelské posezení u jednoho stolu začne měnit v drama, jaké se hned tak nevidí. Věru nebyl dobrý nápad být každý před každým úplně otevřený a "nahý". Tento film určitě doporučuji, ale asi ne za účelem klidného večera. Zůstane vám po něm totiž brouk v hlavě a hodně otazníků. Za to hodnotím plným počtem. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nevinná hra se stane nebezpečnou.... aneb jak to dopadne, když se s kamarády a partnery podělíte o své "mobilní soukromí". Vysoce aktuální téma, výborný námět, velmi doporučuji. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Hodně aktuální vztahové téma, skvělé dialogy jsou stěžejní pilíře filmu. Opravdu známe svého přítele/přítelkyni dokonale ? Opravdu známe své přátelé od dětství bez žádných tajemství ? ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu, co se odehrávají na minimalistickém malém prostoru mám skutečně rád. Zde ale byla ona šokující odhalení předvídatelná a jak z telenovely. (Pozor Spolier!) To že nějaký z těch chlapů během večera odhalí svou nevěru, mě napadlo už na začátku. No a toto klišé zde skutečno bylo použito. Navíc ještě v plném rozsahu a nevkusně rozpatláno. Až jsem se nakonec začal stydět, že na něco takového koukám. Filozofický závěr byl ale docela zajímavý, i když trochu úmělý. Ale musím se přiznat, že jsem ho asi nepochopil úplně správně. Ale ta myšlenka, že mobil je naše černá skříňka ve které je všechno byla zajímavá. Mé pohoršení nad filmem ale už překonat nedokázala. Takže zústavám na dvou. Ale klidně si v mém hodnocení tu trojku představte. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tajemství. Hlavní motiv tohoto filmu, který je vlastně jen strašně rychlá konvezračka obsahující dobré dialogy a zajímavé, ale značně přestřelené zvraty. Resp. je jich snad až příliš mnoho na jednu skupinku lidí. Ale ve filmu to nevadí, konec je taky pojatý originálně a působí skoro až morbidně. Slabší 4* ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že je to takovy hodne přestřený, což nic nemění na tom, že je to fakt vtipný. I když jak se říká, nejneuvěřitělnější historky píše sám život, takže kdo ví :) třeba je to podle skutečné události :D ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama