Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice svižná a vtipná konverzačka, která sice svým množstvím kompromitujících zpráv a telefonátů spadá i do sci-fi, ale o to tu nejde. Filmu pomáhá i herecké obsazení - žádná známá tvář, přesto výborně zahrané. Dá se vidět i vícekrát. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mít to záživnější první polovinu (nebo to hlavní rozjet trochu rychleji, protože jinak je to vedené skvěle, ale čekání než k tomu dojde je skutečně zbytečně moc pomalé a místy mdlé), tak tomu ten plný počet snad dám i bez zaváhaní. I tak si mě to ale hodně získalo a Genovese mi už podruhé dokázal, proč bych se měl jeho tvorbě začít víc věnovat. Fakt skvěle napsaná konverzačka, ve které se i chytře pracuje s mnoha detaily (dokonce i na otázku "Proč by všichni na tu hru přistoupili?" je zde odpověď, dokonce dvě, jedna skrytá a jedna jasně řečená) a se všemi postavami. A když si předem myslíte, že všechna ta odhalená tajemství ke kterým to spěje, budou ta nejprofláknutější klišé, budete nejspíš překvapeni. Respektive, ono k nim pochopitelně dojde, ale zatímco většina režisérů by u nich skončila a tvářila se, jak strašně šokující to je, Genovese vše rozvadí ještě mnohem dál, hlouběji a neustále přichází s novými zvraty, které v kontextu se vším předešlým dávají smysl. Dokonce i spousta zajímavých myšlenek z toho plyne, včetně toho závěrů. Trochu jsem se bál, že to tu je nadhodnocené a že to bude takový druhý Bůh masakru - naštěstí se ale stal úplný opak a tak Naprosté cizince společně se Sierounevadou (kterou mám pořád radši) řadím mezi top konverzačky typu "několik známých se sejde u večeře". Přesně TAKHLE se totiž mají dělat, akorát Genovese to velmi chytře natočil diváčtěji a vlastně pro všechny a Puiu to zase natočil mnohem víc artově. Při druhém zhlédnutí (nebo až se mi to rozleží v hlavě) ten plný počet možná fakt dám, má to k němu dost blízko, ale zatím zde nechám "jenom" hodně silné 4*. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych ten konec úplně pochopil, případně jsem ho možná pochopil jinak, než bylo záměrem tvůrců. Každopádně jsem si ale tenhle film užil, protože to byla hodně zajímavá konverzační haluz typu Bůh masakru, kde se sympatie přelévají a člověk pořádně neví komu fandit, pokud vůbec někomu. 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako komedie to je vyborny pocin. Malokdy se u filmu nahlas smeji a tady se to povedlo hned nekolikrat. Nektere telefonaty ci sms zpravy jsou genialni, nejvice potesi ta s vymenou mobilu. Te dramatictejsi casti nejvice slusi hovor hostitele s dcerou za pritomnosti jeji matky. Pro me celkem neznami herci sve role zvladli skvele. Mit to lepsi zaver, dam bez vahani pet hvezdicek. Videno v ostravskem Minikine, 45 divaku, z toho 36 zen.-). ()

campix 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobná konverzační dramata, který se odehrávají v nějakém uzavřeném prostoru. Hlavní podmínkou ovšem je, aby byl kvalitní scénář, aby mohlo nekonečné tlachání diváky nějak zaujmout. Naprostí cizinci splňují většinu aspektů tak, abychom je mohli nazvat kvalitním konverzačním dramatem. Témata, která se řeší, jsou dostatečně současná a tím pádem i velice zajímavá. Jaká tajemství mezi sebou jednotlivci skrývají, dokonce i mezi letitými přáteli. Stačí pouze veřejně sdílet obsah telefonů během jednoho večera. Jsem trošku proti až přílišné katarzi děje a vršení problémů jeden na druhý. Poté film ztrácí na uvěřitelnosti, ale všechno je pouze snahou, o to šokovat diváka a tím udržet jeho pozornost. Sladkou náplastí je pak závěrečný twist. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, který dokonale pasuje na naší "moderní" dobu. Bohužel musím dodat :( Nechci věřit, že, byť i v mnohem menší míře, se toto děje i v mém okolí, ale nebudu si nic nalhávat... Každý máme svá menší či větší tajemství... Film super, skvělí herci, prostě koukněte se sami! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na téhle večeři byste být nechtěli. Povedená konverzačka, kde vyplouvá na povrch jedno tajemství za druhým a to díky prostému nápadu sdílet všechno s ostatními. Jen jsem měl problém jim věřit, že jsou až takoví kamarádi, aby se takhle intimně bavili před ostatními. Konec byl povedené překvapení, které to dohnalo na vrchol pokrytectví. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh je o siedmich priateľoch vrátane troch manželských párov a jedného slobodného muža, ktorý sa zídu na večeru. Zvyčajne sa takéto filmy založené na večierku spájajú s rodinným alebo priateľským stretnutím, ale tento film má veľké polostvo a hĺbku. Herci implementujú totálne pohlcujúcu melodrámu popretkávanú špičkovým komediálnym nádychom a naturalistickou divadelnosťou. 8/10 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Skvěle vygradované a snad ještě o fous lépe vypointované, svižné konverzační drama s prvky inteligentního humoru, které mě dostatečně utvrdilo v tom, že dělám fakt dobře, když nemarním svůj život s mobilem v ruce. Tleskám scénáři i všem zúčastněným hercům a herečkám. (85%) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Děj byl přetažen trošku do extrému, ale pointa filmu je geniální nápad na aktuální téma. Partu dobrých přátel postupně začínají rozvracet a kompromitovat smsky a maily. Především byl do všeho zakomponován výborný humor, že nevěříte jak se to může pro vyšší dobro vše zkomplikovat. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi film kamarádka "nevnutila" asi bych to zabalil...Jednak nemám rád ukecané filmy, od toho jsou rozhlasové hry, jednak příliš mnoho lidí a přepínat z jednoho na druhého v italském tempu mě nebaví ani nedává smysl... Námět je dobrý nápad....Tak nakonec stálo za to protrpět se první půlkou - cizinci nejen v životech druhých- ale často i ve svém vlastním ufff. Písnička z filmu: ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynikající večeře, při které dokonalost vztahů několika párů začala odhalovat své nedokonalosti. Tedy vynikající pro toho, kdo si hověl pěkně doma na gauči, u stolu bylo totiž pěkně dusno. Skvělý scénář, sympatičtí herci, atmosféra měnící se z nevinné, zábavné frašky do thrilleru a na světě je lahůdkový film s poučením, že některé hry by dospělí raději hrát neměli... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát méně, než 5 hvězd. Italové točí skvělé filmy jednou za čas, ale když se jim to povede, tak se jim to povede se vším všudy a s obrovským srdcem a hereckými výkony. Perfetti sconosciuti jsou perfektvní. Nemám co vytknout. Ano konec byl hodně roztržitý, ale mělo to své kouzlo a nakonec to člověk pochopí. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama