Reklama

Reklama

Naprostí cizinci

  • Itálie Perfetti sconosciuti (více)
Trailer 1

Skupina přátel se schází k pohodové večeři. Znají se důvěrně celé roky a také další setkání by se neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek na to, co bylo... kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad: dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči...? Během jediného večera se ukáže, že až příliš mnoho. I ti, které známe, mohou totiž být naprostými cizinci. (Film Europe)

(více)

Recenze (516)

jamalka 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době neotřelý, originální film zabývající se současným stavem společnosti- především všeobecným odcizením se, přetvářkou a pokrytectvím, a to i mezi nejbižšími. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak to byl po dlouhé době zase film, který mě fakt zaujal. Akorát si myslím, že tam těch odhalení bylo možná až moc a skoro všechny co se týká vztahů, sexu a nevěry.. Bylo by zajimavější, kdyby vymysleli i něco jiného, vždyť lidi přece řeší i jiné věci.. Konec byl skvěle vymyšlený, přišlo mi to tak totiž o hodně smutnější, než kdyby si tu hru doopravdy zahráli a dozvěděli se o sobě navzájem pravdu. Je tam totiž vidět to, jak nemůžeš nikomu věřit (ani partnerovi se kterým plánuješ dítě, nebo nejlepší kamarádce) a jaké jsou lidi svině, ale oni žili dál ve falešné nevědomosti s tím, že jejich životy jsou šťastné... Já bych do takové hry nikdy nešla. Skoro každý má nějáké své tajemství (i když třeba jen malé), které je jen jeho a které, kdyby se dostalo ven může ublížit. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"to opravdu nebyl dobrý nápad s tou hrou na pravdu", aneb takhle to dopadne v moderní době asi u každého stolu, kde se sejdou "neprůstřelní kamarádi" a dají svoje mobily na stůl s tím, že přeci žádný z nich neskrývá žádné tajemství..komedií bych to asi snad ani nenazýval, většina filmové stopáže je stoprocentní drama a odlesk dnešní mobilní-on-line doby..parádní jednohubka !.................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Perfetti film!! Takto vyzerá európska kinematografia v celej svojej kráse a rozmanitosti. Neuveriteľne som sa pri tetjo konverzačnej a vzťahovej zápletke bavil a zniesol by som aj viac. Genovesemu sa podarilo skvelé vykreslenie všetkých postáv, čo bolo patrične podporené aj maximálne presnými hereckými výkonmi. Naviac to bolo miestami veľmi vtipné a normálne som sa nahlas smial. V zápetí sa ale dostaví kríza, depka, nepríjemné situácie, ktoré vás zo smiechu a radosti v okamihu dostanú na opačnú stranu emočnej barikády. Takto zaujímavé a pútavé balancovanie na tenkej hrane humornej satiry a drámy, a pritom so zachovaním maximálnej vážnosti filmu, sa podarí len málokomu. A keď si myslíte, že je koniec a už máte dosť, príde záver, ktorý vás zaručene dostane do kolien. Taliani sa týmto u mňa poriadne vytiahli a ja znovu nemám problém udeliť 5*. Chuťovková záležitosť a dokonalé "guilty pleasure". 90 %!! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Super nápad na film, který ukazuje jeden z hlavních problémů naší doby (sdílení soukromí) v plné nahotě. Jen škoda, že se tvůrci nezaměřili trošku úžeji a množství kompromitujících telefonátů a SMSek asi zbytečně přehnali. Pointa ovšem docela chytrá, celkově spíše spokojenost. Pěkné 3 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších konverzaček, které jsem viděla... bezesporu originální a dosti aktuální, vtipná, zároveň smutná a trochu... nebo dokonce možná silně deprimující. Závěr filmu pak všemu co se při té večeři událo dodává převratný rozměr - eccellente! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zapletka malicko predvidatelna, takova lepsi stredskolska uroven. Film odsypa a nenudi. Takze na jedno zkouknuti vecer u telky, proc ne... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ovšem tohle je absolutní pecka! Že se dá natočit napínavej film, kterej se odehrává v podstatě u jednoho stolu, to je teda umění. A to nejen co se týče scénáře, ale taky hereckýho provedení. Je to o tom, co by, kdyby... Život bez telefonů by byl tak strašně jednoduchej :o). Tady se rejža snaží ukázat, že telefouny sou v drtivý většině zdrojem rozchodů mezi lidmama :o). No a tady ještě pár dalších choulostivejch tajemství... Podobnejch filmů je hrozně málo, na tohle to chce mít fakt fištróna. Bavil sem se skvěle a hned du na další rejžův film. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to do scény, kdy se Lele ocitl v podezření, že je homosexuál. Hned ta následující s telefonátem od těhotné Mariky už byla moc přitažená za vlasy. Na noční telefonát ženáčovi byla volající milenka nepřirozeně neopatrná a sdílná. Celé to bylo hodně teatrální, ale rozhodně zábavné. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Občas je potřeba k dobrému filmu prostý nápad, pár neokoukaných, ale dobrých herců a slušně napsané dialogy. Pak už stačí jen pozorně balancovat na hranici komedie a dramatu, což je na druhou stranu hodně obtížné. Tady se to naštěstí podařilo a vznikla tak skvělá italská konverzačka, které si v budoucnu rád pustím ještě jednou. Její síla spočívá i v tom, že každého jistě napadne, jak by podobná hra dopadla v jeho okolí. Za sebe a svoji rodinu mohu jen říci, že by to dopadlo pohodově. Často totiž máme dny (především o víkendu), kdy celý den vůbec nevíme, kde mobily máme a to je prostě skvělé, také si to občas zkuste. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Vynikající konverzační dramakomedie. Samozřejmě by se něco takového asi v realitě těžko mohlo odehrát, ale o to nejde. To co by se odkrývalo dny, týdny, měsíce či roky, bylo zkoncentrováno do několika desítek minut. Film, který dokáže opravdu rozesmát, ale vzápětí si uvědomíte, že se smějete něčemu, co je vlastně spíše k pláči. ()

preclajsz 

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní drama s překvapivým a pro mě skvělým koncem. Pokud máte chuť na komedii pozvolna přecházející na to pravé drama, tak tohle je film pro vás. Začátek možná byl až moc pomalý, ale závěr to plně vynahradil. Zasloužených 83% ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu náročnější na poslech, ale děj tak nějak plynule přechází k zajímavým konfliktům, kterých se postupně účastní každý z účastníků přátelské večeře. Bylo nesmírně zajímavé sledovat, jak se lidi chovají, pokud jsou odhaleny jejich nejtemnější tajemství, zároveň mi přišlo úplně geniální třeba nečekaný závěr u vyměněných telefonů. Teď se jen děsím, do jaké míry jsou lidé skutečně tolik vázáni na svůj skrytý život v "černé skříňce" a na kolik jsou opravdoví, skuteční a bezmezní přátelé. Existuje to vůbec? ()

19Lenka 

všechny recenze uživatele

Ten film mě tak strašně moc nasral a hodil do depresivní nálady, až si tu pětku zaslouží. │PS: Prostě nářez. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jak by to bylo, kdyby.... Je pátek, nějaká cca osmá hodina večer a dobří kámoši (i když chvílema to vypadá, že se v lásce moc nemají) se sejdou u jednoho z nich na večeři. Po dohodě hra začne (předtím žádnej telefon ani necinkl) a najednou to začne. Během pár filmových hodin proběhne tolik telefonátů, zpráv atd., že nestačíte zírat. Vám někdo volá v pátek po osmé (např. servisák, co opravuje váš počítač)!? Já teda nevím, ale když jdeme někam s partou lidí ven, většina má telefon na stole, ale taková ústředna to teda není. Sice je to dobře napsaný (dialogů jsou mraky a odehrává se to v podstatě v jedné místnosti) a taky dobře zahraný, ale je to hrozně absurdní a přehnaný. A že by všem sedmi lidem během dvou hodin přišlo tolik kontroverzních a "tajných" zpráv a telefonátů, až by to rozvracelo rodiny!? Pomyslným vrcholem a nej scénou je rozhovor otce s dcerou (navíc před matkou, která si to musí vyslechnout) a následně zápletka s náušnicema! Tyhle dvě situace byly velký pecky. Škoda toho velkýho přehánení, ale nemůžu říct, že by se mně to nelíbilo, to zase ne. ()

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama