Reklama

Reklama

Záhadný tající muž

(neoficiální název)
  • USA The Incredible Melting Man
Trailer

Obsahy(1)

Trojice astronautů je ve vesmíru vystavena obrovské dávce radiace, po které dva členové týmu umírají a třetí se s obrovským popálením těla ocitá v nemocnici. Ovšem tato radiace měla vedlejší účinky. Zanedlouho se astronaut probouzí, utíká z nemocnice a má obrovskou chuť na lidské maso. (Chupacabre)

Recenze (21)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má výrazně rychlý a nekompromisní nástup, který se snoubí s "brutálně chladnou" atmosférou úžasných 70. let. Potvora pobíhá po lese, číhá a občas někoho rozcupuje na kusy ... Bohužel od dobré poloviny rozpadající se chlap už spíš hlavně jen číhá ... a číhá ... a vlastně ani neví co chce a čí je. Pomateně pobíhá "po filmu", už nikoho ani moc nemasakruje a film začně strašně nudit. Škoda, protože nástup má výborný, v těch letech se toho dalo z takového námětu výmáčknout víc - víc gore. Toho se dočkáme až na úplném konci. Film stále ještě spíš "po staru" hraje na strach, očekávání, pocit nebezpčí atd. Bohužel dnes už opravdu nudí ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tuctový horor o tom, že radiace má i mnohem děsivější následky, než jenom nadpřirozené schopnosti, jak tomu bývá v komiksech. Třeba totální rozleptání celého těla, díky němuž se rozpouštíte jako zmrzlina v troubě. Neuvěřitelně se roztékající muž je decentní trash oslavující převážně sci-fi snímky z 50. a 60. let. Kupodivu se nespoléhá na množství gore, jako spíš na houstnoucí napětí. Dočkáte se sice nějaké utržené hlavy, ale hlavně je to klasická hra na schovávanou, kdy titulní monstrum většinu času číhá za keřem a útočí jen výjimečně. Největší devizou je tak parádní maska onoho nebožáka, který se před očima diváků doslova rozpadá na sračky. Hlavně za to palec nahoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco tři astronauté pozorují odlesky slunce na Saturnově prstenci, jsou ozářeni. Steve West jako jediný přežije, ale v nemocnici se probudí a zjistí, že má popálený obličej i ruce. Znetvořené tělo jej vyděsí, a tak z nemocnice prchá. Při tom ještě zabíjí zdravotní sestru, která ho ošetřovala. V patách mu jsou doktor Ted Nelson a generál Michael Perry, kteří patří k hrstce zasvěcených do tajného vesmírného projektu. Steve na svém útěku zabíjí, protože potřebuje lidské buňky, jelikož ty jeho stravuje radiace. Přes veškeré úsilí se stále rozpadá, na druhou stranu má nadlidskou sílu a zbraně mu neuškodí. Film je dostatečně napínavý, čemuž výrazně napomáhá atmosférická hudba. Plusem jsou skvělé masky, aby ne, když za nimi stojí dva experti na speciální efekty - Rick Baker a Rob Bottin. Normálně bych dal tři *, ale za pesimistický konec musím jednu přihodit. Dnes zaujme především skalní fanoušky žánru. p.s. ten fotograf byl na zabití ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Incredible, skutočne! Rýchly vesmírny rozjazd kozmickej výpravy k prstencom Saturnu, zanechá v Alexu Rebarovi, fúzatému a vtedy ešte sympatickému členovi posádky, nenávratné zmeny v jeho organizme. Vysvetľovaním prečo k tomu došlo sa skutočne čas nestrácal. Alex sa vo filme objaví asi iba dve minúty vo svojej ľudskej podobe, ktorú divákom predstaví v úvodnej vesmírnej sekvencii. V zapätí sa dej presúva na Zem, kde Alex ofačovaný obväzmi leží na lôžku a nikto presne nevie čo sa stalo. Presne tak ako v živote. Rádioaktívne a slizké monštrum rozhodne nebude strácať čas čítaním komixov a vkladaním slepej dôvery do tápajúceho personálu svojich liečiteľov. Potrebuje sa totiž do sýtosti najesť ľudského mäsa! Mozog mu zmäkol natoľko, že toto je prakticky jeho jediná starosť, ktorej sa hodlá vo svojich nasledujúcich zombie dňoch venovať. ### Masky a hnusácke vychytávky do detailov na tej najvyššej úrovni spracovania! Moja značná spokojnosť s filmom ako takým, pretože mal všetko čo mal mať – hnusácku hlavnú potvoru, nechutnosti, atmosféru beznádeje, zábavu (aj prsíčka boli, heh), strach a lásku. Film nestagnuje a stále šlape a šlape dopredu. Chuťovka 70's! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film The Incredible Melting Man jsem narazil když jsem listoval v Encyklopedii hororového filmu a hned mě zaujal. Co se týče příběhu tak žádná sláva to není. Co se ale ocenit musí(na rok vzniku určitě) je maska a speciální efekty. Za což si film ty 3hvězdy zaslouží. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Incredible Boring Man nebo The Incredible Walking Man by byly mnohem přesnější názvy, protože titulní rozpouštějící se astronaut 90% délky filmu jen někde chodí za doprovodu opakujícího se voice-overu, což již po chvilce začíná být opravdu repetitivní a otravné. Kvůli tomu vám po čtyřiceti minutách připadá, jako byste film sledovali už dvě hodiny (navíc je zajímavé, jak dlouho se ten chlap dokáže rozpouštět, i když objemově vypadá stále stejně). Absence děje je v tomto snímku opravdu zničující a těch pár vynalézavých mordů ke konci (famózní pád do elektrického vedení) a speciální efekty Ricka Bakera s tím spojené to už bohužel nezachrání. V ostatních aspektech jde o vyloženě hloupě napsaný snímek, jenž by měl úspěch jen jako tupá černá komedie, ale bohužel byl natočen stoprocentně vážně, což je nepochopitelné už s ohledem k relativně vtipnému názvu, evokujícímu parodii na klasický film The Incredible Shrinking Man. Režisér Mlčení jehňátek Jonathan Demme v jedné z malých rolí je jedním z mála zajímavých záblesků v jinak velice otravné podívané. ()

giallo odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé horroru, pokud jste nedostali pořádnou dávku radiace a nebo neulítáváte na 70-tkových bracích vyhněte se obloukem. Ano, existuje spoustu horších horrorů, ale jen málo který je tak děsně nudný jako tento...Díky, odpad třídím za Vás. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný béčko s parádní maskou rozpadajícího se masa. Ne že by to vyznělo nějak realisticky, ale ten sliz a všechno z herce padá dobře a vypadá to slušně což se dost odrazilo od mého hodnocení, protože jinak je to béčková rutina který vzniklo v 70-80 letech hodně, takže nic nového. Příběh je klišé na klišé a herci jsou neuvěřitelně toporní. Hlavně scéna s tou bábou a dědkem, to byla šílená scéna jako kdyby byla z jiného filmu. Nicméně film mě ze začátku bavil, ale postupem času upadal do stereotypu, rozpadající se chlápek jde někam někoho vystraší popříadě zabije a jde o dům dál. Průměrné béčko které poměrně potěší jen příznivce. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Očakával som niečo v štýle D'Amatovho Antropofága, za tým však The Incredible Melting Man čo sa brutality a aj pútavosti týka dosť zaostáva. Bohužiaľ, toto je jeden z tých prípadov, kde forma predčila obsah a okrem výbornej masky postupne sa roztápajúceho astronauta tu veľmi nie je čo vyzdvihnúť. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nudný a mizerne zrežírovaný horor s kopou hlúpostí, v ktorom všetky tie pekné gore masky a efekty prišli navnivoč. Dobrá kostra príbehu, ale to okolo je podobne roztečené ako samotný Melting Man. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, dám jen 2. Ale za Bakerova úžasně odporného Roztékajícího se Muže a ten nádherně cynický 70tkový konec tu 3. přihodím.;-) Divím se, že to zde v zajímavostech není, ale vězte že ten knírač s manželkou, která Roztékajícímu se Steveovi Westovi usekne posléze ruku sekáčkem, což ho jak vidno moc nerozhodí, jest rež. takových počinů jako Silence of the Lambs či Philadelphia. 70tky byly prostě unikum. Jen škoda za ten vskutku promarněný potenciál na aspoň 4hvězdovou záležitost. Ten námět by na to měl. To by ale nesměl autor první pol. nuditi. Rozesmála zdrav. sestra prorážející svým mohutnějším tělem skleněné dveře, když už neměla čas je ve spěchu otevříti. To jsem ještě neviděl.;-) ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zabity film, kde neni napeti ani scenar - nedovime se kdo, co, proc, jak - zkratka nic - jakoby nekdo shluknul sve "napady" co nekde videl. Pobavit snad muze jenom par zaberu: udelana sestricka proskakujici sklenenou vypln dveri, hlava rybare plovouci po vode a serifova jizda po dratech vysokeho napeti. Hruza v tom jinem slova smyslu. Ale masker je docela dobry, to ale na dobry film nestaci. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Astronaut sa po havárii prebudí v nemocnici, zistí, že jeho telo je zdeformované a ujde. Telo sa mu postupne rozpadá, tu musím pochváliť skvelé praktické gore masky a pomaly zabíja všetko, čo mu príde pod ruku. Dalo by sa povedať, že je to slasher prepojený s bodyhororom. Fajn oddychovka. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpočtové C- alebo skôr D-ečko, čo dokumentuje menej postáv, otrasné herecké výkony a dialógy, nekvalitná réžia a amatérske efekty. O divnom chovaní postáv radšej pomlčím (starší ludia kradnú v noci citrróny). Naviac je to aj dosť nudné, kedže okrem lacných thrillerových scén sa nič iné nedeje. O stupídnom odpočítavaní (6...5...4...3...2) sa mi bude zdať ešte niekoľko dní. Hodnotenie: 30% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být slušné béčko, protože titulní mutant má opravdu skvělou masku a zanechává za sebou spoustu slizko-krvavých stop, včetně částí těla. Jenže ve filmu se všichni chovají jako retardi od samotné myšlenky nechat pátrat po mutantovi doktora až po naprosto debilní chování hrdiny ve finále. A pak jak už je obvyklé - většina vražd se odehrává s kamerou decentně odvracející tvář. Finále je pěkné, ale výsledný dojem ze dvou hvězd nevylepší. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hneď v prvej, hnusne odfláknutej vesmírnej scéne vidíme astronauta ktorý je čímsi ožiarený. Tvorcovia sa neserú absolútne s ničím, takže o pár sekúnd neskôr už je ten chudák na zemi v nemocnici odkiaľ aj hneď expresne utečie. Rozteká sa a má údajne chuť na ľudské mäso, ale to tvorcov očividne nijako extra nezaujíma takže ho nechajú počas celého filmu len donekonečna šmotkať sa, snoriť a funieť v kríkoch ako podradného honibrka. No a tak som sa prenudil až na koniec kde bolo konečne aj niečo zaujímavé, konkrétne šerif upečený na elektrických drôtoch a náš astronaut sa definitívne rozplizne na guláš v pyžame. Ten hnus a sliz je pekný, takže keby to nebola taká nemohúca posratá nuda o ničom, mohla to byť aj skvelá (ne)chuťovka. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Slušný horor ,kde kamera dává velký prostor na snímání rozpadajícího se člověka za živa.Velmi dobrý začátek ale zbrzdí pokles razantních scén ,kdy začíná takové šedé nic a tím film ztratí hodně ze své celkem fajn jakosti. ()

andydul 

všechny recenze uživatele

Naozaj biedne herecké výkony, dokonca ešte o niečo horšie ako herecké výkony slovenských hercov v súčasných slovenských seriáloch a to je už čo povedať. Dialógy sú totálne odfláknuté a neúprimné, akoby ich skúšali maximálne trikrát a dosť a vybrali ten "najlepší". Typický americký C-čkový film. Jediné, čo film ako tak zachraňuje, je rozkošná Cheryl Smith so svojimi pekne tvarovanými malými kozami (a chlpatým podpazuším - na američanku aj v roku 1974 veľmi neobvyklým). Česť jej pamiatke. ()

Reklama

Reklama