Reklama

Reklama

Toxický mstitel

  • USA The Toxic Avenger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do rukou se vám dostává vlajková loď všech kultovních úchyláren. Důkaz toho, že toxický odpad je věc vysoce pozitivní, přinášející lidstvu dobro a že z nás, malých lidiček bez šance, může udělat hrdiny bez bázně a hany. Stejně tak, jako pomohl Melvinovi - čističi z města Tromaville - rychle dospět v mocného Toxic Avangera, může určitě pomoci i nám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (207)

molotov 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se bavil, tak si myslím, že to nebylo způsobem, jaký by si tvůrci přáli. Je to zábava, ale tak vysoké hodnocení si tento film nezaslouží, proto jedna hvězdička. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jo, tahle jelítkovina svůj účel plní na výbornou, docela jsem se i pobavil, ale nevidím důvod, proč hodnotit víc než tak jak jsem to udělal. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Predsudky nabok. Toto je cira filmova zabava, ako ju mame mi chlapi radi. Nekorektne, krvave, zvrhle, vtipne a doplnene o veeelku nadsadzku. Toxi - ten jediny spravny superhrdina! (8.5/10) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Podobně úchylácký styl humoru, který se zakládá na těch nejpřízemnějších postupech mi není vlastní, ale chvílemi mi některé scény (a repliky) připomněly amatérské výtvory, které jsme natáčely s kámošem a v těch momentech mě pobavil nejvíce. To, že jsem od tohodle legendárního béčka čekal více je už věc podružná. Kardinální otázkou zůstává: Jak se k Toxiemu vlastně stavět, když hyperbola čiší z každého (většinou nechutného) záběru?No jasně! Bavit se! :) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zábavné, dokonale dynamické, lehce šokující, mistrně úchylné, hřísně podmanivé TROMA dílko 80.tých let. „I Love the Monster Hero“ ....a nikdy jinak! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ta největší zvrácenost, kterou jsem kdy viděl. Neuvěřitelně úchylný film doprovázený nezapomenutelným soundtrackem. K plnému hodnocení bych se rád uchýlil, ale z důvodu až moc drsné hororové stránky filmu bohužel nemohu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Au tohle repete po letech docela bolelo. Pamatuji si, že jsme to s kámošem měli zafixovaný jako jeden z kultů našeho mládí, ale asi jsme tenkrát museli ujíždět na dobrým matroši když nám to přišlo tak super. Teď už to byly z mýho pohledu spíš rozpaky i když neříkám, že pár zásadních scén který mě pobavily i dneska by se tam nenašlo. Zároveň to působí i jako přiznaný výsměch všem těm filmům s nejrůznějšími super hrdiny, ale tý vaty se mi zdá, že tu je na tu krátkou délku až příliš. Troma to byli každopádně hlavně nadšenci a explotační šílenci což je třeba určitě zohlednit, ale viděno dnešním pohledem už to prostě pro mě nemá to kouzlo co kdysi. Zároveň, ale i platí, že jednička jako jediná jakž takž obstojí i dneska což už úplně nebyl případ dalších pokračování, ale to už je zase jinej příběh.55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých brakov natočených tak dobre ako sa len dá. Komixový príbeh, postavy prehrávajú ako len vedia, baby v bikinách i bez nich, nejaké to násilie, 80-te roky – proste film ktorý sa snaží pobaviť, síce bezducho ale darí sa mu to. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ulítlá šílenost. Ale nechci to úplně zatracovat, pár momentů bylo povedených a k pousmání. S trochou nadhledu si dovolím říct, že je to lepší než kde jaká současná superhrdinovská srajda. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle Troma zase pro jednou hodně překvapilo. Nečekal jsem, že bych se u toho tolik bavil. Rozmašírovaná hlava děcka na silnici je silnější kafe, najde se tu víc nechutností, ale všechno je doplněno o humornou stránku, takže je to, dalo by se říct, vyvážený a pro diváka proto více snesitelnější podívaná. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze to, jak moc jsem se u toho pobavil - a co vám budu nalhávat, nasmál jsem se dost. Nespoutaný osmdesátkový feeling plný nahotinek, umělého gore a vlezlých disco songů je tu přítomen v takové míře, jakou nemá ani hrudník Pamely Anderson, a když na scénu konečně (po značně útrpné první čtvrthodince) nastoupí toxický superhrdina s mopem (Marvel v tomhle ohledu fakt těžce zaspal), započne hodně zábavný náhul. Je to samozřejmě za všech okolností dementní, herci jsou příšerní a logika jednání na bodu mrazu, jenže zároveň je to roztomile nadnesené a chvílemi až nebezpečně nahláškované a sebeparodické. Patříte-li mezi fanoušky podobně neseriózních zákoutí kinematografie, určitě jste vždycky snili o tom vidět monstrum z odpadků, jak si vesele poskakuje se sexy přítelkyní při západu slunce - tady to dostanete i s úroky... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Tromou. Prototyp amatérskeho filmu s priblblými hereckými výkonmi a otravnou snahou o humor ale s výborným gore a solídnou technickou stránkou. Kult filmu mi ale dosť uniká, keďže v osemdesiatych rokoch vznikol nespočet oveľa lepších béčok, ktorému sa takéhoto statusu nedostalo. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nezávislá ptákovina s asi najznámejšou postavičkou TROMA štúdia – Toxieho – zmutovaného to kripla s mopom, ktorý vytiera zlú ľudskú špinu v Tromaville. U Lloyda Kaufmana samozrejme platí, čím väčšia kravina, tým lepšie, v ktorej nemôžu chýbať debilné ksichty (a vlastne všetko), kozy-dudy a lacné krvavé, na kolene vyrobené efekty. Pozitívum Toxic Avengera je príležitostná, veľmi nízka a odľahčená zábava, ktorá sa našťastie k záveru dopracovala celkom svižne, a nie ako v dlhočíznom Terror Firmerovi. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Pro běžného diváka nekoukatelné, avšak pro sběratele druhořadých filmů a nejrůznějších béček určitě zásadní klenot. Dvě hvězdičky tedy dávám za veselou náladu, kterou jsem při sledování filmu měl, za nic jiného totiž film hodnotit nejde:) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Série Toxic avenger je vlajkovou lodí TROMA filmů. Nutno dodat že právem. Je tu všechno co máme rádi: rozjeté mozky, vyhřezlé střeva, obsah břicha na několika metrech čtverečních, hromada dalších nechutností a oplzlostí. No prostě Toxic je fajn. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Z téhle " toxické " série jsem viděl pouze čtvrtej díl a je to už pěkná řádka let. Proto jsem se rozhodl, že tuhle sérii sjedu celou abych byl připravenej na znovuzrození téhle série, který MOŽNÁ příjde. Co dodat k prvnímu dílu téhle série ? Je to prostě klasická Troma. Kdo jí má rád tak si určitě přijde na svý. Kdo Tromáckejm úchylárnám neholduje, ten to jen stěží ocení. Já osobně mám pro Tromu slabost a první díl mě nezklamal. Musím uznat, že mě bavil i samotnej ( nezměněnej ) Melvin. To byla fakt cool postavička. Takovej vyhryz se jen tak nevidí. Potom přišla přeměna a já jsem si začal klást otázku jestli si Melvin polepšil nebo pohoršil ( a nejen vzhledem ). Jako člověk byl budižkničemu a jako " toxík " měl slušnou roštěnku, ukrutnou sílu a lidi ho měli rádi. Já osobně jsem se bavil. Humor je místy povedenej, místy trapnej, ale to už je prostě Troma. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Místy mi to přišlo opravdu hodně vtipné, ale jinak to určitě není film, u kterého bych se smíchy popadal za břicho od začátku do konce - není to prostě zas taková pecka, jak by si člověk mohl myslet. Paradoxně nejvíc mě to bavilo do chvíle, než Mitchell spadne do sudu s radioaktivním odpadem a stane se z něj Toxic Avenger. A třeba ta postava tlustého starosty mě tam spíš jen otravovala. Každopádně jsem ale za objev toho filmu vděčný, je to taková správně pokleslá zábava pro lidi, kteří to umí docenit (byť se podle mě mohla odvázat ještě víc). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Toxický mstitel - pro fanoušky Tromy bible, pro otrlé diváky neskutečná zábava. Šikanovaný uklízeč a outsider Melvin Junko po pádu do barelu s toxickým odpadem získává nadlidské schopnosti a s mopem v ruce se rozhodne doslova vyčistit Tromaville od veškerých bizarních kriminálníků. Zbytek už je historie. Nesedne-li vám tenhle snímek, můžete rovnou celou Tromu odepsat. Já si nemůžu pomoct, ale tohle "guilty pleasure" zkrátka můžu - a to zcela za střízliva a s jasnou myslí. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Tohle je jen slabý tromácký odvar... Terror Firmer je daleko vymazlenější - co se týče násilných scén, co se týče erotických scén, co se týče pitomosti (u Tromy to nejdůležitější). Spojení Frankensteina a superhrdiny do jedné postavy obdařené baletní sukýnkou je sice originální, to ale nezakryje zásadní nedostatek tohoto opusu: zoufale málo krve a pettingu. ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Superhrdinská parodie nabírá známé tváře

Superhrdinská parodie nabírá známé tváře

18.06.2021

Chystaný satirický komiksový film The Toxic Avenger posiluje obsazení. Snímek režiséra Macona Blaira (Lov, Jako v bavlnce) již dříve obsadil do titulní role Petera Dinklage, Jacoba Tremblayho,… (více)

Reklama

Reklama