Reklama

Reklama

Toxický mstitel

  • USA The Toxic Avenger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do rukou se vám dostává vlajková loď všech kultovních úchyláren. Důkaz toho, že toxický odpad je věc vysoce pozitivní, přinášející lidstvu dobro a že z nás, malých lidiček bez šance, může udělat hrdiny bez bázně a hany. Stejně tak, jako pomohl Melvinovi - čističi z města Tromaville - rychle dospět v mocného Toxic Avangera, může určitě pomoci i nám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (207)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ja sa plne stotožňujem s komentármi užívateľov mm13 (že prvá polovica, kým sa Melvin stane Toxiem je lepšia) a Eraserhead (že je to extrémne béčko, no je si toho vedomé a je mu to jedno), pretože presne taký Toxic Avenger je a presne pre to ho musíte milovať alebo nemôžete nemilovať (aj keď obe formulácie sú v podstate významovo rovnaké, predsa je medzi nimi rozdiel!) herci prehrávajú dokonale - Melvin, Bozo, Clancy, starosta Bengoody, všetky ženské predstaviteľky, stále prítomný popík 80. rokov dotvára atmosféru uletenosti a naspídovanosti a niektoré dialógy sú skrátka bravúrna čítanka béčkových horor-komédií. nebrať sa vážne a brať vážne svoje nebranie sa vážne - to je to, čo odlíši s láskou urobené béčko TROMY od kopy iných, ktoré sú fakt iba "zlé". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úvodná štvrťhodinka je ten najhorší možný trash, čo nasleduje po premene, zase jeden z tých najzaujímavejších. Je tam všetko, čo ste mali možnosť vidieť predtým aj potom; Kráska a zviera, Frankenstein, Spider-Man, Bogdanovichova Maska, Temný rytier (!!!) a všeličo ďalšie. A robí si to srandu z osemdesiatkového gýču, reaganovskej máčo Ameriky (ten tank pred stanom...) a samozrejme aj zo seba, inak by to ani nemalo zmysel. Vraždy sú poväčšinou premyslené a riadne brutálne, len škoda, že to tak extrémne zostarlo a pri scénach z fitka som sa cítil maximálnym spôsobom trápne. Aj keď išlo o súčasť hry. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Lloyd Kaufman už mě svojí tromou dokázal v minulosti pobavit podstatně víc. Kromě luxusních scének s přejetím malého dítěte, okradení a zmlácení důchodkyně, zastřelení slepeckého psa a vlastně i celého úžasného a vtipného úvodu, toho bohužel film zase tolik nenabídne, což je strašná škoda. Bohužel, po úžasném úvodu následuje jen předvídatelný a poměrně nudný děj, který tu a tam okoření nějaká vražedná scénka, které neschází nápaditost. Jen je takových scén po čertech málo. [64 %] ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Řádně ujetý bizár, tedy, co jiného jsem asi mohl čekat, že... když už jsem se rozhodl pustit si klasiku z produkce Tromy. Místy to doprovází typicky osmdesátkový look i sound :o), jaký se mi protivil také u slavného Terminátora, ale Toxický mstitel má výhodu v tom, že se nebere vážně, dokáže přepnout u bizarní a nechutné akce ještě víc k záměrně přepísklé parodii, jakou by se v opačném případě snadno záhy stal nechtěně. No, moje srdcovka to nebude, ale našlo se dost scén, u nichž jsem se různě pobavil nebo aspoň přikovaně zíral. Romantiku mezi (slepou) kráskou a zvířetem nepovažuji k zahození, zběsilá automobilová jízda s konfliktem uvnitř auta nabídla skvělé grády. Komická nadsázka mi docela sedla v neakčních scénách vyšetřování a organizace následné akce v místnosti evokující školní třídu. V řádce otrlých a nechutných gagů je Toxický mstitel celkem nápaditý. Svět filmu, kde se nikdo včetně hromadně přítomné policie nezbouří proti násilnému usmrcení jednoho příslušníka, je docela zvláštní, ale nakonec to bylo jediné možné poklidné řešení problému, když ke konci nabral Melvin skoro až rysy fantaskního Golema. Navrch ve filmu, v němž tvůrci brzy potenciálně šokují diváka skvěle zvládnutou scénou, v níž sledujeme hodně zvrácenou noční zábavu party mládeže, která se baví soutěží se záměrným zrazením dítěte autem a film tím krátce nabere silný kritický potenciál, aby se pak k tomuto incidentu absolutně (!, až na jednu drobnou upomínku) nevrátil, jakoby se tím z celého početného města nikdo nezabýval, tyhle „pitomosti“ asi řešit cenu nemá. Větší ukočírovanost chaotičtějšího výsledku by přitom výsledku pomohla, protože efektní nápady v různých směrech filmu neschází, ale... kompaktnost asi nebyla cílem tvůrců, že ne. [55%] ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Toxic Avenger je jednoznačně nejdebilnější film jaký jsem kdy viděl. Ale to vůbec nevadí když člověk vidí tolik uchyláren, hnusu, vnitřností, koziček a pořádné disco hudby 80. let tak mu to moc rád odpustí. Film můžete vidět 10x a stejně se budete pořád smát a smát. Troma dokázala za pár dolarů natočit kult s velkým K. Toxic Avanger je největší filmový superhrdina všech dob :) . ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako první čtvrtý díl a ktomuhle jsem se dostal pozdějš ale stejně podle mě je nejlepší čtyřka už tou svoji naprostou ujetostí a skvělýma postavama jako sgt. Kabukiman a lardass..tady máme jenom Toxica jak ničí všechnu špínu ve městě a mstí se těm co mu ublížily. Námět paráda, pár ujetých scén a gore taky a zrození nového brutálního hrdiny! :) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

„Bez kýblu na toxický odpad nepúšťať!“ Stalo sa vám už niekedy, že ste sa pri hodnotení filmu nevedeli rozhodnúť výhradne medzi plnými piatimi hviezdičkami a odpadom!? Teda, u mňa je tomu tak presne v prípade tohto filmu, bohužiaľ len zhruba asi v prvých tridsiatich minútach. Stručne a jasne, amatérske filmy si pozriem, ale musia byť skutočne niečím výnimočné, aby som si ich naplno užil. Dá sa povedať, že The Toxic Avenger je ojedinelá záležitosť, pri ktorej sa asi každý divák bude cítiť tak trochu inak. Na môj vkus to bolo až príliš amatérske a prehnané, pritom práve na tom sa vo filme tak tešil. TROMA ma však sklamala. Na jednu stranu je ich „film“ neskutočne roztomilým „déčkom“, na stranu druhú ma úprimne mrzí, že len miestami. Po väčšinu času je to „len“ zámerne trápna, zvrhlá, ...........á sračka, pri ktorej na prvom mieste záleží práve na vašom vkuse a ...tolerancii!? Každopádne si ani teraz nie som so svojím hodnotením na sto percent istý, čo však viem je to, že na tom nič nezmení ani opakované sledovanie. Ale tak to už väčšinou v prípade „vlajkových lodí všetkých úchylární“ býva, či nie...? ()

packa 

všechny recenze uživatele

Fantastické dílko! Je neuvěřitelné, kolik zábavy (a myslím to upřímněji než nedávný premiér) je schopno vyprodukovat nadšení několika bláznů, kteří téměř na koleně a za pár babek, stvořili kultovní dílo béčkových filmů. Mají můj neskonalý obdiv! Se šéfem jsme dokonce chvilku uvažovali, že by nebylo marný snímek promítnout ve Filmovém klubu :-) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Neznám nic lepšího než si večer otevřít brambůrky a colu a dát si pořádně úchylný a bláznivý horor, ale bohužel tento kousek byl úchylný podle mě nevkusným způsobem a také mi hrozně vadily ty zvuky co toxický mstitel neustále vydával. Je to aktuální názor, možná se s rozestupem změní. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nasmál jsem se pořádně. Ono taky tohle "monstrum" nelze brát moc vážně. Zvuky jsou natáčeny hezky dodatečně ve studiu a vůbec nesedí ke zbytku filmu, vystupují zde šíleně afektované postavičky, sám toxický mstitel je funny postavička, která po sobě zanechává mop jako svůj "trademark" a zabíjí velmi povedeným způsobem. K tomu navíc atmosféra tehdejší doby, na ulici všichni tancují, líbají se, posilují a ukazují prsa. Ale pozor, tohle monstrum není žádný looser, najde si i holku! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze zelené srajdy se zrodil jeden z největších neli největší hrdina společnosti Troma, která rozdělila své fandy na dvě skupiny. Jedna jejich filmy nesnáší a ta druhá je miluje. Já patřím k té druhé a Toxie patří mezi moje TOP. Mám rád tohohle ujetého hrdinu, který trestá všechnu pakáž světa nejrozmanitějšími mordy, jaké si jen člověk dokáže představit. Množství triků je hodně laciných, ale jejich ujetost mě dokáže vždycky dostat, stejně jako perverzní chvilky Kaufmanovy představivosti. Jeho fekální způsob pro humor je prostě nepřekonatelný a především nezapomenutelný! ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Lloyd Kaufman je bůh. Pod povrchem tohoto vtipného dílka se nachází silné drama o osudu nebohého chlapce, který nezanevřel na osud a rozhodl se konat dobro. Zároveň se ale dá na Toxického mstitele pohlížet jako na dojemný romantický film, který dokazuje, že láska je opravdu slepá, a vzhledem k počtu erotických scén je film vhodný i pro nevyřáděné puberťáky a devianty, sjíždějící teenagerské slátaniny. Děti ocení především Toxieho roztomilý růžový obleček. Tento film je tudíž vhodný pro celou rodinu a vychutná si ho jak vyšinutý otec, senilní babička i pětiletá sestřička. Od natočení tohoto milníku světové kinematografie už určitě každé malé dítě ví, že na vzhledu nezáleží a toxický odpad je dobrý. Také jste měli ve školce rádi to divné svítivě zelené cosi s údajně zaručenými mutagenními účinky? BTW čtvrtý díl je ještě lepší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mám rád úchylný, dementní, debilní, brutální, černý, sarkastický a pro spoustu lidí nepochopitelný humor. Toxický mstitel se v tomhle trefil přesně na hlavičku. Melvin rules!!!!!!! Jednu hvězdičku ubírám pro to, že se Tromě povedl skvělý kousek - přebili to ještě jiným filmem Terror Firmer. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tromácký kult! Příběh o hrdinovi městečka Tromaville. Vlastně je to něco podobného jako Superman, nebo Batman, akorát má Toxie své metody:). Pro labužníky Tromy zaručeně nejlepší kousek od této společnosti. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Znie to paradoxne, ale film má najväčší glanc dovtedy, kým sa nenarodí Toxic Avenger. Potom je to už len (hoci stále dosť vynaliezavé) pobehovanie medzi lumpami a ich odrovnávanie, korunované odfláknutým koncom. Bavil som sa, nie že nie, ale nie tak, ako som po skúsenosti s Terror Firmer očakával. Nuž čo, Vianoce tiež nie sú každý deň. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Troma nepatří k mým oblíbeným produkcím a ačkoliv má Toxic Avenger pár řádně nechutných momentů i chvil, které dokáží rozesmát, není to nic, co by mělo být v mých očích kultovní. Chápu, že ortodoxní fandové Tromy to vidí jinak, ale já k nim nepatřím. 30% ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Superhrdinská parodie nabírá známé tváře

Superhrdinská parodie nabírá známé tváře

18.06.2021

Chystaný satirický komiksový film The Toxic Avenger posiluje obsazení. Snímek režiséra Macona Blaira (Lov, Jako v bavlnce) již dříve obsadil do titulní role Petera Dinklage, Jacoba Tremblayho,… (více)

Reklama

Reklama