Reklama

Reklama

Toxický mstitel

  • USA The Toxic Avenger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do rukou se vám dostává vlajková loď všech kultovních úchyláren. Důkaz toho, že toxický odpad je věc vysoce pozitivní, přinášející lidstvu dobro a že z nás, malých lidiček bez šance, může udělat hrdiny bez bázně a hany. Stejně tak, jako pomohl Melvinovi - čističi z města Tromaville - rychle dospět v mocného Toxic Avangera, může určitě pomoci i nám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (207)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bez vědomé dementnosti a plánované parodičnosti primitivního, pokleslého, přepáleného "céčkového" scénáře by Toxie nikdy nedosáhl statutu "videoklasiky". Filmaři si neberou servítky a mají všechno na háku, nejvíc své vlastní nedostatky, takže do krajnosti afektované "herecké" výstupy či retardované dějové zákruty (obklíčení stanu tanky Národní gardy :-)) pojímají jako zábavnou součást nevážné, odvázané hry. Navíc jsem čekal, že natočené to bude podstatně hůře, nesnesitelně amatérštěji. Tu srandu jsem si dlouho užíval s nimi, než toho začalo být příliš. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Když už člověka nebaví vypiplané animáky, miliónové marvelovky, netflixacké rychlokvašky, tak se náhodou dozví o tom, že v Praze je kino Balt, které zároveň organizuje festival Naruby uprostřed kanálů, kde se pořádné kanály promítají. Když už ale člověk přesycen, tak vlastně má chuť něco hodně nízkorozpočtového, nahodilého, zvráceného, ale zároveň nekompromisního vidět. Jde o to, že je to nevybíravý film, který paroduje sám sebe a svět filmu, dává divákovi pořádně zabrat, ale vlastně mu i ukáže jak jsme se za 40 let posunuli celkem doprdele. Já jsem rád viděl nějaké hajlování, nahotu, rasistické narážky, troufalé obtěžování a další pootevřené dveře tabu, která se dnes díky přecitlivosti zavřela. Další zastávka superstár všeho špatného - hvězdný The ROOM. ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Občas si lidé řeknou, "jé to je tak ošklivý pejsek až je vlastně docela rozkošný" a přesně tak je to s tímto dílem, je to tak hrozně špatné, až je to vlastně dost dobré !!! ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem veřejnou projekci a moji přátelé mě teď nesnáší ..... :) Film rozhodně ne pro každého, ale ja sem se u toho královsky bavil. Něco takovýho totiž nespatříte každy den. Korunu tomu nasazuje ta hudba .. a vůbec je to celý naprosto absurdní. Dal bych skoro asi pět ale bojím se že by si mě našli :))) ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Tak takéto niečo môže fakt natočit len really true independent studio akým sa Troma tituluje. Niežeby som podobné typy filmov nemal v obľube, veď napríklad taky Braindead je čistá klasika, ale toto bolo fakt trochu moc. Niektoré scény až vyložene sadisticky choré a to čo malo byť vtipné, by bolo vážne vtipné asi až po lobotómii. K tomu príšerné výkony "hercov", ktorých asi pozbierali z ulice pol hodiny pred natáčaním. Sprvoti som myslel, že si pozriem postupne celú 4lógiu, ale začínam o tom pochybovať. Inak, hlaška "Gotta go to church" nemala chybu:D ()

Warsheek 

všechny recenze uživatele

The Toxic Avanger je pro mě první film z produkce studia Troma, který jsem si dobrovolně pustil. Možná i poslední. Film si na nic nehraje a stupidita je servírována naprosto otevřeně a bez studu. Příběhová linka je sice přehledná, ale bez jakéhokoliv překvapení, nebo gradace. Po prvních deseti minutách je jasné co se bude dít zbytek filmu. Vyobrazení násilných scén jednoznačně ukazuje na sadistickou poruchu osobnosti tvůrců. Veškeré násilí ve filmu totiž nemá žádný jiný účel, než ukázat trpícího člověka a v jednom případě psa. I když jsou filmové triky přes třicet let staré a nelze jim uvěřit, pořád jsou dost dobré na zvednutí divákova žaludku. Chápu, že je to žánr sám pro sebe, proto se nedá porovnávat s hororovými filmy "áčkových" produkcí. A také chápu, že si tenhle film dokázal vybudovat základnu fanoušků, kteří ho mají za kultovní snímek. Já mezi ně patřit nebudu. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto díla jsem čekal komediální splatter, ale celé to dopadlo tak nějak průměrně. Vesměs jediným pozitivem je postava slepé ženy, která ději dává nějaký ten cíl. Jinak je to nic extra a to zvláště úvodní část děje před zrozením mstitele. Ani odhalená prsa hodnocení nemají jak zvednou. Zvažoval jsem jen 1z5, ale nakonec dávám slabší 2z5. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hergot,co mám dělat?!?!?!TROMA.Mé první setkání s Tromáckou produkcí.Tak jsem se těšil.Co mám dělat,když nechci ani náhodou dát odpad,ale zároveň vím,že to odpad je bez diskuzí!Osobně si myslím,že jsem na začátek nezvolil nejlíp.Debilita tohoto snímku ční snad z každého záběru,a ikdyž vím,že právě proto jsou filmy této společnosti milovány,na mě to bylo blbý až moc.Neuvěřitelní herci(samozřejmně ve špatném slova smyslu),fakt "úchvatnej" děj,sám Toxic Avangera k popukání.A přesto,že tohle všechno jsem před shlédnutím Toxic věděl,opakuji,tohle bylo debilní až moc.A závěrečný "vojenský útok" bylo snad to nejhorší,co jsem viděl.Opakuji,vím,že pro všechnu tu naivitu,přehrávání a nedokonalost jsou Troma filmy v úzkých okruzích oslavovány,ale co je moc,to je moc.Fakt si myslím,že jsem nezvolil pro začátek nejvhodnější tromácké dílo,nicméně mě ani trochu neodradilo od toho,abych Tromě dal další šanci mě svou absurdností nadchnout. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Těžká úchylárna !!! Doopravdy každý kdo dá něco jiného než "ODPAD" tak je úchylák a je zralý na ústavní léčbu :-D Pokorně přiznávám, že já mezi tyto patřím :)) ()

Red Meat 

všechny recenze uživatele

Sympaticky neskrývaná béčkovost tohoto snímku čpí z každičkého záběru. Nevím, jestli to byl přímo záměr, ale v každém případě je to ohromná zábava. Jak hodnotit film, jehož hlavní hrdinou je zmutovaný středoškolák likvidující zločince mopem? Nevím, dávám 3 hvězdičky a znamenájí odpad! i maximální hodnocení zároveň. Tak špatných filmů je třeba si vážit! ()

šalenka 

všechny recenze uživatele

Ha ha už dlouho jsem se tak nepobavila... přemíra sexu, brutality, disko hudby a hlavně konečně superhrdina, který nevypadá jako superman nebo batman... ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Luxusně ujetá oldskůlovka. Silně mi to připomínalo Death Race 2000, kvůli celkový atmosféře, běčkovosti a přejejždění lidí. Toxík moh bejt o něco větší a mít víc steroidovejch svalů. Takhle to byl takovej větší chlápek s hnusnym xichtem a ne monstrum. Ale jinak prdel největší. 7/10 ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Páni to byla ale ptákovina! Tento film je extrém sám o sobě, úplně všechno je v něm přehnané. Přehrávání herců, přemrštěné dialogy, absolutně extrémní zápletka a hlavní hrdina. Prostě senzace! Díkybohu za permanentní zvukový doprovod, díky kterému film vypadá jako dlouhatánský úchylný videoklip se všemi odpornostmi, které nám osmdesátky přinesly. Neuvěřitelně jsem si film užila a doporučuji všem, kteří budou mít chuť na nějakou monster hnusárnu. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Další ze základních kamenů světové kinematografie. Jsem rád, že jsem viděl, ale z dalších dílů, stejně jako z ostatních filmů Tromy mi budou stačit trailery :-). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vysmívaný retard Melvin spadne do radioaktivního odpadu a stává se odporným monstrem. Svoji sílu však používá, aby vyčistil město Tromaville od zločinu - od pouličních šmejdů, přes partu co se baví přejížděním lidí až po zkorumpovaného starostu. Toxický mstitel je takové spojení monster a superhrdinského filmu - čili Toxic Avenger bojuje se zlem, ale zároveň ho cupuje na kousky, lítají ruce, oči, střeva. Postupně si získává lidi, najde si lásku a nakonec to skončí všechno happyendem. To vše v rytmu diska. Pitomý film? Možná. Zábavný? Stoprocentně. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Moje prvé a vyzerá to tak že aj posledné stretnutie s filmovým štúdiom TROMA, známym pre produkciu podobných trashových filmov. Krvavé béčkové blbosti robené s nadhľadom mám celkom rád ale Toxic Avenger bol už skrátka moc veľký úlet a nie béčko, ale minimálne céčko. Film sa nedá brať vážne hneď od úvodu(už len scény ľudí cvičiacich v posilňovni počas úvodných tituliek sú úplne WTF), dialógy sú dementné, herci a herečky neuveriteľným spôsobom prehrávajú a predvádzajú najčudesnejšie grimasy a výrazy tváre aj pri bežných replikách. Ústredný Toxie robí poriadok v uliciach nekonvenčným spôsobom (trhanie rúk, vypichovanie očí, zhodenia závažia v posilovni na hlavu, hádzanie do práčky), no ale čo, takí zvrátení záporáci ktorí sa bavia tým že vo voľnom čase masakrujú malé deti na autách si to zaslúžia, či nie? Totálny úlet, nekorektná nálož násilia, najpokleslejšieho humoru a absurdností, ktorá mi vo výsledku ale až tak nesadla. Prečo? Ani sám neviem. Pri podobných filmoch je totiž prežitok veľmi subjektívny... Jediné čo na záver pochválim sú gore, resp. splatter scénky ktoré boli nasnímané tak ako sa na nízkorozpočtové béčko patrí a nutno uznať, že Kaufmanovi s Herzom rozhodne nechýbala kreativita pri tom, ako Toxie odpravuje svojich protivníkov z cesty... Inak je tento vraj v niektorých kruhoch kultový snímok, zhmotnená lobotómia, ktorá je síce cielene zlá, ponúka každú chvíľu nejakú tu absurdnosť, ale skutočne vtipná je len chvíľkovo(aspoň pre mňa). Druhým dychom ale musím dodať, že v konečnom dôsledku to jedno pozretie (asi) neľutujem. Podobný film totiž ťažko ešte niekedy uvidím. 40% ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Úžasně, dokonalá blbost. Tohle se opravdu nevidí každý den. Je to teprve moje druhé setkání s produktem společnosti TROMA (ten první byl Atomové gymnázium) a doufám, že né poslední (zrovna Toxic má ještě tři pokračování). Je to přesně ten typ filmu, který je mimořádně zábavný tím jak moc je béčkový a je mu to úplně jedno (naopak je na to hrdý). Na několika místech jsem se smíchy málem po..... Např. když se Malvin (už jako monstrum) miluje se svou slepou dívkou, nebo když lupiči osmahne ruce ve vřícím oleji, atd.... Milovníci zvrhlostí si přijdou na své a já už se těším na další Melvinovo dobrodružství. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Začátek mě nadchl, né svou kvalitou, ale tou realitou posiloven 80tých let se spoustou figurek (tipičtí teplouši 80tých let atd). Bohužel film je místama tak nudnej, že je to neuvěřitelný-hlavně akční scény jsou bez šťávy a krve. A soucítit s tím volem s mopem prostě nelze. Na druhou stranu jsem se občas fakt bavil-hláška kurví mě karmu má velký potenciál. Celkově je tento toxickej mstiltel ideální na dětské odpoledne školáků. ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Superhrdinská parodie nabírá známé tváře

Superhrdinská parodie nabírá známé tváře

18.06.2021

Chystaný satirický komiksový film The Toxic Avenger posiluje obsazení. Snímek režiséra Macona Blaira (Lov, Jako v bavlnce) již dříve obsadil do titulní role Petera Dinklage, Jacoba Tremblayho,… (více)

Reklama

Reklama