Reklama

Reklama

Na střeše

(festivalový název)
Krátkometrážní
Španělsko, 2015, 11 min

Obsahy(1)

Pětice kluků si na střeše španělského činžáku horečně předává dalekohled. Pod nimi si totiž právě mladá žena sundala horní díl plavek a chystá se opalovat. Ve stejný moment si ale blízko ní sundává trenky i dobře stavěný muž. Na jakou nahou postavu se zaměří jednotliví uličníci? (Mezipatra)

Recenze (2)

Disk 

všechny recenze uživatele

Vlastně by z toho mohl být další příběh o klukovské partě. Jenže španělský kraťas Na střeše je něčím více. Velmi trefně je tu vidět, jak je těžké zapadnout do party, když si uvědomíte, že vás přitahuje někdo jiný, než by si přáli ostatní. A jak se pak bráníte takovému nařčení ze strachu, že byste byli z party vyobcováni, o případných nadávkách ve školním prostředí ani nemluvě. Snímek Na střeše vyniká nejen vynikajícím castingem mladých herců (především těch dvou nejstarších), ale též neotřelým filmařským zpracováním. Je to vidět hlavně na rozdílném zobrazení obou objektů, které kluci pozorují. Zatímco ženu vidíme v kalhotkách s odhalenými ňadry pouze na pár sekund, tak muž je kompletně nahý (včetně zabraného zadku) a navíc při sprchování. Tohle jasné naznačení, kdo z těch dvou představuje pro klukovskou partu skutečné vzrušení, je základem pointy celého kratičkého příběhu, totiž dvojí metr na pohled nahoty jako takové. Zatímco na nahé ženy jsme dávno zvyklí a už nás to nijak nepřekvapí, pohled na nahého muže nás většinou fascinuje, protože je to pro nás mnohdy stále nezvyk. Nahý muž v nás stále vyvolává otázky, vášnivé diskuse, dětská parta se kvůli němu ostře pohádá... a přitom ve skutečnosti záleží na tom, zda a jak jste vyrovnáni se svou vlastní sexualitou. Výborný a skvěle neotřelý počin. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý kraťas, který doporučuji. Zavede nás na střechy vybydleného španělského města a tam rozehraje skupinka puberťáckých kloučků solidní herecký koncert. Především ti nejstarší dva, poďobaní vředíky dospívání, se předvedli slušně, a ostatní tři (obézní chlapeček, vychrtloň a liliput) doplňují originální pětku ... 7878 ()

Reklama

Reklama