Reklama

Reklama

Válka podle Tromy

(festivalový název)
  • USA Troma's War
Trailer

Obsahy(1)

Francis Ford Coppola má Apokalypsu, Stanley Kubrick má Full Metal Jacket, Oliver Stone má Četu, Steven Spielberg má Zachraňte vojína Ryana – a Lloyd Kaufman má Válku podle Tromy. Jenže zatímco ostatní režiséři svými opusy upozorňují na hrůzy války a její zhoubný vliv na lidskou psychiku i společnost, Kaufman se soustředil spíš na přehlídku kulásků, sapíků a rotačáků, rozšmelcovaných mrtvol, zastřelených civilistů, chrochtajících fanatických záporáků a krvelačných magorů v maskáčích. Příběh o posádce letadla ztroskotavšího na ostrově, kde operuje vojenská teroristická jednotka, vznikl v době, kdy si studio Troma teprve formovalo svou dnešní image. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (10)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na nějakém ostrově ztroskotá letadlo s náhodnými cestujícími. Po nezbytných záběrech na znetvořené a připos***é mrtvoly následuje konfrontace přeživších s nějakou místní armádou. Obě strany to do sebe šijí až do konce filmu, takže o akci není nouze. Od tromáckých filmů nejde čekat bůhví jaké herecké výkony. Ale tady se casting fakt nepovedl. Nevhodně vybraní neherci jsou úděsní. Navíc tomu schází tipický Troma fekál humor. Takže tentokrát opravdu slabší. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou vtipnou, krvavou pecku od Tromy. Co jsem dostal? Bandu nesmrtelných trosečníku proti teroristům. Střílelo se sice skoro nonstop, ale mě hlavní hrdinové nebavily, takže jsem se do tý akce nevžil. PS: uplně jsem čekal, že ty sijamský dvojčata nebo co to bylo rozpůlí. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka 2018: Parta Šmoulů ztroskotá na pustém ostrově. Oukej, ukáže se, že až tak pustý není: sídlím na něm Čtyřlístek! To vypadá na krutou válku... A ta přijde! Skvělý genderově vyvážený dabing a jsem ráda, že nedostali Lubrikanta ani Samantu! Jste navždy hrdinové mého srdce. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

FOD 2018. PTP! PTP! Aneb, když hrdinní přeživší z letecké havárie překazí zákeřnému Čtyřlístku expanzi na západ. Hlavně, že Jíra nezakukal. ()

ra1n 

všechny recenze uživatele

V kruhu dlouholetých fandů Tromy je to údajně kultovní satirická záležitost, což mě samozřejmě nalákalo, ale osobně jsem tam (Director's Cut) bůhvíjakou satiru nenašel, až na samý závěr, kde všichni zařvou "America!", postavu rádoby Ramba a pak jednu slovní zmínku o možnosti establishmentu vyvolat/financovat válečný konflikt k posílení vlastní moci (prosazení opresivních zákonů označených jako bezpečnostní opatření). Fakt, že to zazní ve "válečném" filmu natočeném za Reagana má určitě svůj půvab. Většina stopáže je ale bohužel jen monotónní střelba bez Tromáckého gore humoru. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tromácka paródia na Ramboidné akčáky kde neohrozený svalovci kosia nepriateľov ako obilie. Na akomsi ostrove stroskotá lietadlo a tí čo prežili budú musieť bojovať s podvraťáckou armádou vedenou "krochkáčom". Mantákom čo nikdy predtým nedržali v ruke zbraň stačí len pár výstrelov aby postrielali stovky nepriateľských vojakov ktorý komicky padajú mŕtvy k zemi akonáhle začujú výstrel aj keď stoja úplne mimo. Niektorí Tromáckej Vojne vyčítajú že neobsahuje typické gore efekty a fekálny humor. Je pravda že násilie tu väčšinou pozostáva z divokej strelby a hlavné slovo teda majú priestrely, ale uvidíme aj vytrhnutý jazyk či siamské dvojčatá zrastené hlavami a rozdelené mačetou. Ultimátne blbý akčák pri ktorom som sa dosť dobre bavil. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Úplný odpad to určitě není, protože když přihlédnu k tomu, že je to Troma, tak zpracování je docela solidní. To už se ale nedá říct o všem ostatním. Jednak je to celé blbost a jednak to ani není správně Tromovské (minimum gore). 1-* ()

Sireth 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil film, kde by se tak dlouho a vytrvale střílelo :D Neskonale vtipné - malá třešnička byl pěkně schovaný Wilhelm scream, tak schválně, kdo z vás ho najde? ()

Reklama

Reklama