Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Recenze (304)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem to viděl, nebo se mi to jenom zdálo? ´The Cloverfield Paradox´ je vesmírný ´The Room´, který se svojí hloupostí letí až někam za hranice nevkusu, kde si podává ruku s ´Robot Monster´, tureckými Hvězdnými válkami a míří až do nekonečna. Julius Onah, společně se scenáristy, je nový Tommy Wiseau. Věřím, že tohle bude za pár let hvězdný přírůstek do ´Festivalu otrlého diváka´, za asistence podpůrných alkoholových prostředků by to mohl být interesantní skupinový zážitek, asi jako když diváci ´The Room´ při půlnočních projekcí bombardují plátno plastovými lžičkami. Hell, yeah! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V krátké době "druhý Život", tedy sci-fi horor na vesmírné stanici, který se výrazně inspiruje, aniž by dokázal přijít s něčím vlastním. Zatímco však Gyllenhaal bojoval s výtažkem Vetřelce, zdejší posádka vstoupila do prostoru Horizontu události. A ve všech ohledech horšího. Nechybí momenty s potenciálem, ale buď je zabije nedostatečně propracovaná vnitřní logika (Takže loď "ožila" nebo ne?), případně nízký rating. Strašně by tomu slušelo větší tlačení na béčkově-hororovou pilu. Je mi jasné, že gorefestu, jaký předvedl zmíněný Horizont, se už nejspíš ve vysokorozpočtové sci-fi produkci nedočkám, ale sakra, alespoň něco tady být mohlo. Paradox je ve svém odpravování postav tak neškodný, až je to skoro k smíchu (dvakrát tolik, pokud máte nakoukáno, protože každou smrt už jste viděli někde jinde a ve výrazně výživnějším podání). A to nejhorší - do filmového vesmíru Cloverfieldu nepřináší vůbec nic nového a jde o první film série, který vážně nestojí za pozornost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně nesoustředěné. V první polovičce jsem byl ještě celkem spokojený - produkční zázemí je vidět, herci jsou obstojní a vyskytne se i pár poměrně zajímavých nápadů. Bohužel posléze se to tak nějak divně rozplizne do jednotlivých epizodek, v nichž má vždy někdo za úkol zařvat, prokládaných generickým pobíháním interiérem vesmírné lodi. Závěrečný konflikt mezi kosmonauty z prvé a druhé dimenze by v chytřeji napsaném filmu mohl být hlavním nosným motivem, z něhož by se dala vytřískat suprová dilemata a dusná atmosféra. Ale tady ne, tady se kolem zajímavých motivů jen opatrně našlapuje. Propojení s Cloverfieldem slušné podstatou, ale nic moc provedením. Hodnotím tak zhruba za 50 %, z výsledné kvality filmu jsem zklamaný. I když se to asi po těch odkladech a konečném uklizení na Netflix asi dalo čekat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amíci se z původního found footage filmu Cloverfield rozhodli udělat dojnou krávu a tak v jeho univerzu točí filmy z různého prostředí jak na běžícím páse. Kolikrát by si divák v rámci třeba tohoto filmu mohl říct, co má společného Monstrum s vesmírnou lodí “uprostřed“ vesmíru. To napojení opravdu nedává logiku. Ale dobře, pořád se jedná o nejhvězdněji obsazené béčko na trhu za posledních tak třicet let. Technicky dobré, herecky si nemůžete stěžovat, ale během sledování máte neustálý pocit, že koukáte na hroznou hovadinu, která nedává smysl. Tento film, více než kterýkoliv jiný, dokazuje, že u sci-fi platí tenká hranice nad tím, abychom ho vnímali pozitivně a s myšlenkou nebo jako hroznou slátaninu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónov║ V rámci série Cloverfield najslabšie, škoda, nebolo to úplne na zahodenie ale chcelo to sa s tým viac vyhrať. Má to rezervy v réžii ale i u hercov. Technicky ešte v norme. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať to překlápím jak chci, je to nehorázné béčko, což mě neuráží, ale sráží ambice i výsledek. Napojení na Cloverfield je spíš sranda, i když on se jednou JJ probudí a všem na Twitteru řekne, že je "značka" Cloverfield stejně jen jedna velká sranda (ale Slusho! fakt existuje) a on se směje nad Cloverpedií a dalšími. Pro milovníky žánru zkuste z poslední doby Život. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Při prvním zpuštení filmu jsem zaspal, zkusím zítra druhý pokus... Po druhém pokusu musím říct, že je to film, na který je potřeba se rychle kouknout a hned zapomenout. A ten konec, to byla opravdu už komedie :-) 30% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dalo se to. S předešlými díly to sice nemá společné téměř nic a je to jednoznačně nejslabší, pořád je to koukatelné. Příběhově sice vykrádáčka všech známějších Sci-Fi, ale celkem se povedly vraždy, vizuálně je to OK a posádka je také ucházející,pořád se něco děje, takže k nudě také nedochází, tedy průměrné tři hvězdy bez problému. 55% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čím déle o něm přemýšlím, tím víc Paradox připomíná nápad, který zkrátka nevyšel. Pokusem, který se původně chtěl zařadit do ambiciózní série, ale někde na půli cesty z tohoto záměru sešlo. Výsledné napojení je pak pro diváka téměř urážkou, protože se tentokrát nedá mluvit o překvapivých pointách, stavění klišé na hlavu nebo naopak prohlubování důvěrně známých žánrových mantinelů. Pozemská linie skáče od ničeho k ničemu a ta vesmírná, hlavní to atrakce, nedosahuje k žádnému z tématických bratříčků (Sunshine, Prometheus, Život) a nejvíc zaujme tím, že Chris O'Dowd opět hraje Chrise O'Dowda, což je stejně tak zarážející jako osvobozující. Cloverfield měl být originální sérií, která staví očekávání na hlavu. Nechápu, že dekádu potom, co mě první díl rozdrtil na dlouhé měsíce dopředu, je její vývoj zoufale bezradný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napojenie na Cloverfield je mi ľahostajné. Scény zo Zeme extrémne nudné. Ale hlavný problém je v tom, že je to nezáživné, mútne a matné aj v scénach z vesmírnej stanice. Tá zvonku nevyzerá zle, ale interiér je, až na výnimky, ako z televízneho filmu. Zabudnite na premakaný vizuál jedinečného Sunshine. Ale zabudnite tiež na šikovný sunshineovský scenár a mrazivo chladnokrvnú sunshineovskú posádku, ktorá sa predbiehala v tom, kto položí život pre dobro ľudstva ako prvý. Tu je to plné zmagorených, podráždených nervákov, komických postavičiek a idiotov, ktorí sa pobijú už v prvých minútach (Ok, toto bolo aj v Sunshine, ale inak). Nervy zo železa, aké by jeden u takýchto ľudí logicky čakal, prítomné ozaj nie sú. Ani to by však teoreticky nevadilo, ako mi to nevadilo v Prometheovi. Tam ale boli parádne monštrá, nechutné, šokujúce, intenzívne scény. Tu sa žiadny veľký pocit ohrozenia nekoná a obludy by ste tiež hľadali zbytočne (sú tu rôzne úmrtia, ale rozhodne nejde o votrelecký typ hororu). K tomu ako zvrhlý bonus nesympatické, v lepšom prípade divákovi ľahostajné postavy, spomedzi ktorých je najvýraznejší Daniel Brühl a aj on je o ničom. Palec hore za scénu „čo urobí voda, keď sa dostane do otvoreného vesmíru“. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Asi největší Klavrfýld paradox je fakt, že se mi tenhle díl z celý trojice líbil nejvíc, přesně na rozdíl od místního hovnocení, kde jsou naopak velebeny první dvě píčovi....ééé filmy. Tak a k filmu : Ve vesmírný stanici máme lehce sranici, zážeh ne a ne zažehnout, dny do záchrany Země docházej a posádka dostává solidní ponorku. Moc tomu ani nepomáhá, že každej je odjinud, takže tu za chvíli máme anglicko-rusko-čínsko-americko-německo-brazilsko-irskej průser, kdy se každej cejtí nejdůležitější a jedinej a pravej vyholenej nebo vyhulenej k záchraně celé planety, zatímco ostatním jde určitě max o jejich zkurvenej stát. Aby se nesrali čistě mezi sebou tak se jim povede zažehnout se směrem do horoucí prdele a tramtadadááá paralelní vesmír, co je bude taky srát, je na světě. To pak anglánka zjistí, že tady by jí bylo líp než tam a tamten je zas tady kokot zatímco tam je fajn a tamten zas...chápeme? Jako bonus tu máme ruku, holku z paralelní Země, co se vyskytne na lodi a všechno ví, všechno zná, od všeho má klíče...dále další tunu průserů a čím dál tím víc se snižující počet národností, co to ještě může zkusit vyřešit a nebo naopak zcela domrdat. Zcela překvapivě sem měla nejraději Čínu, ještě aby ne, když jí hrála Ziyi Zhangů. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dívatelné svižné béčko, které má pár prima nápadů (ne, ty scény s rukou na útěku do nich nepočítám). Celkově je ale slabší a okoukanější než předchozí dva díly, takže prodej na jistotu Netflixu úplně chápu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejenže je ten film hloupý a nudný, on je i dost blbě natočený - tak blbě, jak americké áčkové produkce bývají málokdy. Naprosto chápu rozhodnutí vypustit to znenadání, aby to co nejrychleji vidělo co nejvíc lidí, než se roznese, jak veskrze špatné to je. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po nevydarenom experimente s energiou stratí posádka vesmírnej lode kontakt so Zemou. Ich primárnymi úlohami sa stanú prežitie v nebezpečnom stave, do ktorého sa dostali, a obnovenie spojenia s domovskou planétou. Svojím nerozvážnym konaním ale spôsobili obrovskú katastrofu, ktorá otrasie existenciou celého vesmíru. - No neviem, či toto mala byť paródia na sériu Cloverfield, alebo to tvorcovia mysleli vážne, ale na predchádzajúce časti sa to ani nechytá a v podstate to s nimi ani nemá nič spoločné. Ani 10 Cloverfield Lane na prvú časť príliš nenadväzoval, ale mal aspoň vynikajúci príbeh a silných hercov. Tu je všetko pekne korektne uhladené, takže na vesmírnej lodi má svojho reprezentanta každý kontinent a USA a Velká Británia sú samozrejme reprezentované Afroameričanmi, pretože práve oni sú najväčšími znalcami v oblasti astronautiky. Nesmie chýbať velká porcia digitálnych efektov, aby to celé pôsobilo ešte viac uveritelne a aby bol tohtoročný Super Bowl weekend pre američanov nezabudnutelný. Ale zase sa mi tu dosť vecí aj páčilo. V prvom rade klasicky pekná hudba od Beara McCrearyho. Vraždy boli dosť kreatívne a bolo ich viac než som čakal, takže za celkom solídne tri hviezdy to určite je. P.S. Mnohým divákom sa scény na konci 10 Cloverfield Lane zdali vtipné. Počkajte si na koniec The Cloverfield Paradox a vybuchnete smiechom. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mdlé a zameniteľné sci-fi béčko s množstvom nesúrodých scenáristických nápadov a so solídnym, no trestuhodne nevyužitým medzinárodným obsadením. Napojenie na sériu Cloverfield, ktoré sa podľa všetkého udialo až dodatočne, z neho aspoň papierovo činí o niečo zaujímavejšiu záležitosť, ale v konečnom dôsledku výsledku i tak viac škodí ako pomáha. Mrzí ma, že Netflix zase raz kvalitatívne šliapol vedľa, avšak uvedenie The Cloverfield Paradox v kinách by bolo určite väčšou pohromou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A máme tu zase pátý rozměr, kde dvě těla sdílejí stejný prostor, ale jedno o druhém neví (něco jako Rimmerovi rodiče v posteli).. Obsahový chaos a únavné emoční výlevy střídající záchvěvy hlouposti, vše pod Horizontem události a ve stínu loňského Života. Už chyběl jen Fassie, aby jim zahrál na flétnu. Pokud to takhle půjde dál, tak čekám, že J.J. prožene svou franšízu přes černošskou komedii s Kevinem Hartem či nějaký muzikál s Miley Cyrus.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cloverfield série doteď vnášela do žánru něco nového, ať už šlo o formu v prvním, či změnou měřítka v druhém případě. Ale za tímhle horizontem absurdních událostí z jiné dimenze nevidím nic než snahu přiživit se na slavném jméně. Základní chybou, jak už to v příbězích o napadených vesmírných lodích bývá, je anonymita členů posádky, a tudíž naprostý nezájem o jejich další setrvání ve filmu. Scénář si vzhledem k povaze nebezpečí cucá z prstu šokující zvraty, což vás může bavit ze začátku, kdy ještě máte za to, že jde o část plánu, a ne část improvizace čerpající inspiraci z Vetřelce, Sunshine, nedávného Života a bůhvíčeho dalšího. Komické vstupy Chrise O´Dowda sem sice vůbec nezapadají, ale jsou na úrovni, a i to mě utvrdilo v tom, že tomu snímku by bylo daleko lépe jako čisté komedii bez cloverfieldovské nálepky. ()

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama