Reklama

Reklama

Sluník a Ludvík a velký sýrový závod

  • Norsko Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jeden je zbrklý, druhý bojácný, ale společně zvládnou cokoli. Straka Sluník a ježek Ludvík bydlí spolu s vynálezcem Reodorem v městečku Hoplavík. Zatímco Sluník se hrdě prohlašuje za mistra světa ve všem, co se namane a po hlavě se vrhá do jakékoli výzvy, zakřiknutý Ludvík by se nejradši nepouštěl vůbec do ničeho, protože si každou teoretickou překážku zveličuje do odstrašujících rozměrů. Reodor pak pro oba funguje jako potřebná racionální opora, když svým klidem a rozvahou dokáže zkrotit jak přílišné ambice, i úzkostlivou nejistotu. Městečko Hoplavík již odnepaměti soupeří s konkurenčním městečkem Hráblová. Když se Sluník dozví, že pradávný sýrový závod mezi oběma rivaly skončil naposledy nerozhodně, nemůže to nechat jen tak. Jenže tentokrát nepůjde jen o čest. Vedoucí vyhlášené hráblovské mlékárny Olvar Hrabivold totiž Sluníka vyprovokoval, aby se upsal k sázce, kterou dá všanc Reodorovu dílnu... Norský film animovaný technikou stop motion v sobě spojuje pitoresknost starosvětských animáků Břetislava Pojara s rozvernou kutilskostí Wallace a Gromita. Výsledkem je osvěžující přístup nejen k vyprávění i stylu, který je na hony vzdálený současným překotným počítačově animovaným filmům. Namísto hysterie přichází s decentní výstředností a zbrklé tempo nahrazuje pozvolným rozvíjením nevšedních situací. Zatímco si nenásilně utahuje z nadutosti a horlivé pýchy, vyzdvihuje solidaritu, vynalézavost a nekonfliktní řešení problémů. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

andrejba 

všechny recenze uživatele

Napriek Norskemu povodu je film plny skveleho sucheho anglickeho humoru, ma krasny pribeh a nakoniec samozrejme vsetko dobre dopadne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nadherne zpracovani a animace. Deda byl jako zivy. Dejove celkem zajimave, napadite zlepsovaky a pekny happy end. 70% mi v tomto pripade prijde malo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasická stop-motion technika animácie a syrové dobrodružstvo s kopou humoru a trocha i nápadmi. Animácia je úžasná, ten humor občas dobrý, parodizujúci, občas trápnejší či nepochopený (asi mne neznáme nórske reálie). Škoda, že nepoznám pôvodný animák z roku 1988, aby som sa mohol od čoho odpichnúť, ale aj tak sa jedná o celkom zdarilé dielo, aj keď s čiastočne predvídateľným a moralizujúcim príbehom. Napriek nálepke 'rodinný' vhodný aj pre staršie osadenstvo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná stop motion animace s krásnými postavičkami lidí, tučňáka a ježka. A jedno znovuzrození jednoho pradávného sýrového závodu, které je sledováno nejen místními, ale i televizí. Ta amatérská televize včetně svých reklam mě fakt dostávala. Nejlepší byla ta amatérská hudba pomocí xylofonu. [89. hodnocení, 3. komentář, 69%] ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Trojica animovaných priateľov pokračuje v ďalšom príbehu s latkou na rovnakej úrovni. Príbeh stávky chvastúnskeho Luisa o strechu nad hlavou v súťaži o najrýchlejšie doručenie syra medzi Alfiho tímom reprezentujúcich dedinku Flåklypa a tímom majiteľa syrárne z dedinky Slidre. Opäť sa môžete potešiť výbornou stopmotion animáciou, vtipnými gagmi v bláznivej súťaži, na konci ktorej pochopíte, že zbrklo staviť svoj domov či roky budované dielo nie je veľmi múdre. 75% ()

PaoloNegro 

všechny recenze uživatele

Norský film animovaný technikou stop motion. Ač nemáme děti, pustili jsme si tento film jen tak ze zvědavosti. Na první dobrou po dlouhé době animovaný film nejen pro děti bez násilí, hysterie a naopak s myšlenkou, že ne každý musí být mistr světa nebo kandidát na papeže a že život nejsou závody. Dabing včetně různých textů a pojmenování například hlavní postava Sluník Napínáček Kundersen se vám vryje tak trochu do paměti, proč ne taky. Ve shodě se svou životní filozofií bojovat fairplay, nevzdávat se, být týmový hráč, nechtít za každou cenu vyhrát mohu doporučit. Možná s dětskými reakcemi a vnímáním bude film ještě silnější pro celou rodinu. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Animácia okolia bola celkom pekná, postavičky boli na tom o niečo horšie. Avšak vôbec ma nezaujal príbeh. Bol celkom nezáživný a nudný. ()

Reklama

Reklama