Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdrženlivý teenager Váňa je uchvácen třemi mladíky, kteří si říkají "Rebelská unie." Energičtí a nebojácní týpci, naplnění pocitem nepřemožitelnosti, skáčou přes náhrobky a střechy aut - parkour a umění jsou jejich zbraněmi proti zaběhnutému řádu světa. Váňa se k nim chce připojit, přestože není jasné, co vlastně "Rebelská unie" představuje - světovou revoluci, podvratné akční umění nebo čistou megalomanii? Váňa jen bezmocně přihlíží tomu, jak se trojice zmocní chalupy jeho babičky. Pak se na scéně objeví dívka, která způsobí potíže, a nakonec je odpálena první bomba. V kaleidoskopu představ a vyprávění film přetéká ve švech anarchistickou energií. Když se Váňa od samozvané "nejúžasnější organizace" distancuje, začne přemítat o idealismu světa, který vybudovali. Jedno je jisté – na tyhle společně strávené dny nikdo z nich nikdy nezapomene. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Smutná poněkud opožděná ruská odpověď na punkové hnutí. 1) Vykořenění ruské duše se prezentuje tentokrát v přitažlivém hávu mladých klukovských těl. Tradice ruského anarchismu je stále živá. 2) Primitivové s dílčími znalostmi dobře vystihují ambivalentní výstupy postsovětského vzdělávacího systému. 3) Celovečerní režisérská premiéra 35letého scénáristy a režiséra (jindy také střihače a herce) se povedla i nepovedla současně. Sonda do ruských poměrů je trefná, divácký zážitek ovšem slabší. 4) Zaujali mě 25letý Ivan Jankovskij (Andrej, který se utopil), 27letý Alexandr Pal (Popov, kterého vzali do armády) a 29letý Pavel Činarjov (mohutný Pjotr). ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Asi to měl být nějaký druh protestu, ale nějak to nedrželo pohromadě. Nezíval jsem, takže dobrý, ale příběh neměl gradaci a s přibývajícím časem to byl jen sled více či méně absurdních situací. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak bych tenhle film asi tak zhodnotil? Když jsem se na něj chystal, tak jsem se na kluky, kteří se rozhodli jít v Rusku proti režimu, docela těšil. Když jsem na film koukal, tak jsem začátek vnímal tak nějak se zaujetím. Jak ale postupovaly minuty, tak jsem si uvědomil, že mě film dost rapidně přestává bavit. Kluci dělali prkotiny a celá jejich revolta spočívala v tom, že odjeli na venkov a tam okupovali babce jednoho z kluků barák, kterej zmordovali na tři doby. Ve filmu se pak prolínají normální scény se scénami, ve kterých hraje hudba. Paradoxně v těch scénách, kde hraje hudba, se toho děje poměrně dost, ale na druhou stranu to působí jak nějaká groteska z dob Laurela a Hardyho. Ke konci už jsem se těšil, až film skončí, protože jak film začal, tak taky skončil. S výsledkem nula. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama