Reklama

Reklama

Neviditelný

  • USA The Invisible Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Cecilia (Elisabeth Moss) pochopila, že chodí s psychopatem, bylo už pozdě. Izolovaná v luxusním sídle majetnického vynálezce si uvědomí, že má-li přežít, musí utéct. To se jí podaří, a když se od expartnerova právníka dozví, že ten její odchod neunesl a spáchal sebevraždu, po letech se může znovu konečně svobodně nadechnout. Navíc je bohatá, protože bývalý přítel jí asi ve zvráceném gestu odkázal obrovský majetek. Tak proč je i dál tak neklidná? Proč má pořád nervy na pochodu? Proč se kolem ní dějí věci, jež nedokáže vysvětlit a které mají čím dál děsivější průběh a důsledek? Existují jen dvě alternativy. Buď se Cecilia regulérně zbláznila, nebo se v její blízkosti pohybuje někdo, kdo je doslova neviditelný a má jediný cíl – připravit ji o všechno, na čem jí v životě kdy záleželo. Jenže jak můžete bojovat s protivníkem, kterého nevidíte a který možná navíc existuje jen ve vaší hlavě? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (637)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně takřka nesnesitelný film. Iritoval mě už tím úvodem, kdy je člověk doslova vržen do děje, aniž by věděl cokoli o postavách, a přitom se chce, aby s Cecilií hned sympatizoval (protože když člověk ve filmu sleduje cizí ženskou, která narychlo v noci zdrhá z nějakého nóbl baráku, a evidentně je dost vyděšená, pravděpodobně má k tomu dobrý důvod - ten se ale člověk dozví mnohem později; přesto jsem se neubránil pocitu, že s objasněním minulosti postav se film příliš neobtěžuje, a tím pádem nevím, proč bych si k nim měl vytvářet nějaký vztah a někomu fandit, když o nich nic pořádně nevím, a navíc si dovedu klidně představit zvrat, při němž by se ukázalo, že záporná postava nebyl neviditelný chlápek, ale právě Cecilia - už proto bych byl opatrný s tím se hned stavit na její stranu). Za druhé je to pro mě film s krajně nesympatickým obsazením - mimořádně odpudivá Elisabeth Moss zde vypadá jako dospělá verze Milly Shapiro a koukat na ni přes dvě hodiny bylo tak nepříjemné, že jsem dlouho zvažoval, zda neodejít z kina - nebavil mě ani ten stupidní děj a nechápu, proč to musí mít dvě hodiny. Samotný závěr je potom vyloženě debilní a dovršil moji otrávenost. Dle mého názoru je zde tento film hodně nadhodnocený a nechápu proč. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který sice divákovi nakonec řekne co, proč a jak, ale místo odpovědi na tu nejdůležitější otázku mu ukáže jen ostentativně zdvižený prostředník. A já se stále rozhoduju, jestli to od Whanela byl dobrej tah a nebo spíš ne. Pokud bych ale měl hodnotit celkové napětí, tak tady rozhodně žádný problém nevidím. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem si uvědomil, že ač oceňuji všechno to pečlivě budované napětí, prokreslenou psychologii i VELMI dobré zaznamenání toho, s čím se vyrovnává oběť šíleného manipulátora, stejně mi nakonec udělá největší radost béčkové šlápnutí do plynu, kdy se "hlavní hrdina" konečně utrhne ze řetězu. Evidentně je to to, co od podobné látky chci především. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od The Invisible Man som očakával desivý horor, no nakoniec som dostal iba zručne natočený thriller, ktorý vo mne ani na krátky moment nevzbudil strach. Kroky hlavného záporáka som navyše zakaždým vopred odhadol, a tak nezostal ani priestor na výrazné napätie. Palec hore však dávam za výkon Elisabeth Moss. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

K herečke Elisabeth Moss mám taký zvláštny vzťah. Občas mi lezie na nervy, občas sa to dá ustáť, ako napríklad v Príbehu služobníčky. No v tomto prípade, aj keď tu opäť hrá niečo na spôsob ženy trpiteľky, mi to nesadlo. Príbeh mal potenciál, no tých niekoľko divností to celé zabilo. Hlavne v závere. Na druhú stranu natočené to bolo pekne a nenudilo. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Film se odehrával v blízké budoucnosti od roku vzniku filmu, aby si ho mohlo užít tehdejší publikum. (TheSlezy)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v americkom San Fraciscu, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Film sa natáčal od 16. júla do 17. septembra 2019. (MikaelSVK)
  • Hlavná hrdinka dostala nemo Cecilia podľa latinského slova Caecus, čo v preklade znamená slepý. (MikaelSVK)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama