Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (315)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Modelář je film o všetkom a o ničom, v tom zmysle, že každý divák si ho v konečnom dôsledku interpretuje podľa vlastného svetonázoru. Podľa mňa je Petr Zelenka v celej svojej filmografii pseudoumelecký pozér. Tento prístup ma v Roku ďábla uchvátil, pri Karamazovcoch nudil a pri Stratených v Mníchove donútil odísť z kina. Ale musím Zelenkovi uznať, že scenáristicky aj režijne je to najoriginálnejší filmár v Čechách. Po všetkých tých "Teroristkách, Staříkoch a Modelářoch", čo za posledné 2 roky vznikli, sa pýtam: Vyjadrujú tieto filmy nejaké reálne vnútorné napätie v českej spoločnosti, alebo sú len reflexiou barrandovských elít? Asi to druhé. Dúfam, že v Čechách je stálym zdrojom napätia iba cena piva a salámu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si připravoval fóry na Mádlův herecký výkon, a pak zjistím, že dostal nominaci od Akademie i kritiků. To fakt nepřebiju. Kato je však legenda, takže si poctivou parodii zaslouží. Zelenka zmastil asi tři filmy do jednoho, ale většinu času má co říct a docela to odsýpá. Závěr bohužel neuspokojí a vyznívá do ztracena. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film Modelář MUSÍ vidět každý. Je to nenapodobitelná směsice věcí, co se pohybují od nápadité výmluvnosti po absurdní nekompetenci. Je to naprosto úžasné a nemůžu uvěřit, že to není debut osmnáctiletého nadějného amatérského filmaře, kterému tátova firma půjčila tři drony. Miluju ten film, chci ho poplácat po zádech a být jeho kamarád, co ho hlídá, aby si během dělání blbin neublížil. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka přišel s další na domácí poměry nebývale ambiciózní látkou. Některé věci sice jen nakousne a pak už s nimi dál nepracuje, ale pořád toho zbývá dost k přemýšlení. Přitom to není žádný art film, ale divácky vstřícný snímek, velmi profesionálně natočený. Kryštof Hádek i Jiří Mádl jsou výborní, vedlejší postavy vedle nich moc prostoru nemají. Škoda jen toho nijakého konce. Pokud po takovémto filmu jen pokrčím rameny, řeknu si „a to je všechno?“ a jdu domů, tak je to špatně (70%). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Petra Zelenku a jeho filmy z dávnějších let mám moc rád.A Příběhy obyčejného šílenství považuju za geniální dílo.Bohužel už nemá Petr dobrej výběr témat.Modelář je o tématu a věcech na který já mám svůj jasnej názor, Ale jako film to na mě málokdy zapůsobí.Navíc takhle podaný!Z postavy K.Hádka jsem měl chvílema opravdu legraci.Ale přerod v postavě tam byl.Na konci už bylo vidět, že za svoji bláznivou věc by zničil celou zeměkouli.Pro mě jenom naivní magor..40%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (22)

  • Film měl slavnostní předpremiéru v Brně 29. ledna 2020 v kině Scala. (SONY_)
  • Casting na tento film trval více naž 2 roky. (ČSFD)

Související novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama