Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Recenze (378)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dost sentimentální a zároveň ne úplně blbé, takže vás to moc neurazí a udržuje vás to v příjemném relativním napětí. Škoda těch dějových veletočů v závěru, ty o to víc připomněly, jak je konstrukt celého toho filmu vachrlatý. Z herců se mi líbil "nejméně hvězdný", ale o to civilnější Michael Peňa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $31,016,021Tržby Celosvetovo $88,216,021Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ námet dobrý ale je to tak trošku moc precpané zvučnými menami, až človek nevie na čo sa má sústrediť, dejové zvraty majú svoje miesto, dramatizácia újde, záver sám o sebe silný ale ako celok by to chcelo ešte čo to doladiť aby to bolo deluxe dielko /60%/ ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Mistama super ale ty cringe momenty sem a tam, kde se tvruci snazili vse propojit pro vyvolani WOW efektu u hloupych divaku (nebo precitlivelych zen), pripadne kdy nejaka postava zacala nest tak neskutecne radoby filosoficky sracky, jsem si trochu ublinknul ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slabších sedm, scénář musel vypadat určitě moc chytře a mile, provedení je řemeslně asi okay, ale tomu filmu prostě něco chybí. Navíc je občas vyloženě blbej, viz. závěrečný intervention s právníky. Obecně jsem ale byl furt mile překvapenej, není to moc naleštěný, jak má Hollywood v tomhle žánru zvykem a Will Smith je prostě herecký jistota, takže nakonec mírná spokojenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezapomeňte, že život jde dál a je krásný." Tak na to se snadno zapomíná při brodění v slzavém údolí plném zoufalých rodičů mrtvých dětí. Kdybych jen tušil, o co tady půjde, tak bych si s Howardem určitě nešel pobrečet a stavět domino, ale holt mě tam zákeřně nalákala prvoligová herecká sestava. A když už jsem tam byl, tak jsem se mezi odrážením útoků na slzné kanálky snažil najít v tom celém něco pozitivního a nakonec jsem se rozhodl, že tím jsou Láska, Čas a samozřejmě báječná Smrt. Asi jim napíšu pochvalný dopis. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kdyby obsah alespoň trochu spoileroval, nešla bych. Béčko to rozhodně není, tvůrci ale patrně tušili, že do filmu musí narvat skvadru slavných jmen, jinak by to celé šlo do kytek a vyplatilo se. Podle mě tam žádný z herců nemá úplně hlavní roli. Každý plus mínus rovným dílem a dokázali svým výjimečným talentem tento snímek dostat do červených barev. Na film bych jinak nešla proto, protože opravdu tohle téma nemám ráda. Každý den se musím setkávat s nemocnými jak starými, tak mladými, s životem i smrtí a sama jsem si taky leccos prožila. Nechci strkat hlavu do písku před realitou, ale tohle ne. K filmům se obracím, abych zrelaxovala a ne jinak. Uff ... V tomto dramatu se mi rovněž nelíbil nápad, jak dostat Howarda znovu do života. Neskutečný citový nátlak. Texty byly neuvěřitelné. Koho z nás by v rozhovorech napadaly jenom samé životní rady a poučky dlouhé jak čtrnáct dní? Ano, musela jsem v jistých pasážích tlačit slzu a strašně rychle mrkat, bo se blížil závěr a rožnutá světla by odhalila, co mělo zůstat skryto. Rozhodopádně kdo má tento druh citových dramat rád, určitě si přijde na své. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Tři kolegové a přátelé se rozhodnou pomoci zlomenému muži, který se po dvou letech stále nevyrovnal se smrtí své dcery. Najmou si tedy herce, kteří mají předstírat adresáty jeho tří dopisů - LÁSKU, ČAS a SMRT. Ale jsou to opravdu herci? ... Keira v roli lásky byla překrásná, vždyť ona je vážně láska! Celkově se tahle herecká sestava skutečně vyvedla, nikdy mne nenapadlo, že uvidím svoji nejoblíbenější herečku po boku mých dalších oblíbenců: Smitha, Kate a Nortona. Po celou dobu mě držel film přikovanou k obrazovce, opravdu nechápu, že jsem se na něj nepodívala dřív. Sice je to taková lehká citová vyděračka, ale kvůli zajímavě propletenému ději (a taky protože jsem bulela jako želva) ráda prominu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Emocionální ždímačka na všechny smysly, která první hodinu nedává příliš najevo, co je zač, ovšem v té druhé vyždímá vše, co jen jde. Škoda té závěrečné scény v nemocnici, jinak to byl naprosto perfektní zážitek, akorát to nalazení se bylo zdlouhavější než by bylo potřeba. Skvělé bohaté obsazení naprosto vládne a tohle akademické opomíjení Willa Smithe moc nechápu. PS : A Helen Mirren je ultracool, obzvláště na to, že je jí asi 97...8/10...[21.12.2016_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Will Smith nám zase trpí. Nedávno to schytával coby nigerijský přistěhovalec, který ukázal na rizika hráčů amerického fotbalu, ve Štěstí na dosah vykreslil otce, kterému osud hází klacky pod nohy, v Sedmi životech byl zase sžíraný chybami z minulosti. Nyní jsou jeho oči snad ještě smutnější. Tklivý příběh, půltucet hereckých hvězd, přeplácaný guláš. Brzy totiž na scénu přijde plán, kdy Smithe jeho kolegové mají dotlačit k tomu, že je prostě blázen. A najmou si herce, kteří jim k tomu pomůžou. Ale bacha, dělají to proto, že už zkusili leccos a Smithe mají vlastně rádi. A nechtějí, aby svou netečností položil společnou firmu. A aby toho nebylo málo, hercům se začnou svěřovat se svými bolístkami. Smith mezitím trpí. A divák tak trochu s ním. Závěrečné dějové odhalení, no, překvapí. O zbytku raději moc nepřemýšlet. A ano, přijde na řadu i rakovina. Dokonale prázdný film. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem nápadité filmy, ktoré ma nenútene dostanú do sféry plnej úvah. Ktoré disponujú čarom myšlienky zo života. Ktoré napriek smutnému osudu hlavných postáv, dokážu vyvolať iskierku nádeje pre krajšiu budúcnosť. A tak ma napadá jedna pomerne od-veci otázka, patriaca skôr do oblasti polemiky. O čo je "Moonlight" so svojou "prihriatou" tematikou "ľahko" osolárkovaných vagabundov lepším snímkom? Respektíve z pohľadu zásahu do emócií, "bolestivejším", než "Collateral Beauty"? No kurva o NIČ. Je jasné, že dôležitú úlohu zohralo v tomto prípade herecké obsadenie, no "dle mého", táto téma samotného diváka rozhodne viac zasiahne, než šermovanie dvoch jazykov, ktorým láska nepriala už v období záškoláctva. Človeku je až "smutno", čo za kokotov rozhoduje o udeľovaní cien, ktoré sa navždy zapíšu do "análov" filmovej tvorby. Čo za rok 2016, platí zrejme doslovne. Že??? Hodnotenie trošku prepálim, no ale prečo nie ... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľké ambície o ohromný potenciál prepálený neúprimnosťou tvorcov. Herci, kameraman aj skladateľ sa môžu snažiť akokoľvek chcú, keď podobnému príbehu chýba človečina a srdce. Namiesto toho je to iba veľký kalkul v ktorom vnímavý divák odhalí koľká bije už pri prvom náznaku. Ako tvrdil Hitchcock účinnejších je 20 minút napätia ako 20 sekúnd šoku. Tu sa sa scenáristi kvôli okamžite prehliadnutelnému "zvratu" pripravili o backup mnohých scén, ktoré mohli pôsobiť oveľa dojímavejšie, ľudskejšie a celkovo pôsobivejšie. Škoda. A to, že má podobný projekt vo výsledku iba niečo cez poldruha hodiny a niektoré scény na seba vôbec neviažu je zjavne dôkazom toho o tom, že v strižni muselo byť veľmi veselo. Ale aby som iba nekritizoval, tak v jednotlivostiach je to mnohokrát skvelé a funguje to presne tak ako má. Akurát sa z toho množstva profesionálne urobených scén nepodarilo zostaviť adekvátne kvalitný celok. Zlé to nie je, to vôbec nie, akurát to malo oveľa na viac. O mnohom svedčí aj to, že mne ako fanúšikovi podobných filmov a človekovi, ktorý plače pri kadejakej blbosti ostali oči suché. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Willův další neúspěšný pokus zaujmout Akademiky. Už se na to vykašli a běž raději natočit 3. Mizery! David Frankel je packal a jeho filmy nemá vlastně ani cenu sledovat. Ty citové ždímačky mu opravdu nejdou. 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Každý někdy v životě dojde přesvědčení, že by potřeboval od "osudu" druhou šanci.. Ať už jakoukoli... Smrt-Čas-Láska Vám to vysvětlí.. Moc příjemný film se spoustou dobrých rad. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po krátkém seznamovacím úvodu se rozjíždí úžasně napsané a vypointované drama s prvky romantického žánru. Hvězdné obsazení není dle mého na škodu, ba naopak je příjemné vidět známé tváře i ve vedlejších rolích. S blížícím se koncem snímku nechybí i určitá dávka napětí a nevtíravý emotivní rozměr příběhu. Čas při sledování utekl velmi rychle a závěrečné vyústění mě jen utvrdilo v plném hodnocení. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

50% Nebýt kvalitních herců, bylo by to znatelně hůře stravitelné. I přesto, že to má přiměřenou stopáž, je to takové zdlouhavé, přestože je to místy nápadité, je to ve výsledku značně neverohodne.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ale nebavilo ma to. Možno je to zvláštna kombinácia, ale je to tak. Prišilo mi to príbehom zaujímavý a herecké je to skutočne brilantne obsadene, ale akosi som tomu nevedel prísť na chuť, aj keď ma ten príbeh držal v napätí čo bude ďalej. 65% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Plakalo bejby, jó, plakalo vám v kočáru solidním. Plakalo bejby a já se ptám kdopak ho uklidní?" David Frankel převedl na filmové plátno starou známou sportovní pravdu, že i s hvězdným mančaftem můžeš hrát tužku. Collateral Beauty je ve své podstatě krásná věc, jenže to nesmí vypadat jako tahle reklama na papírové kapesníčky. Filmy oslovují opravdovostí, což dost dobře není možné, když všechny postavy v něm mluví jako kdyby byli na sympoziu filosofů. Přitom by stačilo aspoň trochu utlumit tu stereotypní melancholii a dát tomu víc vtipu, když sama myšlenka je, co si budeme namlouvat, vtipná. Takhle abych se bál sehnat domů DVD, protože mám pocit, že kdybych ho obrátil čelem ke zdi, rozbrečí se taky. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní, nějak upřímně nevím co si o tom myslet a jestli ve mě film zanechal převážně pozitivní nebo převážně negativní emoce. Asi tak napůl. 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, čo je v živote najdôležitejšie. Vyrovnať sa so stratou milovaného človeka (hlavne svojho dieťaťa) sa nedá, dá sa iba naučiť s tým žiť... Pekné, silné témy, no na môj vkus až s príliš priamočiarym ťahom na bránku, silené a miestami aj s pátosom. No tentoraz mi to ani moc nevadilo, pretože to bolo príjemným spôsobom natočené a výborne zahrané. Nečudo, keď sa tu zišla taká plejáda známych hercov. Slabý nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Reklama