Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Recenze (999)

golfista 

všechny recenze uživatele

Moc dobře jsem se pobavil a na mnoha místech jsem se fakt od srdce zasmál. ... Na co potřebují Avengers spojit své síly se vším, co Marvel vyprodukoval, to tady zvládá Dedpůl levou rukou. Jednoduše je všechny strčil do kapsy :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám zabili Detpůla, koorvy! A to ani nemoosel do Sarajeva. Asi tak sedm koolí je na dvě hodiny sračkoidního patosoo a toopé homixiády opravdoo málo. Koolí sice fuckt genitálních a třeskootých, ale jinak jim oproti snesitelné jedničce asi oomřel ten brootalně přisprostlý hláškař, a jeho chabá náhražka se vesměs zmohla jen na trapný fekál a tooctově debilní omalovánkoo pro retardy, která kromě dost dobrého Štěstí spíš noodí. Čili něco, jako když se Vám lascivní prsatice okázale snaží nacpat prst do prdele, pročež vy náhle procitnete a zjistíte, že je to jen chloopatý ookazováček vašeho otylého proktologa, jenž se vám s vilně sexistickým oosměvem pokouší velmi, ale velmi pomaloo vyšetřit prostatoo. Jestli to takhle poojde dál, boode trojka o tom, jaxe nový globální, veskrze sympatický a charismatický homixový záporák Džoš jen snaží přes latexový obleček zavést Gájenu Gejnoldsovi Kabel. Hodně hnoosná trojka, a to jen proto, že měl někdo koule vypoostit alespoň těch sedm nevybíravých a roztomile voolgárních vtipoo mezi všechny ty korektně prooderní šosácké kokoty. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dlouho po projekci jsem váhal, proč mě to nevystřelilo ze sedačky. Ano, jednotlivé momenty mě uměly odrovnat, ale celek jsem spíše tak prošel, než abych se nechal strhnout. Navíc jsem si po dlouhé době uvědomil, že mám v rámci komiksů své limity, protože mě nástup "tajemného monstra" nechal chladným a ačkoli to zřejmě pro hardcore fandy komiksů bylo něco, jako když pro osmdesátkaře nastoupil v Expendables 2 Chuck Norris, já tu jen pokrčil rameny a řekl si "Aha, a to je všechno?". Pro srovnání jsem si dal o den později jedničku a došlo mi, proč mi dvojka sedla méně - funguje skvěle v jednotlivostech, díky úspěšnému předchůdci si může dovolit více cameo výstupů, ale celek pro mě postrádá zajímavější rámování. Netvrdím, že Cableova motivace není dostatečná, ale zrovna tuhle zápletku využila ne až tak dávno jedna (nebudu spoilerovat) fantastická sci-fi, kde se také cestovalo časem. A netradiční romance v jedničce mi přeci jen přišla živější a zajímavější, než sbližování se s frackem, co nedokáže jinak než vidět rudě. Nemluvě o hrubě nevyužitém potenciálu Davida Leitcha na režijní stoličce. Ne že by odvedl špatnou práci, ale v akci není prakticky cítit. Doufal jsem, že jeho angažování dodá akčním scénám zemitost a syrovost, ale Leitch se ochotně poddal trikům a vesměs tak jeho angažování postrádá smysl. Ale nechápejte mě špatně. Dvojka mě bavila, u několika momentů jsem se smál jako už dlouho ne a Brad Pitt tu má jednu z nejlepších rolí své kariéry. Jen mám pocit, že to funguje hlavně jako sled časově omezených gagů, které už za 10 let vlastně nikdo moc (z nových diváků) chápat nebude. A myslím, že to pro jedničku neplatí. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Deadpool 2 je dojemné rodinné melodrama o důležitosti tradičních hodnot. S hrdinou, který se chce po většinu času zabít, zvracením kyseliny a brutálními akčními scénami, k nimž hraje dubstep nebo Enya (rozhodněte se sami, co je horší). Srovnatelně zábavné jako jednička, zároveň temnější a emocionálně i příběhově vrstevnatější.___Retrospektivně (jako velká část prvního dílu) je vyprávěno jenom prvních cca 20 minut, po kterých se film-noir mění v buddy movie (z vězení). Teprve druhá polovina je superhrdinskou týmovkou (Rob Delaney jako Peter by zasloužil spin-off). Cíl protagonisty i role padoucha (opět výborný Josh „Thanos“ Brolin), přicházejícího na scénu poměrně pozdě, se několikrát nečekaně promění. Všechno to spojuje právě onen melodramatický podklad s pozdním/nemožným shledáním a (re)konstrukcí rodiny. Jde tak především o vnitřní konflikt hlavního hrdiny, ne o zničení světa jako v ostatních komiksových filmech. Nevadilo mi proto množství zcela seriózních scén bez sebeshazovacího humoru (krom toho, když po špatném dialogu necháte jednu z postav označit scenáristu za debila, na špatnosti onoho dialogu to nic nezmění). Díky nim berete postavy vážněji než ony sebe samé a závěr vzbuzuje správné emoce (v tomto ohledu je Deadpool soběstačnější než Infinity War – aby vás dojal, nemusíte znát znát předchozích 18 filmů, ale pouze si pamatovat, co jste sledovali poslední dvě hodiny).___ Nejlepší jsou úvodní titulky parodující bondovky, potitulkové scény (resp. mezititulkové, po závěrečných titulcích už nic není) a vtipy pravdivě pojmenovávající nedostatky komiksových filmů, kterým chybí to, čím Deadpool překypuje, totiž nadhled. Vedle konkurence od DC to opět schytávají hlavně X-Men, označeni za zastaralou, genderově nekorektní metaforu rasismu ze šedesátých let. Zamrzí naopak rutinní akční scény s nepřehledným střihem (až na pár plynulejších okamžiků, dávajících svou choreografií vzpomenout na Johna Wicka), které jako u většiny velkoprodukcí tohoto typu zřejmě neměl pod kontrolou sám režisér, nýbrž druhý štáb (a následně lidé starající se o CGI).___ V souhrnu přesto velmi dobrá letní zábava, jejíž tvůrci dokázali vymyslet dost způsobů, jak nás obsahem a konstrukcí příběhu nebo využíváním konvencí různých žánrů i bez možnosti zopakovat „wow efekt“ jedničky od začátku do konce něčím překvapovat. 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to evokuje prodlouženou část prvního filmu, má to podobnou atmosféru, vtipy, zcizováky a samozřejmě, i přes tu podvratnost je to pořád konzervativní, Deadpool nemůže začít zabíjet děti, nebo dokonce zvířata. Dokud ho nenatočí třeba Lars von Trier. Další díl už asi pro mě netřeba. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mně z toho pěkně zcvrkli koule. Faktor vztahu, faktor lásky, faktor dítěte, tyhle nechválně proslulý filmový kazišuci už vykostili nejeden biják. Tady si naštěstí stačí počkat a už se hláškuje, plýtvá ironii, černým humorem, bílým humorem i jinak barevným humorem, hlavně narážky na Xmeny a další fórky směrem k filmovýmu světu umí hodně pobavit. Deadpool nejdřív jeden sólíčko, ale pak si sežene partičku se kterou provede jeden z nejdrsnějších seskoků v dějinách filmů a sežene si ještě jednu partičku a pak už se jede týmovka jak Brno. Což má za následek zvýčený počet hlášek jedné postavy směrem ke druhé a když dohláškujou postavy, přijde scénarista s upravenou verzí Základního instinktu a humoruje se nanovo. Samozřejmě akciček se taky dočkáme a i ta se vydatně nažrala vtipný kaše. Chceš se pobavit na drsnější, ale originální způsob? Tak zvedni prdel a jdi do kina se nechat rozesmát. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude zábava (a veru je, kráľovská, sem-tam niečo nefunguje, ale pomer geniálnych gagov je stále vysoký), ale že to bude mať aj solídny príbeh (z tohto hľadiska je to najlepší X-Men film za veľmi dlhú dobu) a že tam budú bez problémov fungovať aj vážne a emocionálne momenty, to je pecka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem hodně přemýšlel, jestli je vlastně dobře, jakým směrem se Deadpool ubírá. Později mi ale došlo, že v tom je brutální potenciál. V porovnání s bojůvkami Avengerů je tenhle příběh asi tak důležitej, jako když na okně rozmáznete mouchu. Má ale plno skvělých nápadů. Z rádoby nezajímavých postav Marvelovského universa dělá super partu, kterou je radost sledovat. Sice mě trošku zarazil ten Josh Brolin, ale jeho verze Terminátora mi ve výsledku vůbec nevadila. Stejně tak mě pobavil i nápad narvat do Marvelovky kluka z Novýho Zélandu z filmu Hon na pačlověky. Pochybuju, že by to nebyl nápad Taika Waititiho, když natáčel Thora. Všechno totiž v tomto světě působí až moc provázaně. Osobně mi to ale vůbec nevadí. Příběh je sice poměrně o ničem, ale po shlédnutí tohoto dílu mám skoro pocit, že druhý díl je o chlup lepší, jak ten první. A navíc je tu celá řada nenápadných, ale dost důležitých momentů pro chod celých Marvelovských dějin. Takže se tento film v historii zfilmovaných komiksů rozhodně neztratí. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

„Když to není rozbité, tak to neopravuj.“ Přesně tímhle se řídili tvůrci dvojky Deadpoola, která se drží sequelových pravidel a jednoduše se pokouší narvat do jednoho filmu víc věcí, které diváky bavily minule. A funguje to. Pořád je to stejně drzé, drsné a zábavné. Navíc díky novému režisérovi dostaneme o úroveň lepší akční scény a krom toho trailery zdaleka nevykecaly všechno, co se dostalo do filmu. Škoda mírně utahanějšího rozjezdu, ale i tak se druhý Deadpool jedničce minimálně vyrovná. Respektive ji ve všem o kousek překonává. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $324,591,735Tržby Celosvetovo $785,046,920Tržby za predaj Blu-ray v USA $46,183,152Tržby za predaj DVD v USA $17,021,890║ Nášup, ktorý si uťahuje zo všetkého a v dosť slušnej tendencii, šľape to opäť na výbornú. David Leitch zvláda akciu a vie sa obracať na režisérskej stoličke, len občas mu chýba správne odľahčenie alebo lepšie povedané kompatibilnejšie z dejom ale dobre, zas nemôžeme chcieť úplné zázraky. Ako taká komiksová vyjebávka to funguje dokonale, dá sa to krásne užiť, pobaví to, je to iné než klasický Marvel. Ryan Reynolds by ani nemal už v ničom inom hrať, v iných projektoch sa proste trápi, lebo toto je jeho jediné spasenie. /videl v kine 2x: 90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Masové přijetí u prvního dílu je pro mě stále neuvěřitelným překvapením, to samé se hádám bude týkat druhého. Obojí se pro mě pohybuje mezi 3 a 4* a to proto, že jde do extrému, dotýká se hranic metahumoru a možná ho několikrát překračuje. Někdy dobře a vtipně, jindy s trapností sobě vlastní, ale proč ne. Na postavu Cablea jsem se těšil, nezklamala, patří k ozdobě a Josh Brolin zažívá fantastický rok (navíc jsou jeho postavy silných emocionálně uzavřených mužů silným prvkem, který v posledních letech ve filmech pomalu mizí...). Druhý Deadpool je pro mě stejně nevyrovnaný jako první, hrátky s časem jsou klasicky "tak jak scénárista potřeboval", ale určitý punk přístup a drzost je mi sympatická. I přes momenty typu sestavování týmu a jejich první akce, přes "štěstí není superschopnost" až po cameo role "za dveřmi", u kterých jsem se opravdu bavil, nejde o film, který bych potřeboval vidět znovu. V tomhle se bohužel od většiny komiksových filmů Deadpool vůbec neliší. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zrovna k Deadpoolovi tohle shrnutí moc nesedí, ale dvojka je prostě sázka na jistotu. Stejně ujetý humor, stejně ujetá akce, stejně sexy Morena Baccarin… Reynolds pochopil, co diváci chtějí, a hází to na plátno plnými hrstmi. A jelikož při tom nedělá zásadní přešlapy, znovu je to stylová akční jízda, která nešetří malinovkou ani výborným meta humorem. Osobně bych ocenil pár výraznějších momentů (ať už v akci nebo v humoru), nebo nějakou geniální scénu, před kterou konkurence jen ušmudlaně smekne. I bez takových výdobytků ale jde o skvělou dvojku, která škatulku „všeho víc“ vyplňuje s, ehm, maximálním nasazením. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako u druhých Kingsmanů či dvojky Kick-Ass; mělo si to z klišé z rětězů utržených "všeho víc, míry netřeba" pokračování dělat špťouchlata a ne se jim plně poddat. Druhý Deadpool se tak stal tím, z čeho si jednička dělala legraci. A tak dvojku nejlépe charakterizuje moment, kdy Pool pomrkne na diváky ohledně generické CGI bitky, aby následovala naprosto generická dlouhá CGI bitka, jak z každého druhého blockbusteru. A tak je to tu se vším, tvůrci si sice rýpnou do kdečeho, ale o chvíli později na nemlich to samé zhřeší také. Dvojka Deadpoola to v tomto ohledu má pak dvojnásob těžké, jelikož tam kde jednička s přiškrceným rozpočtem musela jít čistě po tom důležitém, tam se na rozpočet bohatá dvojka rozutíká do mnoha směrů; některé jsou nosné a jiné prostě vyšumí do nákladné přepálené CGI akční megascény. Ovšem navzdory vší mé kritice to stále umí být kousavé, vtipné (pohříchu nejvíce v přititulkové scéně) a vlastně místy opět i milé. Ale to už by tak nějak měl být předpoklad každého správného rodinného filmu o důležitých hodnotách v životě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se to asi líbilo víc než první díl. Bylo mi ňák jedno, co se tam děje a jen jsem si užíval humory a necenzurovaný násilí. Přístup dát do dvojky všeho více se tentokrát vyplatil. Potěšil mě tlusťoch z Honu na Pačlověky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 4,349 // Otvárací víkend v USA: $125,507,153 // Kto by len povedal, že bude dvojka lepšia, ako jednotka. Marveláci vsadili na humor a nič lepšie ani urobiť nemohli. Deadpool 2 je neskutočne nabitý vtipnými hláškami a scénami na ktorých sa jednoducho nedá nesmiať. Scény, ktoré sa odohrávajú v dome slepej stareny sú absolútna topka. Dlho som sa takto nezabavil. Marveláci taktiež vsadili na veľmi vybranú hudbu, presne ako u Guardians of the Galaxi čo filmu dodáva ešte väčšiu dávku humoru. Vizuálne efekty a akcia sú rovnako na veľmi vysokej úrovni, takže nie je jediná vec, ktorú by som mohol vytknúť. Za mňa rozhodne 100%... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Deadpool directed by a guy who killed a dog in John Wick is Back!! a je to ultimátní nářez, který si prozatím vysloužil titul nejlepší film roku ( Šance na překonání má jen Mission Impossible 6, Sicario či Jurrasic World). Avengers bylo sice osudovější a temnější po druhém zhlédnutí jsem se však v první půlce lehce nudil, poněvadž vtipů a akce tam na ploše dvou a půl hodin není tolik. Kdežto Deadpool je nekompromisní jízda jak sviň od začátku do konce, kde černý,sarkastický, rasistický humor střídá zvráceně brutální akci, při které jsem měl scvrklé koule. Josh Brolin jako Cable dostává další medaili a doufám, že ten chlap bude dostávat už jen záporné role, popkulturních odkazů je zde všehovšudy podobně jako v Ready Player One, akce je brutálnější než v kdejakém exploitationu, humor je vtipnější než v kdejaké komedii ( Narážky na Xmeny, seskok z letadla, či baby legs TOP) a tempo filmu rychlejší než vlak TGV. Sám nevím, který jiný film by měl tolik žánrových ingrediencí zkombinovaných v sobě a to pro mě dělá pravý filmový nerd orgasm ( Naposled mě rozsekal podobně naladěný Kingsman). Lidé, kteří ocení spíše příběh před humorem,akcí a násilím až tak spokojení nebudou. Potitulková scéna patří vůbec k té nejlepší, kterou kdy Marvel měl. Celé kino tleskalo. PS: Domino je Lucky Pussy! 11/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Osobně první film pro mě byl větším zklamáním. Primitivní humor o koulích apod. není můj šálek čaje, takže jsem se na něj dostatečně připravila, ale tvůrci byli tentokrát na mé straně a sázeli víc na narážky z jiných filmů, a když je skoro všechny znáš, tak se směješ :o) Skvělá akce, úvodní sekvence byla sakra skvělá, Josh Brolin bavil, záviděla jsem štěstí Domině a team X-Force byl, no, hodně úsměvný. A při vzpomínce na odrážení kulek meči se ještě teď směji :D K tomu ve filmu byly celé dva zadky!! No dobrá, oba byly digitální. Velký nestál za nic a dětský, přeci nejsem pedofil :D Za mě spokojenost :o) Btw. Proč nebyla po (všech) titulková scéna? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Wade naštěstí nekecal ani tentokrát. Je to rodinný film. Nebýt toho, zase se ta skládačka gagů, mimózních hlášek, přepálených situací a bourání čtvrté stěny může rozpadnout, ale tentokrát je onen dějový základ ještě o třídu pevnější než minule. První díl si až příliš dlouho zkoušel, co všechno si může dovolit, dvojka už do žánrových kliček skáče po hlavě a nebojí se je na první dobrou shodit až tak moc, že jsem nevěřil svým očím (výsadek X-Force). Leitchovi jsem nevěřil ani za mák, takže ta úleva, že je Red v dobrých rukách, byla nakonec víc než překvapivá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to ľadvinka, nikoho neoklameš.“ Nemám srdce dať tomuto zmrdovi len 3*. Proste nemám, rozpoľte ma za to a zalejte do betónu na stavenisku, ak chcete. Popkultúrne hlášky ma nudili, to áno. Niektoré veci mi pripadali detinské a trápne („Kto si?“ - „Batman“ alebo „Stačilo, Thanos.“) - a to sa mi páčia niektoré diely Kameňáku. Ale treba povedať, že toto je pre komiksových fanúšikov proste to pravé orechové. Plno monumentálnej a osviežujúcimi nápadmi vybavenej akcie. Množstvo skvelých postáv (Domino, Cable). Scenár dokáže na viacerých miestach príjemne zaskočiť (hlavný zloduch zostal v reklamnej kampani utajený, takže som len valil oči, keď som zistil, že je ním nielen Deadpoolom, ale aj mnou milovaný...). K tomu zábavné medzititulkové scény, dojatie (naozaj), nabúchaný soundtrack, viacero mládeži neprístupných momentov (detské nožičky, nie úplne do najmenších detailov naplánovaná padáková akcia) a séria absurdných neviditeľných cameí (Brad Pitt, Matt Damon, osadenstvo Xavierovej školy, ktoré sa MIMORIADNE RÝCHLO zavrie pred Deadpoolovými sprostými kecami skôr, než vôbec zaregistruje, že sú v budove spolu s ním). A mínusy? Mnohé parádne postavy majú ťažko ospravedlniteľný malý priestor (Peter, Negasonic Teenage Warhead, Colossus). Napriek tomu som si tento film (od jedného z dvoch režisérov, ktorý zabil psa Johna Wicka) užil. „Božemôj.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja se bavil jeste o fous vic nez v pripade prvniho dilu. Vsechno super z prvniho dilu zustalo zachovany a jeste je to vsechno dle pravidel dvojek vetsi, vic krve a umirani, vic hlasek, velkolepejsi souboje, ktery misty trochu zavani digitalem a lehce se spis z komedie presunujou k regulernim X-Menum, ale nic vylozene rusivyho. Herci jsou opet skvely, Reynolds se v tyhle roli fakt nasel a par scen, kterejm asi vevodi nastup X-Force je naprosto nezapomenutelnejch. Ja se skvele bavil od zacatku do konce, jasnejch 5*. ()

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama