Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Recenze (999)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Jednička byla luxusní podívaná protkaná sarkasmem, narážkami, drsným vtipem, slušně napsanými dialogy a zajímavými postavami. Dvojka to všechno vzala, vynásobila a nebála se přidat plyn ve všem, kde to šlo. Co do obsahu už to asi nabušenější být nemohlo. Některé situace už byly přitažené za vlasy, ale zhruba od půlky filmu už jsem neměl k ničemu výhrady. Velmi slušných 90 procent (5/5*) ()

Dio_Padre 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsme doslova přehlcený filmem s tématikou komiksových hrdinů (což má za následek, že se těmto filmu vyhýbám obloukem), jsou výjimky, které tak nějak vybočují z toho pytle, sice hraných, ale přesto strašně animovaně působících počinů, které mají jasnou "základní" osnovu - náš hlavní hrdina, zamilovanej klaďas; padouch, co chce ovládnout svět a happyend. Prolnuto propracovaným CGI, dokonalou akcí a sem tam nějakou hláškou - lístky, popcorn, kasa cink a za pár měsíců dostaneš to samý s jinými tvářemi. Beru to, osobně jsem se toho však přejedl potom, co přišli první Avengers. Nicméně jsou tu právě ty výjimky. Výjimky, které si vytvářejí vlastní zápletku, vlastní problém a vlastní pravidla. To si pak získává mou pozornost, pro ten svěží a jiný přístup a originalitu. A to se nepřejí. Ten námět, parádní scénář, herci, režie a samozřejmě, dnes už trochu nedoceněná, akce, ta už je pak jen třešnička na dortu, která se stala samozřejmostí a oko diváka už skoro nemá čím dál překvapit. Tvůrci Deadpoola to moc dobře vědí, že už je toho moc a chce se mi i věřit tomu, že si to uvědomují, že jsou tu i diváci, kteří nechtějí pořád jen to samé dokola (jak naivní, Tome..) a tak nemají problém na to na plnou hubu upozornit, nebrat si servítky a utahovat si z tvorby svých kolegů, bez kterých by vlastně žádný Deadpool nebo nic podobného nemohlo vzniknout. Je to jízda plná upřímného, pichlavého, stupidního, sarkastického a černého humoru, parádní akce, promyšlených zvratů, doplněno opět skvělým soundtrackem. Jízda, která však řeší i důležité otázky a ve finále nám předá poselství v podobě připomenutí si správných hodnot - rodina, přátelé, láska a dobro. Druhý díl Deadpoola rozhodně překonal jedničku a to, podle mého názoru, celkem nekompromisně. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Opět trapnej deadpool se super vtipem. Řechtalo se celé kino. Jasně že je to kravinka, ale boží kravinka a prostě se to vyplatí sledovat. Parádní micronožka :))) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po dvouleté pauze je tu velkolepější násada na již rozpracovaný příběh, který svou odvážlivostí omámil celý svět. Scénáristé přišli na způsob, jak si získat diváky tím, že si udělají místnou i bezbariérovou legraci nejen ze sebe samotných a v nynějším pokračování se z toho rozhodli přímo těžit. Po prvním filmovém vtipkování a nekompromisním řezání překážek Wadea Wilsona jsme se dočkali mocného apgrejdu, který by byl za normálních okolností pouhou vykradačkou prvotního úspěchu, opak je ovšem pravdou. Výjimka totiž potvrzuje pravidlo a DP2 je o jistý stupeň výše než jeho téměř miliardový předchůdce. Nejen, že budeme jistojistě do pár týdnů s PreX-Force ten tisícimilionový milník konečně atakovat, všichni tímto dokonale vyzdobeným filmem omámení budeme očekávat dlouho omílaný X-Force, který je po právě zhlédnutých událostech nevyhnutelný. Je mi líto všech téměř filmově neznalých, protože bez možnosti pochopit tucet úžasných referencí, smál bych se u druhého Deadpoola minimálně o 30% méně. Dočkali jsme se úžasného “super-hero landing 2.0” a nejen toho doslovného. Wade Wilson přistál na naše plátna majestátně i podruhé a stále to má ty správné koule, mnohem pevnější než Rusák Colossus. Adept na nejlepší filmovou trojici roku 2k18. [viděno v Kino Sušice 23.5.2018] REWATCHED 12.8.2018: Už to není ta neutichající bezprostřední legrace jako tomu bylo v květnu v kině, i tak mě Wade Wilson stále bavil a se svými oběma dosavadními filmovými výlety do světa bez cenzury mě do budoucna i pořád bavit bude. V kině jsem měl kolem sebe publikum, které dokázalo pochopit každý zdejší vtipný odkaz na ostatní filmová nebo komiksová díla, doma to bylo už komplikovanější, přesto jsme se smáli téměř po celou dobu snímku. A to je známka toho, že je DP2 kvalitním a dokonalým filmem. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo, kurva jo!!! Paráda, TOHLE přesně je marvelovka podle mýho gusta (jojo, mířim na poslední Avengery). Život mi to nezmění, vnitřní proměnou si asi neprojdu, ale zábava je to absolutní a bezvadná, a nic jinýho cílem neni; Deadpool si fakt na nic nehraje (což se pro mě nedá srovnat s položalostnym pokusem o jalový filozofování a mlácení prázdný slámy všema tak do nebes vynášenejch posledních Avangerů). Přestože ani nemám načtený komiksový předlohy, ani nejsem nijak znalej celýho toho knižního univerza a muselo mi proto utýct další tři prdele věcí (jak třeba popisuje i Wysch), přesto ten film funguje skvěle i na ignoranty mýho typu. Má to tah už od prvních minut (úvodní titulky ve stylu "Vy jste jí fakt kurva zabili?" jsou doslova lahůdka) a jízda je to s výjimkou tý gaučový scény až do úplnýho konce. Stejně jako jednička, tak i dvojka vlastně celou dobu balancuje na hraně, daří se jí to ale skvěle - protože právě oproti jedničce, kde jsem měl pocit, že něco bylo přece jen trochu na sílu (i když pořád v toleranci), tak v tý dvojce snad nešlápli vedle ani jednou - dobře, jednou přece jen jo (právě ta gaučová scéna s dorůstajícíma nohama, ta byla až moc dlouhá a až moc zbytečná). Těch nápadů a skvělejch scén tam ale bylo tolik, že je ani nejde zmínit, je to prostě celej film - za všechny ale třeba inzerátovej nábor týmu (Peter!!!), pak i ten týmovej paravýsadek, scény ve vězení a pak i ta honička, úchylně přihrátej hnědák Dopinder... Skvělej byl Thanos Brolin, o Reynoldsovi se ani nemá smysl zmiňovat, ale skvěle vybraná byla i ta černoška Domino (myšlenka se štěstím jako superschopností je skvělá - včetně těch Deadpoolovejch hejtů ve stylu "Co to je, to štěstí, dyť je to k ničemu, to neni žádná pořádná schopnost..."). Hnusnej chlapeček Firefist byl učebnicově napěst, ale ten konec s nim (resp. celý to zakončení trojlístkem Firefist-Deadpool-Cable) včetně toho vrácení času byl vlastně nakonec ještě o parník lepší, než bych u takovýhodle filmu čekal - což jen potvrzuje to, že Deadpool mi přijde opravdu mimořádně zdařilej (o likvidaci hlavního bedesa narváním elektrickýho kabelu do prdele ani nemluvim). Kéž by se marvelovky držely právě tohodle směru a radši se vykašlaly na nějaký pokusy o existenciální dramata shakespearovskejch rozměrů... Ať se Doctor Divňoch učí od Cablea, jak se stylově cestuje časem! Jo, a u scény, kde Deadpool tváří v tvář Cableovi mává těma svejma mečíkama a jakože odráží kulky, tam jsem se smál tak, jako už jsem se v kině nesmál tak deset let. Zatim dávám čtyři, ale pokud i podruhý z toho budu stejně nadšenej jako poprvý (jakože ňáky podruhý tady zcela jistě bude), tak s pěti váhat rozhodně nebudu. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

A zase....Vše naruby oproti všem zajetým filmovým standardům s pořádnou dávkou humoru a akce..strach z nepřekonatelnosti jedničky byl spláchnutý po prvních minutách! Ale trojka již nežádoucí!!! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

A víte, co je nejlepší? Že tam je Brad Pitt. A X-Meni. Spousta X-Menů a nejen ty béčkový. A taky tam je happy end. Takovej mega velkej a hromadnej, v potitulkový scéně (která napravila mnoho tragických omylů - a pak, že se Logan a Wade nikdy nepotkaj). A taky tam je Thanos. A Pete. A spoustu lidí se směšnejma schopnostma. A Juggernaut. A Morena Baccarin, která je ještě mnohem krásnější, než v jedničce (a v Gothamu, ta ženská taky vleze do každýho komiksovýho nakladatelství). A taky tam je Dopinder. A Pete. A Thanos. A Juggernaut. A nejlepší dorůstání končetin ever. A není tam ani trochu Ryana Reynoldse, protože nikdo takovej není. Deadpool 2 je nahláškovaná jízda s brutálním počtem popkulturních odkazů a narážek na cokoliv, je to nejlepší superhrdinská týmovka ever (já vím, před dvěma měsíci jsem to psal o Infinty War, ale to nevadí, Josh Brolin je i v tomhle) a zcela rozhodně to je mnohem lepší, než jednička. A má to nejlepší úvodní tituky s úžasným songem od Céline Dion. A nejlepší potitukovou scénu historie. A krom toho jsem byl v tom kině úplně sám, což sem sice nepatří, ale aspoň jsem se moh chechtat nahlas. A že bylo čemu, tvůrci se tentokrát opravdu utrhli a házeli tam jednu scénu za druhou (i když jsou scénáristi neoriginální kokoti, ale mně tam nic nevadilo). Brutální akce, brutální hlášky, brutální podívaná. Jen mně na začátku trošku štvala ta trapná sentimentální romanticky-rodinná linka, ale pak se to naštěstí spravilo a dopadlo to dobře. A je tam i ten happy end, takže mi servírujte trojku, protože se na ní těším ještě mnohem víc, než na dvojku po jedničce. Tenhle film bude za půl roku strašně neaktuální, ale na to sere pes. Já jsem nadšen TEĎ a určitě budu i napodruhý. 100%. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Priebežne komiksová udalosť roka, ktorú na tejto pozícii môže teoreticky ohroziť asi už len Hardyho Venom. Humor sa oproti predchodcovi príliš nezmenil – je vulgárny, väčšinu času trefný a taktiež plný narážok, ktorých objem nemá šancu pobrať snáď ani ten najrozhľadenejší filmový fanúšik. Deadpool však tentoraz prichádza s kvalitnou nadstavbou v podobe skvelého záporného hrdinu a zaujímavého príbehu, ktorý vo svojom najsilnejšom momente bez problémov strčí do vrecka toľko vychvaľovaný emotívny záver tohtoročných Avengerov. (85%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa snažila. Veľmi veľmi chcela byť ako jednotka. Nebola. Ubehla rýchlo, teda ak sa prekušeme tým takým všelijakým asi 25 minútovým úvodom, potom to už odsejpa a vy si ani neuvedomíte a je koniec. Ale jednotka mi prišla po všetkých ohľadoch lepšia. Viac takej hutnejšej akcie, viac vtípkov, ale fakt podarených, nie len narážky, možno kapánek lepší príbeh. Dvojku čo sa humornosti týka zachraňujú ( žiaľbohu alebo chvalabohu, ale v tomto prípade žiaľbohu ) potitulkové scénky. Akčné sekvencie sú tiež fajn, ale nebolo to to čo som čakal. Jednotka ma navnadila predsa len na čosi iného. Nevadí. Deadpool 2 rozhodne nesklame, tak ako u dvojek býva zvykom, ponúkne nové postavy, zopár cameo a pootvorí dvere na ďalšie pokračovania. Pocitovo film za 3, ale dodatky a sexy Baccarin si zaslúžia jednu. 4 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Asi jen díky tomu, že jsem k dvojce neviděl žádné upoutávky, jsem se bavil víc než u jedničky. Některé fórky jsou fajn, ale trochu mi to připomíná humor z laciných fekal komedií nebo trapných parodií. Trochu se zlepšil i charakter Deadpoola. S takovým "hrdinou" by mi ztotožňování už tolik nevadilo. Na druhou stranu to může být propad u skalních fanoušků. Rozhodně nebudu mít nikdy chuť film vidět vícekrát, ale příběh zabijáka z budoucnosti nebo sestavený nanicovatý tým v "čele" s kníračem Paulem (nebo Petrem?) stáli za shlédnutí. ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Dostatečně ironická a "lehkonohá" poslední třetina prvního filmu se bohužel nepřenesla do dvojky. Navíc typ humoru, který funguje v komiksových sešitech, se ve filmové adaptaci ztrácí. Slaboučkému scénáři dominuje fekální "rádoby humor pro náctileté". Proto se prdí, močí a taky se sahá na pohlavní orgány. A nic víc. Vztahová linie (Deadpool-přítelkyně-záporák-zázračné dítě) nefunguje ani ve vážné poloze, ani jako nadsázka. Marvel po lobotomii. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Párkrát som sa uchechtol, takže asi dobré, no. Škoda nevyužitia sympatických vedľajších postáv (Negasonic Teenage Warhead, Yukio), prípadne nevyťaženie ich potenciálu (Domino). Najviac ma pobavilo dávanie dokopy X-Force a následný výsadok tímu. Príbeh trochu lepší než minule, čo je fajn. Reynoldsov Deadpool už ale začína byť otravný. Hlavne keď sa snaží byť vtipný za každú cenu, a to robí na môj vkus až príliš často. Prežiť sa to dalo a celkovo je to lepšie než jednotka, ale druhýkrát si to nikdy nepozriem. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

lepsi nez prvni dil. — ta scena “fuck/fight matt damon” byla fakt genialni:DD || ❝𝐎𝐧𝐥𝐲 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐛𝐮𝐝𝐝𝐢𝐞𝐬 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐝𝐨𝐩𝐡𝐢𝐥𝐞𝐬 𝐭𝐨𝐠𝐞𝐭𝐡𝐞𝐫.❞ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐬𝐨 𝐝𝐚𝐫𝐤. 𝐀𝐫𝐞 𝐲𝐨𝐮 𝐬𝐮𝐫𝐞 𝐲𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐧𝐨𝐭 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐃𝐂 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞?❞ ⚔️🔥 ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Furt je to super, ale je to slabší než jednička. Není to taková svižná jízda jako jednička, ale kurde už chci tu trojku s Wolverinem! Film 8/10. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Sice mi lehce zamrzelo, když jsem klikala na ty tři hvězdy, jenže nemůžu jinak. Ono je to celkem nastejno s jedničkou, jenže já byla nejspíš moc natěšená a čekalo mi celkem zklamání. Právě kvůli tomu dávám o hvězdu méně. Napoprvé byla celá ta show úplná pecka a něco nového ve světě komiksových filmů. Možná i filmů obecně. Dvojka je napumpovaná neuvěřitelnou kopou hlášek a možná jí to spíš škodí, protože se snaží být vtipná až přespříliš. Navíc jejich valná většina má smysl v narážkách na jiné věci, což mně osobně by se neuvěřitelně líbilo, ale když se v kině smějete jako jediný člověk, říkáte si: "Co je sakra špatně?". Příběh je sice propracovanější, ale chybělo mi tu chytit se něčeho fakt temného a záporného, u čeho bych se musela bát, jak film skončí. Bohužel závěr byl celkem jasný od začátku a snímek fakt spíš vsázel na fóry. Určitě plánuju další projekci, která snad mi donutí k přehodnocení názoru. So dark. You sure you're not from the DC universe? Edit: O dva roky později a po vidění obou dílů znovu, hodnotím oba stejně. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Nářez... i když sem se bál po ztrátě režiséra, tak je to nakonec mnohem lepší než jednička. Víc mutantů, lepší příběh a hlavně víc akce a hláška za hláškou, který mě kolikrát nenechaly ani nadechnout ... prostě boží ... nejlepší komiksovka, komedie a akční film za hooodně dlouhou dobu, takhle má vypadat každý pokračování! ()

Zek 

všechny recenze uživatele

I'm Batman, výborné pokračování. Po celou dobu, kdy Deadpool odkazuje na spoustu filmů, jsem se parádně bavil. Jeho X-Force, byl snad nejlepší tým jaký jsem ve filmu mohl vidět. Josh Brolin jako Thanos, teda Cabel (samozřejmě je tu na to taky narážka):D, byl pro mě hodně velké překvapení. Konečně tu byla ukázaná pravá verze Juggernauta. Jeho souboj s Colossusem byl prostě perfektní. Hlavně jeho poražení nemělo absolutní chybu :D. Jinak Deadpool 2 má jednu z nejlepších podtitulkových scén všech dob. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Pecka ako jednotka. V niektorych ohladoch aj lepsia. Jediny problem bol, ze jednotka bolo originalne a prijemne prekvapenie. Kym dvojka sa musi popasovat s velkymi ocakavaniami. A trochu to nezvladla s recyklovanim vtipov a vykradanim samej seba. Ale to nemoze potlacit fakt. ze deadpool 2 je unikatna komedia. Wadov humor a blbe reci su mi velmi blizke. Akcia je fajna a celkovo toto bolo proste predstavenie podla mojho gusta. Pritom film je velmi narocny na pozornost a znalosti komixoveho sveta, pop kultury a boh vie coho dalsieho. Roznych odkazov na hocico je tam neuveritelne mnozstvo. Verim ze pri druhom pozreti este objavim nejake drobne srandicky. 90% Dal by som 91 ale 1% strhavam za to ze sa mi dalo mega chcat v kine a kazilo mi to zazitok. ()

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama