Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Recenze (999)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Celý koncept Deadpoola je zvolený špatně, potenciál není naplněn ani z poloviny. Ano, aby si mohl dělat srandu z jiných komiksových filmů, tak musí být do jisté míry taktéž komiksový film s klasickou zápletkou. A právě v příběhu a jeho uchopení vidím hlavní problém. Není podán s lehkostí, bere se příliš vážně na to, že právě z takových filmů si chce utahovat. Jako by si tvůrci vymysleli hlavní dějovou linii, která je neoriginální, plná komiksových klišé a bere se smrtelně vážně. Až poté na ni nabalili postavu Deadpoola, sebeuvědomělost a dickvtipy (film je extrémně zamluvený a pouze malé procento hlášek je skutečně vtipných, ostatní jen zpomalují tempo vyprávění). Výsledkem je tak poměrně klasický komiksový film, který se snaží profilovat jako cool edgy podívaná, protože obsahuje explicitní násilí a sprostá slova. Film také zklamal po akční stránce. Od režiséra Davida Leitcha, experta na bojovou choreografii, bych očekával atraktivněji podanou akci méně spoléhající na CGI efekty. Vizuální stránka, podobně jako u jedničky, je znovu šedivá a nevýrazná. Abych nebyl jen negativní, tak Deadpool 2 je stále nadstandard v rámci komiksové produkce. Mám s ním ale stejný problém jako loni s filmem Baby driver.. Oba snímky studia propagovala jako jiné, svěží a originální. Přitom právě originalita a svěžest na úrovni vyprávění příběhu oběma filmům chyběla. V marketingu ale Reynolds nemá konkurenci. Už jen kvůli tomu by měla vzniknout trojka. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Prvbí deadpool mě hodně bavil. Svěží závan mezi komiksovými filmami, co se nebere až tak vážně. S druhým dílem mám trochu problém. Chybí mi nějaký nosnější příběh, který by spojoval postavy. Taky některé vtipy a odkazy působili až moc na sílu...slabší 4 * ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Než se víc rozepíšu o pokračování nejukecanějšího superhrdiny, řeknu jen jednu věc. Pokud jste viděli jedničku a líbila se vám, rozhodně na dvojku jděte. Pokud vám první film nic moc neřekl, bude tohle ztráta času. A proč? Jednoduše proto, že Ryan Reynolds vsadil na jistotu a do nového díla nacpal v mnohem větší míře to, co předtím mělo obrovský úspěch. A to navzdory tomu, že Ryanův komiksový projekt málem ani nevzniknul, jelikož studio nevěřilo tomu, že by fanoušci chodili do kina na useknuté hlavy, hektolitry krve, neustálé promlouvání k divákům a hlavně na vulgaritu s opravdu nehoráznou dávkou vtipu. Deadpool si prostě dělá srandu ze všech a ze všeho, včetně samotných studií. Až na Dysneyho, ten to samozřejmě zatrhnul a vše se muselo vystříhat. A ejhle, v kinech je rázem druhý film a každý musí pochopit, že si Ryan Reynolds může dělat vše, co se mu zlíbí. A tak to také dopadlo. Rozjezd příběhu byl sice takový pomalý a opět hned v začátku je sousta důležitých informací vykecána, ovšem fanouškům tohoto hrdiny to nemůže vadit, pakliže jsou na to zvyklí. Co ale přišlo poté, to nemá vůbec žádné obdoby. Sám za sebe doporučuji, abyste si s sebou do sálu nebrali žádné pití a před promítám se dojděte vyprázdnit, jinak máte zaděláno na průšvih. Já se i přesto smíchy málem pochcal. Co se týče vizualizace, tady je dvojka o krok před jedničkou a to už jen z toho důvodu, že David Leitch je ve svém oboru o stupeň lepší než jeho kolega Tim Miller a tak si veškeré akční scény o to víc užijete. A když už mluvím o těch rozdílech s předchozím snímkem, zde Deadpool nejedná na vlastní pěst, ale jedná se o dnes už hodně zajetou týmovku. Tady tedy zakládá X-Force a dobré na tom celém je, že tím hnacím motorem je stále jenom Wade ve svém červeném obleku. Jasně, Cable a Domino jsou hodně výrazné postavy, ovšem oba si jedou úplně jiné pecky, takže nikdo se nikam nestraní. Film je plný zvratů a překvapení i když několik jich prozradila už upoutávka. Ale i tak toho bylo stále ještě dost zamlčeno. Hlášky, sranda a zase jenom hlášky. Tady jich Ryan sype tolik, že není možné je všechny pobrat jedním zhlédnutím, což je dobře, protože k takovému dílu je opravdu potřeba se vracet. Ještě abych nezapomněl, zde se hodně mluvilo o nejpovedenější mezititulkové scéně, tak jsem byl hodně zvědav, co mi bude předneseno. Byl jsem fakt překvapen, protože nic z toho nebyla žádná fáma a pokud máte jenom malý přehled o tom, kdo je a byl Ryan Reynolds, co a koho ztvárnil, kdo byl Deadpool ještě před jeho prvním sólovým filmem, tak vás tohle na tuty pobaví. Když to opět sečtu, tak musím dvojku hodnotit lépe než jedničku. Té jsem dával 90 % takže zde jdu opravdu těsně pod stoprocentní hranici. Dobře zapracovalo několik faktorů a to bez pochyby vyšší rozpočet a určitě také prospěla změna režiséra. A jak jsem řekl hned na začátku, po úspěchu prvního dílu se studio uvolilo k větší volnosti a to rozhodně bude velkým krokem vpřed. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Takto nejako má vyzerať kvalitný blockbuster, ktorého cieľom je pobaviť (už davno som sa tak v kine nesmial ako pri scene s padákmi). ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Bylo to těsné, hodně těsné abych nakonec nedal pouze 3 hvězdy. Ovšem původní jednička byla tak jedinečná, že by si slabší pokračování nezasloužilo špatné hodnocení. Deadpool 2 není špatná Marvelovka, ale taky není nejlepší. Nesnáším tlusté pubertální děcka, které to nemají v hlavě v pořádku. Trochu mě sere, že to Poolík vyřešil jinak než bych si představoval. - 74% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Jako Stopařův průvodce po galaxii. Spousta skvělejch jednotlivejch vtípků ve formě narážek na jiný filmy jiný studia, jiný role herců, a k tomu častější bourání „zdi“ mezi filmem a divákem. Ale jako celek pořád nuda. Oproti jedničce byl znát vyšší rozpočet, ale scénaři jakýkoliv peníze nepomůžou. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Samo o sebe by bol Deadpool 2 úplná bomba. No v porovnaní s jednotkou toľko nových vecí, ktoré by som možno nečakal, nepriniesol. Aj tak som sa ale skvele zabavil a už sa nemôžem dočkať X-Force. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

V trailerech to vypadalo že Cable tomu dodá trochu drsnější a vážnější tón. U scény ve vězení a při převozu toho tlusťocha, tomu tak i bylo, jenže všechno kolem byl divný, nudný a hlavně nezajímavý splácanec jakýchsi skečů které se nevešly do jiných filmů. Někde od druhé třetiny filmu jsem vážně přemýšlela že odejdu z kina. Konec byl tak dementní že to snížilo už tak slabé hodnocení. Cableova motivace se tvářila ze začátku jako že i tady z toho si hodlají dělat srandu, ale když linka jela dál a Cable se tam pomalu rozbrečel, pochopila jsem že to myslí vážně. První Deadpool se dal skousnout a byl i celkem vtipný ale druhý je hloupost. Vlastně jsem se ani jednou pořádně nezasmála. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale film podle trpí nemocí druhých dílů. Rodinné pojetí, které prostupovalo celou dějovou kostrou filmu, mě příliš neoslovilo a působilo na mě vyčpěle. Navíc jsme vše dostali ve větším měřítku a upřímně již mě to tak nebavilo. Nejednalo se jen o humor, ale i celou dějovou linku, která byla až přespříliš jednoduchá, navíc i akční scény občas postrádaly výraznější nápad. Na druhou stranu byla to jízda plná nekorektnosti a přisprostlého humoru, které své kouzlo stále má. A najde se i přes mé výtky spousta scén, které si rád pustím znovu a postav, které uvítám i v dalších pokračováních. Třeba si při dalších shlédnutí poupravím názor. Tak po shlédnutí Super Duper Cutu jsem hodnocení vylepšil. V tomto sestřihu jsem dostal Deadpoola, jakého jsem si představoval. Více vtipu, více blbnutí a větší prostor pro scénáristy vymyslet zábavnou scénku či odkaz. Film také dával větší smysl a byl celkově po dějové stránce atraktivnější. A to od prvního prodlouženého vyvražďování gangů až po potitulkovou scénu v porodnici. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

To co fungovalo u jedničky, vlastně funguje i tady. Vtipy a narážky jsou na sebe nahňácané tak, že málokdo postřehne 100%. Zároveň tomu ale už chybí ten "Jo!" efekt. Nebyl jsem po opuštění kina celý nadšením bez sebe, jako tomu bylo posledně. Pořád je to ale kousek, který bude v letošní topce. Brolin je teď očividně na vlně a jsem za to rád... A zajímalo by mě, kolik si vzal Brad Pitt za svou velkou roli :D ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělý film, mnohem lepší než jednička i než všichni X-meny a X-menky, mělo to děj, hlavu a patu, krasavce v hlavní roli ohořelé mumie, vše co má správný film mít, uznávám, že jsem se párkrát i pousmál, a přitom toto veledílo bylo myšleno tak vážně...0% ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

První díl Deadpoola moje dětské já pobavilo. Byli tam vulgarity a to se vyplatí!Ale druhý díl. Nevím jestli jsem vyrostl anebo jsem trochu zvážněl. Některé vtipy( narážky) byli na ,,HA HA( Ne normální smích ale sarkastický) " ale některé ,,vtipy" byli na: ,,....No. Co.. jako? To mělo být vtipný..Aha..." Prostě mi Deadpool 2 přišel někdy trapný. Jinak ten film ušel. Zkráceně řečeno tak...6/10. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

U mňa Deadpool skrátka nejak nevie zabodovať. Vôbec som sa nezasmial, súboje sa mi nepáčili a príbeh tam ani nebol. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

V zásadě má tenhle film úplně stejný problém jako třeba Kingsman 2 a vůbec všechny filmy, které sází na wow (nebo spíš wtf) efekt. Jednička byla něco ve své době nevídaného, nečekaného a osvěžujícího. U dvojky už člověk tak nějak ví, co má očekávat, takže musí být ještě úchylnější, nechutnější a divnější - což už u Deadpoola snad ani nejde. Pořád je to vcelku dobrá taškařice, ale už to prostě známe. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pokračování frajera, který se za každou cenu vymezuje unylé komformitě všech tvrďáků z komiksového světa a přitom se tam tak vehementně snaží nacpat. Nepomohl tomu ani návštěvník z budoucnosti v roli Joshe Brolina, i když jsem na něho zpočátku sázel a už vůbec tomu nepomohlo věčné oživování mrtvých postav. Koho baví koukat na něco, kde nikdo nemůže doopravdy zemřít? Nekonečná ordinace pro komiksové blázny. 45% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně lepší než jednička, víc vtípků a odkazů, které jsou jen tak mimochodem. Plus: dlaň na ústí, Enya... ()

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama