Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Recenze (999)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se skvělou jedničkou je na tom pokračování Deadpoola o něco hůře. Problém je zejména v hlavní zápletce, která se točí kolem neuvěřitelné snahy Deadpoola o záchranu obtloustlého arogantního fracka - mutanta Fire Fista, zatímco Cable v podání excelentního Joshe Brolina se ho snaží zabít (důvody jsou zřejmé prakticky od začátku). A proč neuvěřitelné snahy? Protože jsem to Deadpoolovi zkrátka vůbec nevěřil, tenhle správňácký komplex k němu prostě nepasuje a bohužel vůbec nefunguje. Kromě tohoto přešlapu se ovšem jedná o ryzí deadpoolovské pokračování ve stylu, který byl definován prvním filmem. Deadpool si opět střílí ze všeho a ze všech na potkání a pochopitelně si bere na paškál i dění z reálného světa a konkurenční filmové projekty včetně těch ze stáje DC. Škádlení Jackmanovým Wolverinem je opět skvělé a tentokrát možná ještě ve větší míře než v předešlém filmu. Přestože se ani tentokrát nepodařilo Hugha přesvědčit k návratu k jeho ikonické roli, tak se ve filmu svým způsobem přeci jen objeví. Trochu mi lezlo krkem, jak se Reynolds neustále snaží zavděčit všem těm pseudo-geekům, kteří už léta vyřvávají (po vzoru haterů Jar Jara Binkse) dvě věci neustále dokola - že zpracování Deadpoola v první Wolverinově sólovce bylo úplně mimo a že Reynoldsův Green Lantern byl největší fail jeho kariéry. To, že se Reynolds veze na této hateovací vlně a soustavně už několik let do těchto dvou filmů kope - to bylo vtipné ještě v prvním Deadpoolovi, ale teď už to začíná působit trochu nemístně, protože ani jeden z těch dvou filmů nebyl vyloženě špatný a i zdejší hodnocení mi dává za pravdu. I když nelze upřít to, že tato rýpnutí jsou celkem vtipná, ale na zmiňované filmy nemají žádný dopad, přestože to obě scény s nadsázkou naznačují, takže do budoucna bych už tato okopávání kotníků raději oželel. Jsem rád, že jsem se konečně dočkal střetnutí dvou titánů Colossuse a Juggernauta na velkém platně. Potěší také řada nečekaných cameí (Bratt Pitt asi překvapil nejvíce). Bohužel team X-Force mě nijak zvlášť neoslovil. Filmu hodně pomohl Josh Brolin, který svým výkonem zastínil i samotného Reynoldse. 75% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Deadpool 2 lepší než prvá časť! Je to omnoho viac vtipné, humor tu nie je taký moc sílený. Páčia sa mi všemožné narážky a celkovo pointa a aj jej následné vyvrcholenie. Hlavný záporák je super a jednoducho film má svoje gule! Avšak Ryan Reynolds je pre mňa najviac preceňovaný herec súčastnosti. Jeho humor je trápny a keď vidím ten jeho priblblý úsmev, tak by som vraždil. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Koho bavil prvý Deadpool, toho bude druhý baviť viac. A koho ten prvý nebavil, tak ten sa na tomto konečne zabaví a hádam aj pochopí, prečo mal filmový/komiksový svet v roku 2016 taký orgazmus. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Neviem veru či nezmením hodnotenie jednotky, lebo sa mi zdala vtipnejšia ako toto pokračovanie a pritom táto dvojka je super. Strašne veľa parádnych hlášok a bizarných situácií, na ktorých sa dá len baviť, robí z tohto filmu parádne dielko. Skvele sa zachlomaždili tí tupí členovia X-Force :D Tiež super efekty, alá hlava letí vzduchom, alebo keď bol Deadpool na polovicu. Super oddychový, komediálny a efektmi prepchatý film. Mierne ma mrzí koniec, kde už posledných 10 minút bolo takých dosť natiahnutých a trochu som sa aj nudil (teda okrem časti, keď mu dievky opravili strojček času :D). Celkovo spokojnosť na úrovni 90%. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Parádně za čarou. Už jen scénka, kdy Deadpool oseká v sauně Japoncovi během hromadné bitky všechny končetiny a ten se tam pak jak žížala během celé scény v pozadí svíjí jako žížala si zaslouží jednu hvězdu sama o sobě. Druhou pak závěrečné odpravení Reynoldse se scénářem Green Lanterna a další narážky na DC universe a zbylé dvě hvězdy ten zbytek, který je taktéž povedený a akce baví od začátku do konce. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Na podobné vlně jako jednička... Když já raději vážný děj. Deadpool není úplně můj šálek a navíc na mě působí nízkorozpočtově, stejně jako jednička. Jde to nejvíce cítit při zapojení xmenů (vedlejší postavy, neměnící se Colossus - chybějící práva) 68% ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Zvyš rozpočet a téměř jistě porubeš pokračování sympatického počinu. Tak už to většinou bývá a nejinak je na tom i Deadpool 2. Jako celek má bohužel všechny možné neduhy typických "dvojek", nicméně některé jednotlivosti (bondovský intro-song, Brolinův výkon, paravýsadek, Pittovo cameo a především "hrátky s časem" během závěrečných titulků) jsou famózní. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem byl lehce zklamanej jedničkou, tak dvojkou jsem zklamanej mnohem víc. A můžou za to lidi, který říkaj, jak jsou všechny filmy kurevsky úžasný... No, zas tak úžasný nejsou... ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Na začátek chci říci, že celý film vystihuje naprosto dokonalá úvodní sekvence. Není tak vtipná jako úvodní sekvence jedničky, stejně tak celý film je podstatně méně vtipný než první díl. Pořád dokáže ale rozesmát, u určitých scén jsem se hihňal jako malá puberťačka. Co je ovšem o stupeň lepší než v jedničce, tak je akce. Znova, první ochutnávku skvělé choreografie dostáváme v úvodní sekvenci, která dokonale odsýpá, a každá další akční scéna laťku pouze zvyšuje. Je proto škoda, že když film zpomalí, tak nastává lehká nuda, která byla v jedničce překonána skvělými vtípky, ale jak už bylo řečeno, zde je humor lehce slabší a jde to poznat. Celkově by se teda dalo říci, že dokud se to hýbe, tak to funguje, a nevěděl jsem jestli mám dříve obdivovat skvělé efekty a choreografii, nebo se uchichtávat vtípkům, protože ten humor funguje dokonale, když je propojen s akcí. Ale když to zpomalí, tak už to nemá to kouzlo jedničky, dochází k recyklaci starého humoru, který už, až na výjimky, nedokáže oslnit. Pro příště bych tedy prosil více akce a když už to bude muset zpomalit, tak přijít s něčím novým a originálním. ()

IvonaK odpad!

všechny recenze uživatele

Snažím se pochopit že to mělo být myšleno jako brutální sranda, ale mě tento typ filmů prostě nesedí. ()

Yoshik 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že se mi bude líbit první Deadpool (a líbíl), nevěřil jsem, že se mi bude líbit druhý Deadpool (a líbil se mi taky). Napsat něco o tomhle filmu je strašně těžké, protože Deadpool je magor, humorista a strašný cynik. Pokud tato pravidla přijmete a jste unavení ze superhrdinů, ze kterých kape patos a slzy zodpovědnosti, toto je film pro vás. IQ vám to nezvedne, ale značně se pobavíte, občas dost dementně. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

85% - komentář 20ti slovy: Daleko lepší jak jednička. Svižnější, vtipnější, akčnější, skvělejší hudba, více hlášek a snad žádné prázdné místa. 5 minutový "iksfors" tým = pecka! :D ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Zase jsem nebyl zklamán. I když se dycky slibuje u dvojek, že budou lepší a větší, v některých momentech jsou větší, je tam více postav, akce je taky dost a udržela si spád a je taky opravdu dobrá. Jednička byla o chlup lepší, ale dvojka je důstojný pokračování, hlavně potěšil Brolin a hlavně Jaggernaut, ten je prostě skvělej, nemůžu zas jinak než na plny počet. ()

wege 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší než jednička, ale celkově pořád bída. Pořád hlavně platí, co jsem psal už u jedničky „někdy toho humoru bylo moc a díky tomu to nebylo celkové moc vtipné“. Další myšlenka ve mě není. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám - první díl mě bavil víc. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že mají tvůrci více svázané ruce po obrovském úspěchu a vysokých očekávání. První díl mně přišel víc uvolněný, odvázaný, spontální. Sice zde je mnohonásobně více humoru a narážek na všechno možné, než tomu bylo v díle předchozím, ale přišlo mně to trochu jako vynucený humor. Celkově to beru spíš jako mírné zklamání. Chtěl jsem hodnotit třemi hvězdičkami, ale u potitulkové scény jsem málem umřel smíchy (dle mého i nejlepší scéna z filmu) a to zachránilo hodnocení ještě o stupínek nahoru. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Deadpoll dva má skvelého Cablea, akcia, na počudovanie aj dramatickú linku, ktorú chválim ale humor je ešte trápnejší než v jednotke. Akože pár krát sa zasmiať dá ale väčšina bol poker face, a fakt skvelých hlášok je minimum. Takže pre dvojku iba tri a trojka už byť nemusí. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Terminátor 2 byl lepší než jednička. Vetřelci byli lepší než Vetřelec. Deadpool 2 je úplně stejný jako Deadpool až na to že je v něm všeho víc. Vtipné scény, reference, akce, mutanti, prolamování čtvrté zdi, brutality, absurdity a celkové úžasnosti. Spiderman na kokainu si zabalil pytel zbraní a šel na výpravu, zachránit tlustého cikána s teplýma ručkama. Musí ho totiž zachránit před regulérním Terminátorem. Problém nastal v době kdy si uvědomili že Arnold je moc starý. Aby toho mohl dosáhnout musí si najít pomoc. Kovový týpek, Afričanka, Taxikář co sere na ulici, Gay klučík a Hentai girl musejí spojit síly aby tlustého cigoše zastavili před vraždou která by ho poslala na cestu zločinu. Před tím se stanou věci s náklaďáky a vězením atd. To rozebírat nebudu. Každopádně jde u úžasné veledílo. Jakožto nadšený, 200 kilový, autistický čtenář komiksů jsem hýkal dvakrát tak často než ostatní lidé kvůli vtipným referencím. Za mě tedy čistá pětka. ()

Lyx 

všechny recenze uživatele

Skvelý film so skvelými hercami, hláškami a plne nadupaný akciou a neskutočnou hudbou. Totálne ma však zničili narážky na dubstep. Miestami som sa fakt neprestával smiať. Bavil som sa tak, ako už dlho nie a spolu somnou aj celé kino. Toľko humoru- či už čierneho, sarkastického alebo rasistického -som pokope fakt dlho nevidel. Už sa neviem dočkať či už Deadpoola 3 alebo X-Force. Dúfal som, že bude lepší ako prvý diel a Deadpool 2 prekonal moje očakávania a stáva sa pre mňa jednou z najlepších komédií. Toto má kvalitný nábeh na komédiu roku. Moje hodnotenie: 100% ()

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama