Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 8

Recenze (999)

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně neuvěřitelně pozitivní a motivační snímek - ani ne tak kvůli nějakému family konceptu, protože ty zdejší deklamované zkazky o rodinných hodnotách beztak každý přejde s ironickým úšklebkem (o což se příběh koneckonců snaží), ale spíše opět pro vulgární a sebereflektivní odlehčení, které vykouzlí široký úsměv tím účinněji, čím více má divák nakoukáno - a pozitivní je, že si umí áčková hollywoodská produkce takhle otevřeně utahovat z klišé či morálních a etnických "zákonů" áčkových hollywoodských produkcí. Nebavilo mě sice, že se to s tou sebeuvědomělostí místy hodně přehánělo, takže film předem zabil potenciálně působivé momenty především kolem skvělého Cablea, ale veskrze jsem se dobře bavil, s chutí vstřebával všechny odvážné narážky a se zájmem sledoval, jak tvůrci místy trochu chaoticky a zjednodušeně (úvod a závěr), většinou ale naopak promyšleně manipulují s možnostmi a výstavbou jejich fikčního světa, který se dle situace transformuje i v komentář a odraz západní popkultury. Občas mi přišlo, že se dalo z jednotlivých motivů vytřískat o dost údernější a bohatší humor (například očividná inspirace Terminátorem je odbyta jednou hláškou), neustálé dick joky mi už někdy lezly krkem, a abych mohl hodnotit lépe, nesmělo by tam být tolik hluchých míst nebo opakujících se postupů.___ V součtu určitě vítězí jednička, která na mě působila více uceleně. Dvojka je sice hodně vtipná, ovšem vyprávění je přeci jenom těžkopádnější. 70% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Osobně první film pro mě byl větším zklamáním. Primitivní humor o koulích apod. není můj šálek čaje, takže jsem se na něj dostatečně připravila, ale tvůrci byli tentokrát na mé straně a sázeli víc na narážky z jiných filmů, a když je skoro všechny znáš, tak se směješ :o) Skvělá akce, úvodní sekvence byla sakra skvělá, Josh Brolin bavil, záviděla jsem štěstí Domině a team X-Force byl, no, hodně úsměvný. A při vzpomínce na odrážení kulek meči se ještě teď směji :D K tomu ve filmu byly celé dva zadky!! No dobrá, oba byly digitální. Velký nestál za nic a dětský, přeci nejsem pedofil :D Za mě spokojenost :o) Btw. Proč nebyla po (všech) titulková scéna? ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Největší trápení mám z toho, že Morena Baccarin (bohyně) tam hraje jenom 5 minut. Jinak klasicky našláplá komiksovka. Srandy hodně, akce středně, scénáře málo, zábavy tak nějak medium. Rychlokvaška která vydělá prachy, ale znovu si jí jentak nepustíte. Pro skalní fanoušky Deadpoola jakožto svérázné komiksové postavy a potažmo možná Joshe Brolina. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Deadpool directed by a guy who killed a dog in John Wick is Back!! a je to ultimátní nářez, který si prozatím vysloužil titul nejlepší film roku ( Šance na překonání má jen Mission Impossible 6, Sicario či Jurrasic World). Avengers bylo sice osudovější a temnější po druhém zhlédnutí jsem se však v první půlce lehce nudil, poněvadž vtipů a akce tam na ploše dvou a půl hodin není tolik. Kdežto Deadpool je nekompromisní jízda jak sviň od začátku do konce, kde černý,sarkastický, rasistický humor střídá zvráceně brutální akci, při které jsem měl scvrklé koule. Josh Brolin jako Cable dostává další medaili a doufám, že ten chlap bude dostávat už jen záporné role, popkulturních odkazů je zde všehovšudy podobně jako v Ready Player One, akce je brutálnější než v kdejakém exploitationu, humor je vtipnější než v kdejaké komedii ( Narážky na Xmeny, seskok z letadla, či baby legs TOP) a tempo filmu rychlejší než vlak TGV. Sám nevím, který jiný film by měl tolik žánrových ingrediencí zkombinovaných v sobě a to pro mě dělá pravý filmový nerd orgasm ( Naposled mě rozsekal podobně naladěný Kingsman). Lidé, kteří ocení spíše příběh před humorem,akcí a násilím až tak spokojení nebudou. Potitulková scéna patří vůbec k té nejlepší, kterou kdy Marvel měl. Celé kino tleskalo. PS: Domino je Lucky Pussy! 11/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to ľadvinka, nikoho neoklameš.“ Nemám srdce dať tomuto zmrdovi len 3*. Proste nemám, rozpoľte ma za to a zalejte do betónu na stavenisku, ak chcete. Popkultúrne hlášky ma nudili, to áno. Niektoré veci mi pripadali detinské a trápne („Kto si?“ - „Batman“ alebo „Stačilo, Thanos.“) - a to sa mi páčia niektoré diely Kameňáku. Ale treba povedať, že toto je pre komiksových fanúšikov proste to pravé orechové. Plno monumentálnej a osviežujúcimi nápadmi vybavenej akcie. Množstvo skvelých postáv (Domino, Cable). Scenár dokáže na viacerých miestach príjemne zaskočiť (hlavný zloduch zostal v reklamnej kampani utajený, takže som len valil oči, keď som zistil, že je ním nielen Deadpoolom, ale aj mnou milovaný...). K tomu zábavné medzititulkové scény, dojatie (naozaj), nabúchaný soundtrack, viacero mládeži neprístupných momentov (detské nožičky, nie úplne do najmenších detailov naplánovaná padáková akcia) a séria absurdných neviditeľných cameí (Brad Pitt, Matt Damon, osadenstvo Xavierovej školy, ktoré sa MIMORIADNE RÝCHLO zavrie pred Deadpoolovými sprostými kecami skôr, než vôbec zaregistruje, že sú v budove spolu s ním). A mínusy? Mnohé parádne postavy majú ťažko ospravedlniteľný malý priestor (Peter, Negasonic Teenage Warhead, Colossus). Napriek tomu som si tento film (od jedného z dvoch režisérov, ktorý zabil psa Johna Wicka) užil. „Božemôj.“ ()

Galerie (124)

Zajímavosti (109)

  • Režisér prvního dílu Tim Miller odstoupil od druhého dílu kvůli neshodám Ryanem Reynoldsem (Deadpool), který měl kreativní kontrolu. Tim v rozhovoru uvedl: „Začalo mi být jasné, že Ryan chtěl mít sérii pod kontrolou. Nevadí mi o věcech diskutovat, ale když nemám šanci vyhrát, nepůjdu do toho. A myslím si, že nejde jednat o každém rozhodnutí, když je jich před vámi taková spousta. Ryan je tváří celé značky a vždy byl zdaleka tou nejdůležitější ingrediencí. Takže pokud se rozhodne, že ji chce kontrolovat, tak ji také kontrolovat bude.“ (Kinofil)
  • Hugh Jackman uvedl na zprávy o společném filmu: „Deadpoole, jdi na to chlape. Dělej, co umíš nejlíp. Nepotřebuješ mě.“ (tyzmrde)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama