Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (999)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidi si myslí, že vstáváte jako hrdina, čistíte si zuby jako hrdina, ejakulujete do dávkovače mýdla jako hrdina ..." A ejhle ono to je jinak. Mrtvý X-Man v zácviku mi to všechno dokonale vysvětlil a já jsem se bavil tak, jak jsem se u "rodinného filmu" dlouho nebavil. Asi nejvíc mě rozesmál konkurs na členy týmu, protože elektrizující Bedlam, patrně nepřítomný Vanisher, namyšlený Shatterstar i zvědavý Peter měli potenciál mě bavit. Nechci nic vyzrazovat, ale nepovedlo se jim to. Nevadí. Deadpool si totiž tradičně odhláškoval první ligu, za což mu děkuju, ale až si jednou budu moci vybrat svou superschopnost, tak to bude ŠTĚSTÍ, protože Domino tomuto termínu dodala úplně nový rozměr. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zrovna k Deadpoolovi tohle shrnutí moc nesedí, ale dvojka je prostě sázka na jistotu. Stejně ujetý humor, stejně ujetá akce, stejně sexy Morena Baccarin… Reynolds pochopil, co diváci chtějí, a hází to na plátno plnými hrstmi. A jelikož při tom nedělá zásadní přešlapy, znovu je to stylová akční jízda, která nešetří malinovkou ani výborným meta humorem. Osobně bych ocenil pár výraznějších momentů (ať už v akci nebo v humoru), nebo nějakou geniální scénu, před kterou konkurence jen ušmudlaně smekne. I bez takových výdobytků ale jde o skvělou dvojku, která škatulku „všeho víc“ vyplňuje s, ehm, maximálním nasazením. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi více než první díl - ubylo totiž toho nejjednoduššího pubertálně laciného humoru. Deadpool 2 je přitom až neuvěřitelně utržený ze řetězu, má skvělé spolu- i protihráče (Josh Brolin je jako Cable fantastický, Zazie Beetz si vás v roli Domino stoprocentně získá), opět mu nedělá problém vzbudit uvěřitelné emoce ani neřízené salvy smíchu, děje se v něm mnoho nečekaného (X-Force!!!) a ani na chvíli to není křečovité. Super. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako u druhých Kingsmanů či dvojky Kick-Ass; mělo si to z klišé z rětězů utržených "všeho víc, míry netřeba" pokračování dělat špťouchlata a ne se jim plně poddat. Druhý Deadpool se tak stal tím, z čeho si jednička dělala legraci. A tak dvojku nejlépe charakterizuje moment, kdy Pool pomrkne na diváky ohledně generické CGI bitky, aby následovala naprosto generická dlouhá CGI bitka, jak z každého druhého blockbusteru. A tak je to tu se vším, tvůrci si sice rýpnou do kdečeho, ale o chvíli později na nemlich to samé zhřeší také. Dvojka Deadpoola to v tomto ohledu má pak dvojnásob těžké, jelikož tam kde jednička s přiškrceným rozpočtem musela jít čistě po tom důležitém, tam se na rozpočet bohatá dvojka rozutíká do mnoha směrů; některé jsou nosné a jiné prostě vyšumí do nákladné přepálené CGI akční megascény. Ovšem navzdory vší mé kritice to stále umí být kousavé, vtipné (pohříchu nejvíce v přititulkové scéně) a vlastně místy opět i milé. Ale to už by tak nějak měl být předpoklad každého správného rodinného filmu o důležitých hodnotách v životě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Romantika v jedničce nezajímala opravdu nikoho, takže by mě opravdu zajímaly mentální pochody scenáristů při vymýšlení zápletky pro dvojku. Hm... Dvojka je každopádně o trochu naboostovanější (a stejně bezdějový) sequel, ve kterým Leitch zase jednou ukazuje, že něco jako tempo je mu úplně cizí, přičemž zbytek je takový podivně křečovitý pokus o kombo akce a humoru, které v polovině případů dopadá těsně vedle terč. Jakože jasně, on Deadpool často není vtipný ani v komiksech, ale tam přece jen víc fungují vizuální legrácky, které drží pedál pevně na podlaze. Tady jede vše pořád na půl plynu a boření čtvrté stěny je na invenční úrovni žáků prvního stupně základky. Těm se to každopádně líbit bude, stejně jako těm vocasům, co měli v IMAXu pocit, že si za svejch 209 káblí mohou chlámat na celý kino a žvatlat o tom, jak chápou "hrozně sofistikovaný" narážky na Reynoldsovu kariéru. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (109)

  • Ve filmu je několikrát zmíněna Deadpoolova (Ryan Reynolds) pansexualita poté, co byl první film kritizován za její ignorování. (griph)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama