Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Recenze (739)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dosť silený humor, menej vtipný než by ste čakali. Ale zvyknete si a v poslednej tretine zafunguje lepšie. Rovnako ako chémia medzi Samuelom a Ryanom, ktorá by potrebovala citlivejšiu réžiu. The Hitman's Bodyguard chce byť cool drsňácka komédia, ale zachádza až do povrchnej arogantnosti (niečo ako najhoršie momenty od Baya). Najviac tým trpí postava Salmy Hayek, navyše nedobre obsadená. Akcie požehnane, a slušne hlučnej. Najviac potešil Amsterdam, v ktorého uliciach ju často nevidíme. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdo na světě neumí vyslovit „matkojeb“ tak procítěně, s láskyplnou intonací a dokonalou dickcí jako pan Džexn. A v tomto Julesově Dedpůlovi ty matky jebe více než uspokojivě a vůbec je opět celkově excelentní, až se z toho stala jedna z nejzdařilejších vzpomínek na doby, kdy ještě scénáristé nebyli dekadentně přiteplení pičusové, rejtynk pro nezletilé retardy tolik nehýbal filmovým průmyslem a točili se Poslední skauti, Smrtonosné zbraně a další vtipné, zábavné a inteligentně nahláškované akční filmy s koulema. Vzpomínek, při nichž se katolické panny a prudérní gejové urputně křižují nad tou fuj fuj vulgaritou, artový hnědopichům sněží na ramena tuny lupů z urputného škrábání se na mastných kšticích při rozumbradickém poukazování na všechny ty dyslogické simplifikace jsoucna, frustní interpretace charakterů, exemplární deficity symbolistní filosofie, meditativních stimulů, morálních paradigmat a dalších sebestředných ufonských pičovin, no a dokonale pobavený neupjatý soudný divák si jen pomyslí něco o deformovaných kokotech a směje se jim do xichtů. Jedinou vadou na kráse byly prkenné deprese Gájena Gejnoldse, jimiž už zprasil i Dedpůla a kterých se dalo elegantně zbavit nůžkami nebo obsazením Karlíka Huhňala. Každopádně chci minimálně další dvě až tři pokračování. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdybych mi bylo dvanáct a film bych viděl v sobotu večer na Nově, byl bych nadšen. Jenomže dvanáct mi už dávno není a film jsem viděl v kině. Shane Black, který zásadně ovlivnil podobu moderních buddy movies, pochopil, že pokud chcete filmy jako Smrtonosná zbraň točit dneska, nesmíte se/je brát vážně (viz třetí Iron Man nebo Správní chlapi). Náběhy k sebereflexi jsou sice i v Zabijákovi a bodyguardovi (i když hranice mezi „je to hrozně debilní, vy to víte a my víme, že to víte“ a prostým „je to hrozně debilní“ je někdy hodně tenká), ale film s nimi pracuje hrozně nedůsledně. Vedle takřka parodických scén (za Michaelem probíhá apokalypsa, zatímco on nerušeně pokračuje ve svém monologu) jsou zde momenty prosté nadsázky, které mají být dojemné nebo, v horším případě, vypovídat o pseudofiktivních válečných zločinech (linie s Dukovičem mi vzhledem ke kontextu přišla dost nevkusná). Stejnou krizí identity trpí i postavy. Občas se chovají jako osoby poučené žánrovými klišé, ale v řadě jiných ohledů jen předvídatelně následují konvence a dělají hloupé chyby. Vyprávění zas a znovu ztrácí spád vinou neúspěšné snahy zlidštit oba hrdiny pomocí jejich vztahu s drahou polovičkou a víceméně seriózního vysvětlování toho, jak se z nich stali lidé, kterými jsou (naprosto mimo je svým velevážným tónem třeba flashback s Dariovou první vraždou). Tohle neustálé vztahově-poradenské mudrování, dokonce i v okamžicích, kdy hrdiny znatelně tlačí čas, není obratně zakomponované do probíhající akce a jen natahuje stopáž – hlavní dějová linie se jakoby zastaví, aby se pánové mohli nimrat ve svých pocitech a trochu si zafňukat. Tempo je tak notně nevyrovnané a film se zdá být mnohem delším. Úroveň hodně zvedají dlouhé akční sekvence v Amsterdamu a Haagu, které jsou sice strašlivě sestříhané a vyprávění nikam neposunou (tedy kromě toho, že se postavy přesunou z jednoho místa na druhé), ale mají patřičný drajv a vtip. Pak ovšem přichází nezvládnutý (trikově, scenáristicky, herecky) závěrečný akt, který v podstatě popírá předchozích sto minut (vše se nakonec vyřeší úplně jiným způsobem, než k němuž příběh celou dobu směřoval) a celý film míří strmě do háje. Zabiják & bodyguard by mohla být výborná high-concept akce s dvojicí charismatických herců (z nichž filmu skutečně kraluje Jackson) a devadesátkovým feelingem, jenomže to by nesměla svou béčkovou přepálenost tak neobratně obhajovat a dodávat si na důležitosti způsobem, který zabíjí veškerou zábavu. 50% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatická buddy blbosť v štýle 90. rokov. Hlášky nemajú vždy ideálny timing a zloduchovia sú predvídateľní (fakt mám byť prekvapený, že tamten herec, čo hrá vždy hajzlov, je v skutočnosti zradca?), ale Reynolds a Jackson majú solídnu vzájomnú chémiu a akčné scény majú dynamiku a dostatok digitálneho kečupu. Bavil som sa a rád si to niekedy pozriem znovu. 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych měl pocit, že po shlédnutí filmu jsem viděl dvě kvalitou naprosto rozdílné poloviny akční komedie. Nadšení z nové akční komedie z kraje postupně klesalo, když jsem pozoroval příběh odehrávající se v Londýně, který není ani moc vtipný a dvojka Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds se ne a ne naladit na správnou buddy vlnu. Trvalo to dlouho a chvíli jsem měl i pocit, že film nevydržím dokoukat. Třeba Salma Hayek je tu tak strašně nevtipná a v roli mi tak příšerně neseděla, že trapnosti nasazovala korunu. Jenže po hodině filmu se stalo něco neuvěřitelného. Film se přesunul do Amsterdamu a nejenom, že rozjel naprosto úžasnou akční smršť, ale dokonce začal i docela dost bavit. Samuel se tu s Ryanem vysloveně našli a začali proti sobě drtit jednu hlášku za druhou. Z druhé poloviny jsem nakonec byl tak nadšený, že jsem si pár scén musel pustit znova. Jak je sakra možné, že jeden film může vyvolat až tolik rozdílných emocí? ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám podobné filmy hodně rád a klasická akční buddy komedie tu dlouho nebyla (ne, Správní chlapi nejsou klasickou akční buddy komedií), takže jsem se docela těšil. A odcházel z kina dost zklamaný. Zabiják a bodyguard vždycky dovede na něčem nasbírat pár bodů, ale hned po chvíli sám sobě podrazí nohy. Patrick Hughes zvládne vymyslet a natočit dobré akční scény a pár z nich je i výborných, všechny ovšem doprovází naprosto nehodící se a ve výsledku obtěžující hudba. Samuel L. Jackson si svého fuckujícího hitmana užívá přesně tak, jak bychom čekali, bohužel vedle něj obvykle stojí Ryan Reynolds a ten hraje zdeprimovaného, nudného a otravného šulina. Chvilku se to tváří jako pohodová a vtipná podívaná, aby se to bůhvíproč v některých momentech přepnulo do vcelku depresivního a zbytečně vážného filmu. No a výsledkem je bordel, který někdy šlape výtečně, někdy strašlivě a většinou tak nějak průměrně. Po chytré a povedené kampani jsem čekal o dost víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA $75,468,583║Tržby Celosvetovo $183,428,689▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,124,266║ Tržby za predaj DVD v USA $9,015,631║ Nepomôžem si ale mne to nesedelo. Patrick Hughes je strašný rutinér bez nápadu a nedokáže sa predať, nemá správny nadhľad ani dobré tempo vyprávania. Príde mi to dosť na silu tlačené do humornej stránky, zbytočne sa tam od pása strieľajú nadávky či hefty, ktoré tam nemajú to správne miesto, všetko sa mi tam bije bez dobrého nadhľadu. Akcia je aspoň prehľadná a snaží sa byť dosť dravá, dynamická, to by som bral ako také pozitívum. Suma sumárum tento film proste pláva svojou úrovňou skôr v takých béčkových vodách. /videl v kine: 40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě trochu drhne, jakmile však Reynolds s Jacksonem opustí Londýn, bavil jsem se málem královsky. Jistě, Zabiják a bodyguard je béčko jako řemen a v rozpočtu chybí tak 10 mega na to, aby se eliminovalo pár fakt hnusných triků a vůbec dost laciný vizuál. Hughes ale dobře věděl, že z producentů víc nevydojí, takže vsadil na kvantitu a v podstatě tenhle těžký souboj vyhrál. Do velké míry za to může Jackson, který si svého zabijáka neskutečně užívá (v životě byste neřekli, že mu je 68 let!), a druhým opěrným pilířem je akce, s níž se vůbec nešetří a kaskadéři se na ní očividně vyřádili. I když se tedy nekope první filmařská liga, jako zábavný výplach bych Zabijáka a bodyguarda s klidem doporučil. (7/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil. Jackson a Reynolds jsou dobrá dvojka a oba byli vtipní. Fakt jsem se smál docela často a nejlepší byla Salma Hayek, jak šikanovala bachyni ve vězení a všechny furt jen fuckovala. Akční scény nepatří mezi špičku, ale bitka mezi Ryanem Reynoldsem a hlavní gorilou Ivanem byla fakt hodně dobrá. Hodně fyzická a bylo cejtit, že na něj Reynolds nemá a proto používá všechno, co mu přijde pod ruku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOU PRACÍ JE DRŽET TĚ DÁL OD NÁSILÍ...“ /// Do banální zápletky narvaná hromada vražednejch vtipů a bezduchý akce, která má jediný pravidlo – nenechat umřít hlavní hrdiny. Jakoby v tomhle filmu nešlo vo nic jinýho, než dělat si prdel! Nejenže bavěj šílenou akcí (v jednom okamžiku se honí motorka, auta a motorovej člun), ale je z nich cejtit, jak si to užívaj. A vy? Stačí jen uvěřit, že S.L. Jackson se nechystá zestárnout, vyprsená Salma chce bejt krvavou a Reynolds… je prostě Deadpool! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celej můj život je lemovanej mrtvolama. 2.) Chystaj se mě zavřít do cely se Salmou Hayek. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 4,003 // Otvárací Víkend v USA: $21,384,504 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající Akční komedie, která má veškeré potřebné atributy státi se úspěšným a kvalitním filmem. Hlavní dvojice s opět ďábelským Samuelem L. Jacksonem a Deadpoolovsky založeném Reynoldsovi naprosto vládne a kraluje na scéně, ale vydařil se i záporák Gary Oldman, sice s menším prostorem, přesto solidní práce. Co se týká Akce, tak se jedná přesně o druh, který můžu- tedy pořádně brutální, velmi přehledné, nechybí jak souboje, tak přestřelky a dojde i na naháněčky, takže v tomhle ohledu si opravdu nemůže vůbec nikdo stěžovat a navrch je jí dostatek. Pokud zrovna nestříká krev či nepadají mrtvoly dostává prostor Humor, který je řádně sprostý a drzý, ale bránici vyloženě netrhá, přesto má divák vykouzlen úsměv na tváři po celý film. Příběhově to také není vyloženě špatné, takže v Ranku Akční/Komedie za mě zasloužená letošní jednička, při které jsem se neskutečně dobře bavil. 90% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tento typ komedií mám moc ráda. Vtipná, akční komedie, která není trapná, fekální apod. aby člověk pohledal :o) Duo Reynolds a Jackson se dobře doplňovali, nenudili. Prosím víc takových filmů! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Debilná Praha!“ Myslel som, že takéto scenáre sa už nepíšu. Ale píšu. Som síce prekvapený, že Ryanovi Reynoldsovi a Samuelovi L. Jacksonovi to stačilo, ale zas Jackson zmluvu na Hadov v lietadle podpísal len na základe názvu, takže už prekvapený nie som. Práve títo dvaja páni patria k najväčším plusom snímky. Akčných scén je pomerne dosť, ale nedá sa povedať, že by boli extra fenomenálne. Obsahujú však pár fakt dobrých nápadov, ako je originálne vystúpenie z auta, zaujímavý spôsob zdolávania lešenia a intenzívna mlátička v kuchyni. Rovnako nenápadité, ale uchádzajúce sú i komediálne scény, medzi ktorými sa, rovnako ako v akčných, nájde zopár skvelých momentov (rádové sestry, romantická scéna v bare). Chýbalo mi viac pesničiek (a menej Salmy Hayek). Cinemax Trenčín 2017 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skvela ukazka akcni buddy komedie, ktera se s nicim nesere, proste fajn pripominka devadesatek. Pribehove to sice neni nic objevnyho, proste presun z bodu A do bodu B a cestou rozstrileni nekolika desitek zabijaku, i kdyz se tvurci snazi tvarit jakoze to je neco vic, takze tu mame zapletku se svedectvim u soudu a Oldmana jako diktatora. Ten je sice herecky fajn, ale v podstate nezajimavej, takze je dobre, ze se dej vetsinu casu soustredi na hlavni dvojku. Reynolds je ocekavane za sympataka, i kdyz tu musi hrat trosku blbecka. No a film tahne ultimatni Samuel, kterej dostal dost mozna nejakcnejsi roli kariery a vychutnava si ji do posledni vteriny. Postavy ze sebe neustale sypou nejaky hlasky, i kdyz na druhou stranu, pobavi, ale neni to nic, co by si clovek pamatoval. No a hlavne okolo sebe neustale sypou naboje, takze neni pet minut aby tu nekdo nechcip. No a jelikoz se pro nejaky to fuckovani nebo krev nejde daleko, je to skvela jizda. Ale jakkoliv jsou Reynolds s Jacksonem skveli a chemie mezi nima funguje, o uroven vejs je tu Salma Hayek, ta je proste naprosto mega ultimatni. Takze ja jsem se bavil, obcas sice tempo trochu vazne, obcas nejakej forek nezafunguje, ale jako celek to je rozhodne fajn svizna a zabavna jizda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční komedie ušitá na míru, která ale kupodivu funguje a nabídne chemii, jaká už v žánru dlouho nebyla. Sakra, já bych si klidně dal i dvojku. 8/10 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

AAA auto Praha...ne moment...AAA Deadpool je bodyguard u kterýho jste v bezpečí jak mimino v čistý plíně a to až do dne kdy se to posere a jeden japončík si nechá projít hlavou něco víc než jen myšlenky. Z AAA je B- a našeho guarda to rozhodí natolik, že si uchcáva do flašky v autě s tupým výrazem v obličeji. Jeho ex, co s ní míval sex mu ale obstará parádní úkol - Hlídání nájemnýho vraha SLJ, kterej se už Ryana pokusil cca 27-28x sejmout. Že ani jeden z kluků dopředu nevěděl o koho jde nám krásně ukáže jejich první společná scéna. Celej film jsem pak s radostí koukala jak se posílaj do prdele a u toho kosej bandu všech možnejch i nemožnejch týpků co po nich jdou ve snaze ukázat tomu druhýmu, kdo má větší koule a hustější stěry. Velkej bonus je, že je to opravdu vtipný a opravdu akční, což se dneska vidí tak 3x do 3 let tedy jednou do roka, pokud by měl někdo problém pobrat složitou matematiku. Starej Muž Gary hraje záporáka jako vždy famfárově a až na ten happy end u kterýho div netrnou zuby jak je sladkej to je kurva hustý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bryce s Kincaidem se nedostaví do Haagu jen, když se vzájemně zabijí." Tohle byla čirá radost. Klaďas chránící zmetky a Zmetek zabíjející zmetky, který chrání Klaďas - co může být větší zábava, než spojení těchto dvou týpků? Snad už jen uřvaná paní Kincaidová, jejíž lidská práva jsou neustále porušována. Do té by se prostě musel zamilovat každej násilník. Taky "romantická" scéna setkání budoucích manželů Kincaidových je naprosto dokonalá. Já jsem se zkrátka bavil jako malej kluk, kterej byl neustále ostřelován perlami dvou hláškovacích mašin. A spojení povedené akce s trefným humorem musím ocenit, i kdybych nechtěl. Ale já chci. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akčních komedií, které nejsou stupidní, trapné, nebo prostě jen zoufale nevtipné, není mnoho. Zabiják & bodyguard je však osvěžující výjimkou. V naprosto pohodové atmosféře je patrné, jak si herci užívají příjemnou míru nadsázky a snaží se pocit lehkosti přenést na diváka. Ačkoli film nijak nevybočuje z žánrových klišé a nepředstavuje nijak nezapomenutelné momenty, dovede své méně zářné stránky skrýt pod háv uspokojivé zábavy. 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho strach, protože můj někdejší oblíbenec Reynolds už drahnou dobu točí jednu srágoru za druhou a jednou bude souzen za svoje brutální zločiny na poli komiksových filmů (GREEN LANTERN, R.I.P.D., DEADPOOL). A letos mě už stihl zklamat s ŽIVOT. Ale vyloupla se z toho pohodová buddy movie podle klasické šablony. S ucházející ústřední dvojkou, sice ne tak vtipná, jak by chtěla, zato s dobře natočenou, pěkně fyzickou akcí, kde akorát zatahá za oko pár okatě počítačových explozí. A nechybí ani jedno z mých nejoblíbenějších akčních klišé, přepadení kolony! Hned bych dal Hughesovi prachy na pokračování nebo nějaký další akčňák. (7/10) ()

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama