Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Recenze (739)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že asi nejlepší akční komedie co jsem za poslední roky viděl. Neskutečný nářez hned od první minuty, až do té poslední. Ryan a Samuel bezkonkurenčně nejlepší dvojice za poslední dobu. Smál jsem se až k slzám. Jasných 5* a top v žánru Akční/komedie. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto snímku vyhýbal, ale nakonec jsem neodolal. A stálo to za to. Film je přesně takový, jak člověk může čekat. Akční scény jsou dost povedené a občas se i nějaký ten fór povede. Děj je dost jednoduchý. Ryan Reynolds se snaží dostat Samuela L. Jackson před soud v Nizozemsku, aby svědčil proti diktátorovi v podání Garyho Oldmana. Vše se ale samozřejmě komplikuje a na své cestě se musí prokousat přes hromady nepřátel. Akce je tam dost a je hodně hravá. Jak to celé skončí, si asi každý domyslí. Mihne se tam i Salma Hayek. Budu se těšit na pokračování. "Prostřelil jsi mi bodyguarda!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Záleží, jak se k tomuhle filmu postavíte. Pokud ho budete brát moc vážně, včetně chatrného scénáře a přehnané akce, budete patrně zklamáni. Jestliže se, stejně jako já, nad tohle všechno povznesete, dostane se Vám velmi solidní jednohubky, jejíž síla tkví ve vtipných situacích a hláškách a pak pak hlavně v herecké chemii. I když je Salma pořád ještě k nakousnutí, tak teď mluvím hlavně o hlavním, hereckém, černo-bílém tandemu, které si mou pozornost udržel až do úplného konce. A to se zas tak často někomu nepodaří. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už z plakátu a trailerů bylo jasné co se bude servírovat. A přesně to se také servírovalo. Zábavná akční jízda, která je s klukovským nadšením přestřelená úplně ve všem. Od nápadu na tu nejšílenější "buddy" dvojku až po cynicky nekorektní zasazení jejich občas až sebeparodického blbnutí na pozadí zcela vážného a brutálního válečného zločinu, které musí ve slabších povahách vyvolat zmatené znechucení. Od parádně nadupaných akčních scén, mezi nimiž nechybí dvě z nejlepších honiček jaké jsem v poslední době viděl, až po lavinu hlášek, které padají jedna za druhou tempem, který nemá daleko do rychlosti akčních scén. Od bizarních romantických mouder, které pronáší zabiják používající motherfuckery místo interpunkce až po tu neujetější lovestory. Královsky jsem se bavil od začátku do konce, protože jsem neměl problém s pojetím filmu, ani s tím jak postavy neustále přepadávají z křiklavého lpění na žánrových klišé do jejich stejně přehnaného narušování a zpět, což nejspíš musí u filmových pedantů vyvolat závrať. Vychutnával jsem si ono neustálé přelévání chutí, od tragiky ke srandě a zpět, navíc jsem si vychutnával Jacksonovu živelnost a radost ze hry, stejně jako Reynoldsovo přehrávané, občas téměř laurelovské, přihrávaní. A Salma, ta byla dokonalou třešinkou na dortu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Patrick Hughes filmovému světu dokazuje, co by dokázal s třetími The Expendables, kdyby mu do toho studio a hlavně Stallone nekecali, a důkaz je to tedy solidní. Ale všechno po pořádku, takže akce...........akce je super, je jí hodně a je výborně provedená, je tady vlastně všechno, co by jste chtěli dostat od akčního filmu, celé je to zabalené v eRkovém formátu, takže hřebík v hlavě vede. Ve filmu je koláž úmrtí, některé sou doslova až bizarní, některé zase vtipné, jiné zase drsné, tady si někdo na tom dal práci. Příběh je jednoduchost sama, ale o příběh tu ani tak výrazně nejde, i když v některých momentech umí překvapit. Ale co je na filmu totální špička sou herci a pojetí humoru, Reynolds logicky nevypadl ze své role Deadpoola a to jest od roku 2009, Jackson zde v roli Terminátora co dohání Reynoldse k šílenství, Oldman opět padouch se vší parádou a Hayek zde funguje coby symbol ženskosti. Ale ten humor, je naprosto geniální, někdy ta slovní přestřelka mezi Reynoldsem a Jacksonem, je doslova zničující, takže na tohle pozor, dost se přitom slzí smíchy. Filmu vytknout nic nemůžu, protože to ani nejde. Ale kinu bych vytknout něco chtěl, seděl sem na sedačce, která byla udělaná asi z nějaké kamenného elementu, jelikož to bylo za trest na ní sedět. A to nemluvím o tom, že sem seděl úplně na kraji, takže hlavu mám jak Quasimodo a to vše díky debilnímu zasedacímu rozpisu, který mi nedovil si přesednout, i když v kině byli čtyři lidi, ale jelikož v kině byla hlídka, která mi jasně dala najevo že jestli si přesednu, poznám jenom bolest a utrpení, takže sem celou dobu čuměl doleva. Do onoho kina, už nikdy nevkročím, takže tady máte reklamu Premiere Cinemas, já dostal zážitek na celý život. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hitman´s Bodyguard" je v mojich očiach perfektnou komédiou, aká sa podarí natočiť, keď sa tvorcovia rozhodnú urobiť čokoľvek ich napadne a kašlať na všetko ostatné. A výsledne z toho vzniká absolútna ukážka toho, ako sa správne baviť a pritom sa nebrániť nejakým tým klišé, ktoré však nakoniec viac pobavia než otrávia. Mohol by som to začať rozoberať a dospel by som k tomu, že Reynolds a Jackson tu fungujú vynikajúco a je absolútna radosť vidieť, ako je jeden otrávený a opatrný a druhý robí hrdinu a ešte si to náramne užíva. A vzniká z toho neuveriteľná buddy buddy komédia, akú som už dávno nevidel. Plus sa tu objavia skladby, ktoré poznáme zo všetkých komédií, no ich umiestnenie e čas, kedy nastúpia na scénu z toho robia absolútny zázrak. Akcia je skvelá a plus sledovať v nej našich dvoch hrdinov stojí absolútne za to. Plus z tohto filmu asi aj niektoré hlášky zľudovejú a ľudia si ich budú opakovať donekonečna. Som o tom presvedčený. Kašlať na kritikov, ktorí tento film neocenili. Ja som si ho užil nadmieru spolu s manželkou a mali sme dve hodiny čistej zábavy s týmito dvoma pánmi, ktorí si to určite užívali tiež. Alebo hej? Reynolds miestami vyzeral trošku frustrovane. Hádam nie z toho, že sa ocitol v tomto filme. :D Hodnotenie: A ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Občas příjemná hláška, občas fajn akce, občas to nenudilo a občas dobrá chemie mezi postavami..zbytek klasická pastva klišé kde přes jedno klišé jdete ke druhému až do konce. O hovně padouch, o hovně Salma, o hovně Elodie... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Taková ta béčková akční komedie, která toho moc neslibuje, tak ani pak nemá moc důvodů plnit neslíbené. Reynolds mi trošku pokulhával s charismatem. Jackson - proboha 68 let !!!!! Je to taková ta trochou humuru opepřená střílečka. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako jo zasmál jsem se tak dvakrát, ale ten nabitej konec s doprovodem hudby od Chucka Berry a Spiderbaitu mě přesvědčil, že je to víc než jen dobrý. Každopádně ty efekty byly odporný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další velká vybíjená, ale udělaná s vtipem bez náznaku parodie. Skvělé situační gagy. Pobavilo mě "toto auto se nehodí ani pro zvířata". Běžná zápletka je ozvláštněná výměnou rolí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľkým plusom je výkon Samuela L. Jacksona, ktorý akoby nezostarol. Silne mu pomáha scenár, je vtipný, má super mimiku a hoci dokola opakuje to zázračné slovíčko Motherfucker, vôbec sa to neošúcha. Lenže Reynolds mu nejak nestíha. Nepustí ho postava a zároveň na tie jeho ospalé grimasy alá Ross z Priateľov sme už zvyknutí, nie je to nič nové. Salma Hayek svoju úlohu splnila a videli sme dekolt. V globále je to obyčajná akčná komédia, ktorá neurazí, ale je zabudnuteľná. Legendou sa určite nestane. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenáročná akční divočina, které ubližuje zbytečná délka, která je sice neustále vyplňovaná akcí, ale ta se díky své sterilitě rychle okouká. Bohužel ani moc nefunguje chemie mezi herci a scénář také nepřijde s ničím originálním. I přes veškerou kritiku jsem se ale bavil více než slušně a film si příjemně užil. Jen nevím, jestli ho chci ještě někdy vidět a to je v rámci žánru docela škoda. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jediný co tuhle svěží, vtipnou a nahláškovanou akční jízdu trochu sráží dolů je nevyrovnanost žánrů, protože občas není jasné, jestli to tvůrci celé neberou vážně, dělají si ze sebe srandu a film prezentují jako oddechovou zábavu plnou madrfakování na tisíc způsobů Jacksona, který s Reynoldsem vytvořil fungující duo, nebo vážný a drsný thriller ve kterém výtečný Gary Oldman jako komunistický diktátor vraždí ženy a děti. Tohle střídání vážnosti příběhu filmu moc neprospívá, jinak to je ale nadupaná akční řežba, která má skvělý dialogy, Reynolds je prostě dobrej vždycky a všude a to i ve filmech horší kvality. On má prostě skvělou intonaci hlasu, jeho herectví je prostě vtipný a i jako akční hrdina už několikrát obstál. On začíná být docela slušnou zárukou a navíc teď dostal super buddy parťáka a jejich debilování mě několikrát přimělo k menšímu záchvatu smíchu a dušení. Škoda, že finančně se to nepotvrdilo a myslim si, že to je i tím, že Hughes si jasně nevytyčil styl, ale jinak určitě nad očekávání povedený akční výplach který by si jako jeden z mála nových filmů určitě zasloužil pokračování.70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to špatné, vtipné, akční, napínavé s dobrými efekty. Není to na plnou palbu, ale ty 4 hvězdy dám. 80% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Typická ukážka buddy-action-comedy. Partneri z donútenia fungujú, herecká dvojica pochopila zámer tvorcov a vznikla zrecyklovaná zábavná jazda plná hlášok a rýchlej jazdy. A to niekedy stačí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční komedie, hlavně ta akce je parádní. Dvojice Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson má dobrou chemii a vtípky jsou celkem dobré, i když některé ty hlášky mohly bejt ještě lepší. Ale je to fajn podívaná, člověk u toho vypne a užívá si tu komediálně-akční jízdu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé 4 hvězdičky si to myslím zaslouží. Začátek je sice poněkud vlažný a je trochu problém se zorientovat, jakou trachtaci nám chtějí tvůrci předložit, ale jakmile se na scéně objeví Samuel L. Jackson, dostane film grády. Příběh je v podstatě klasika - dostat svědka včas na místo - a rozpadá se na řadu scének a pár flashbacků, ale baví to. Některé scény jsou kouzelně absurdní, u jiných mi přijde velmi dobře použitá hudba, a i když Salma Hayek už dávno není vamp, ale připomíná spíše usedlou maminu, s Jacksonem jim role sedly. Samozřejmě jsou tu nelogičnosti a hlavní hrdina až moc nesmrtelný, ale to zde vynahradí hlášky, životní moudra, rozdílné pohledy na svět obou představitelů, a koneckonců zajímavý je i názor, že v životě nejde vše zorganizovat, vygooglit a naplánovat, ale nechat občas zapracovat náhodu. A vlastně je docela silná i úvaha, jestli je lepší chlap, který nikdy nikoho nezabil, ale ochraňoval hajzlíky, nebo chlap, který ty hajzlíky vymazal ze světa. Příjemně jsem se pobavil a na rozdíl od jiných, sofistikovanějších a logičtějších filmů na podobné téma, na tenhle se rád podívám znovu. Btw, docela by mě zajímalo, jak točili ty naháněčky a bitky v ulicích a krámech, že to vypadá jak v jednom záběru. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neambiciózní béčko jak z devadesátek. Prostě se střílí, jezdí a hláškuje, ale tak nějak mechanicky, bez toho, že by mě to jako diváka jakkoliv zasáhlo. Vtipy jsou opakované tak často, až začnou nudit: Salma Hayek je sprostá a do rvaček či přestřelek zní neodpovídající hudba. Gary Oldman snad ani nemusel chodit na plac, stačilo by, kdyby poslal nahrávku všech svých předešlých filmových padouchů a mohli to z toho střihnout. SHRNUTÍ: Výbuchy, které neohromí. Hlášky, které nepobaví. ()

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama