Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (739)

HAL 

všechny recenze uživatele

Patrick Hughes má slušně našlápnuto - po povedených třetích Expendables přihazuje do kotle s anarchisticky nevycválaným akčním buddy-movie, kde se v hláškování předhání vrchní motherfucker s Deadpoolem, a do toho si střihnou i nejlepší automobilovou (lodní, motorkovou) honičku za dlouhé roky. Je radost na to koukat, a vzbuzuje chuť hned si ji ještě párkrát přetočit znovu. Zbytek akce pak sází spíš na invenční využívání prostředí a humor, než na vymazlenou a dokonale provedenou choreografii - což je dobře, Reynolds ani už dost obstarožní Jackson nejsou zrovna Donnie Yen s Keanu Reevesem, a ty kung fu otočky a vysokokadenční odpravování záporáků na jeden záběr by jim tu nikdo nevěřil. A humor v jejich scénách funguje na výbornou, stejně jako nakousnutí jejich milostného života (Salma je po dlouhé době zase kvalitní šelma). Kde už to tolik nefunguje, jsou všechny scény zasazující jejich praštěnou road movie do širšího příběhu, který je do kontrastu se zbytkem seriózní až nepříjemně hodně. Režisér si evidentně nebyl úplně jistý v kramflecích a zabrzdil s nadsázkou právě tam, kde na ní měl přitlačit co nejvíc - Gary Oldman by se intenzivnějšího přehrávání v roli uberevil psychotického diktátora jistě zhostit dokázal výborně, kdyby mu k tomu scénář a režisér dali možnost. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Občas to hodně skřípe v propojení crazy buddy komedie se závažnými myšlenkami a seriózními prvky (záporák Garyho Oldmana je až příliš jednostranně psychopatický pro tak odlehčený film) a tempo je nevyrovnané v závislosti na atraktivitě jednotlivých postav, ale dvě titulní postavy jsou natolik zábavně načrtnuty a jejich konfrontace tak dobře motivačně zasazená, proměnlivá a vyšperkovaná, jedna vedlejší postava (Hayek) tak dokonale ztělesňuje mou představu o bad ass femme fatale a akční scény tak přesně skloubí adrenalin s nadsázkou, že nemůžu než spokojeně pobrukovat a tenhle áčkový herecký úlet doporučit. Už kvůli Samuelovi, který sází jednu petardu za druhou a střihá si svou třetí nejlepší roli po Pulp Fiction a Osmi hrozných. 70% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zabiják a bodyguard je buddy komedie. A velmi kvalitní buddy komedie. A to nejen kvůi tomu, že si nepamatuju, že bych se přestal smát. Každý herec je do své role správně obsazen- Samuel L. Jackson si s jeho Kincaidem neuvěřitelně vyhrává, Reynolds mu zdatně sekunduje, Gary Oldman hraje psychopatickýho rusáka a Salma Hayek je Salma Hayek. Akční scény jsou dobře natočené (celá scéna rvačky s domácími potřeby skvělá), Reynolds s Jacksonem se vtipně doplňují. Možná to jenom měli skončit dřív, přece jenom se z jednoho konce nakonec stane druhý který možná až moc hraje na jistotu, film skončí tak nějak samovolně a kazí první a lepší polovinu. Pořád ale dost dobrá komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bryce s Kincaidem se nedostaví do Haagu jen, když se vzájemně zabijí." Tohle byla čirá radost. Klaďas chránící zmetky a Zmetek zabíjející zmetky, který chrání Klaďas - co může být větší zábava, než spojení těchto dvou týpků? Snad už jen uřvaná paní Kincaidová, jejíž lidská práva jsou neustále porušována. Do té by se prostě musel zamilovat každej násilník. Taky "romantická" scéna setkání budoucích manželů Kincaidových je naprosto dokonalá. Já jsem se zkrátka bavil jako malej kluk, kterej byl neustále ostřelován perlami dvou hláškovacích mašin. A spojení povedené akce s trefným humorem musím ocenit, i kdybych nechtěl. Ale já chci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MOU PRACÍ JE DRŽET TĚ DÁL OD NÁSILÍ...“ /// Do banální zápletky narvaná hromada vražednejch vtipů a bezduchý akce, která má jediný pravidlo – nenechat umřít hlavní hrdiny. Jakoby v tomhle filmu nešlo vo nic jinýho, než dělat si prdel! Nejenže bavěj šílenou akcí (v jednom okamžiku se honí motorka, auta a motorovej člun), ale je z nich cejtit, jak si to užívaj. A vy? Stačí jen uvěřit, že S.L. Jackson se nechystá zestárnout, vyprsená Salma chce bejt krvavou a Reynolds… je prostě Deadpool! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celej můj život je lemovanej mrtvolama. 2.) Chystaj se mě zavřít do cely se Salmou Hayek. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Pieseň "Nobody Gets Out Alive", ktorú v jednej scéne v aute spieva Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) Michaelovi Bryceovi (Ryan Reynolds), znie aj ako posledná pieseň počas záverečných titulkov. Herec túto skladbu pre film skutočne napísal aj naspieval. (Makky)
  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka z natáčania. (barborasara)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama