Reklama

Reklama

Richard Linklater: Snění je osud

  • USA Richard Linklater: Dream Is Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden z předních současných amerických filmařů Richard Linklater dosáhl nesmrtelnosti díky své kultovní klasice z devadesátých let minulého století s názvem "Omámení a zmatení", získal uznání kritiky za úžasnou trilogii "Před" a dodal filmovému vyprávění zcela nové rozměry ve svém průkopnickém snímku "Chlapectví". Neobvyklé pracovní metody a naprostá nezávislost režiséra v průběhu jeho kariéry ho často stavěly do rozporu s celým filmovým průmyslem. Prostřednictvím rozhovorů jak s Linklaterem samotným, tak i s jeho nejbližšími spolupracovníky, odhaluje intimní portrét RICHARD LINKLATER: SNĚNÍ JE OSUD život i práci tohoto kreativního vizionáře – od jeho prvního výrazného nezávislého snímku "Slacker" až po nejnovější komedii "Everybody Wants Some!!" – a zároveň ukazuje, jak si dokázal vybudovat svou jedinečnou kariéru, aniž by se při tom nechal semlít hollywoodskou mašinerií. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Zcela standardní dokument mapující kariéru umělce. Linklatera mám opravdu rád, ale nikdy jsem si o něm nezjišťoval nějaké bližší informace, nebo jsem se nezabýval jeho režijním stylem s odkazem na to, kde a jak vyrůstal. Proto byla pro mě ta hodina a půl příjemně přínosná. 7/10 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jako pohled do nitra Linklaterovy duše vlastně dost dobré. Poznáváme prostřednictvím herců, které vedl, jaké s ním bylo filmování a dozvíme se i jak se vlastně k filmu dostal. Můj problém, že až na Before trilogy a Boyhood nic od něj pořádně neznám, takže mě dobrá polovina dokumentu docela minula. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama