Reklama

Reklama

Já, společnice

(seriál)
  • USA The Girlfriend Experience (více)
Trailer 1
USA, (2016–2021), 17 h 27 min (Minutáž: 24–32 min)

Tvůrci:

Anja Marquardt

Hrají:

Riley Keough, Paul Sparks, Mary Lynn Rajskub, Michael Therriault, Kate Hewlett, Alexandra Castillo, Parveen Kaur, Shaun Benson, Jeff Clarke, Kate Lyn Sheil (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(37)

Christine Readeová (Riley Keoughová) je studentka druhého ročníku právnické fakulty univerzity Chicago-Burnham a začínající stážistka v prestižní advokátní kanceláři. Pracuje tvrdě, aby se ve firmě prosadila, ale když jí její spolužačka představí atraktivní svět luxusních společnic, zaměří své úsilí zcela jiným směrem. Ženy, známé jako "Dívky na přání", poskytují svým klientům citové i sexuální vztahy za velmi vysokou cenu. Christine, která začne vést dva naprosto odlišné životy, profesi společnice rychle propadne, přitahována přívaly pocitů nadvlády a intimity. Seriál je inspirován stejnojmenným experimentálním snímkem Stevena Soderbergha z roku 2009. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (26)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Citim sa trochu podvedena, ocakava som, ze za tym bude viac. Ovela viac. Poslednych par epizod uz som dopozerala len zrychlene v ocakavani vyvrcholenia, ktore neprislo. (Seriozne, 13 epizod po cca 25 minut a my minutu sledujeme, ako ide cez byt alebo ako niekto vystupuje z auta a ide k domu, asi len aby sme zabili nejaky cas do dalsieho vzdychania...) // S2 vyzera byt samostatny pribeh co epizoda. Videla som dva. Treti uz neuvidim. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento antalogický seriál (každá série je o někom jiném) vypadá, že nakonec už dospěl ke svému definitivnímu konci (nejrpve byl zrušen po druhé řadě, pak zas obnovem pro příšernou třetí řadu), a tak už je čas na závěrečný sumář. Původní námět lákal pochopitelně na odvážný svět erotiky a lehkých dívek, který nabízel spoustu potenciálních momentů pro velmi odvážné scény či dialogy, ale vesměs ani jedna z řad nenabízí velký průník do světa placeného sexu, ba co víc, třetí řada je úplně mimo realitu, a nabízí příběh jak z jiného vesmíru. Tvůrci se tu snaží předávat nějaké sociální poselství, a zároveň nalákat diváky na "pěkné" ženy (opravdu docela dost hlavních hrdinek je takových, že by ve své profesi dle mého moc neprorazily), ale to asi není úplně to, o co tu divák stál. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Suchý shit bez duše, který tak tak obstojí díky slušivé Riley Keough v hl. roli, jinak je to ale již stokrát viděné, povrchní a hrozně špatně podané drama o nepříjemně arogantní pipce, kterou nepohání nic jiného než čistá vidina peněz. Těžko říct, komu se tenhle typ seriálu může líbit, já mezi takové lidi ale určitě nepatřím. Po dvou dílech 3/10 a končím. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Je to nicneříkající hloupost. Po první sérii jsem absolutně nepochopila, co byl záměr. Měl to být příběh o tom, že i šlapky mají srdce? Nebo o divné holce, která sice působí chladně a vypočítavě, ale nakonec se ukáže, je to zranitelná holčička? Takový nesmysl, jsem dlouho neviděla. Nemá to hloubku, nemá to duši a Christine má sice postavu jako modelka, ale pěkná ženská to fakt není. Do další série se určitě nepustím, nemám tolik času, který bych chtěla zahodit a sešrotovat na cucky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První série je o tom, že když se živíš jako ku*va, můžeš být pěkná ku*va i bez roztahování nohou. Druhá série (nedodívaná) předvádí, že jako ku*va se můžeš živit i bez toho, aby sis lehala na znak. ….  Série mě překvapila skoro dokumentárním stylem, který připívá k tomu, že nijak neidealizuje práci luxusní prostitutky. Naopak, i prostředí drahých hotelů a restaurací a dokonce i movitých, výběrových zákazníků působí lacině, pokud jde o placené sexuální vztahy. Tohle pojetí se mi ale brzy přejedlo a přestalo mě bavit dívat se na svět domluvených uspokojení, které působí jakoby šlo o reálnou situaci. Tudíž se nic moc neděje a vyprávění je bez napětí. Navíc trochu chaotické, hlavní hrdinka různě lavíruje, ani moc neznáme její povahu  – jak je v životě běžné, ale filmy obvykle svým příběhům dávají jasnější kontury, ale byly usledovatelné. SHRNUTÍ: Chladný rádoby/art o šlapkách. ()

Galerie (202)

Reklama

Reklama