Reklama

Reklama

Zahaleni stínem

(festivalový název)
  • Velká Británie Under the Shadow (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas vojny medzi Irakom a Iránom sa mladá matka Shideh (Narges Rashidi) stará sama o svoju dcéru Dorsu (Avin Manshadi). Jej manžel je lekárom a často rodinu necháva osamote. V okolí ich domu padajú každý deň bomby a ich životy sú tak neustále v ohrození. Nebezpečenstvo vojny však nie je jediným problémom. V dome sa totiž začína odohrávať čoraz viac zvláštnych javov, ktoré im znepríjemňujú život. Dorsa trpí nespavosťou, jej stretnutia s neexistujúcimi osobami matka spočiatku považuje za detskú hru. V dome sa kvôli udalostiam neustále stupňuje napätie a je len otázkou času, kedy sa matkina psychika zlomí a bude musieť uznať, že ich byt je miestom paranormálnych javov. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slabinou Under the Shadow je ojetá zápletka alá matka samoživitelka, která mě dycky nasere hned na začátku, a neuspokojivé zakončení. Když to ale poměřím s chytlavě zvolenou dobou a prostředím, které samo o sobě (alespoň mně) dokázalo zaujmout a nahradit v úvodu absenci hororu, dále s úspěšným vybudováním napětí v celkovém pocitu nejistoty a konečně s několika mrazivě šokantními scénami, věřím, že s výhradami Under the Shadow do červených patří. Potenciál tam vidím velký. 75% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film zaujme prostředím, ve kterém se odehrává nezaujme však lacinným vizuálem a slabým audiem. Na Džinna člověk čeká téměř 50 minut a dostane hmm Plachtu ? Lekačka na mě nefungovala ani jedna, poněvadž práce se zvukem byla hodně špatná, atmosféra místy ušla, ale co z toho když to opět vyšlo do prázdna a nic se nestalo. Dítě v hlavní roli mi lezlo na nervy jak už dlouho nikdo. Dvě hvězdy za dvě zajímavé scény ve finále. Příště prosím méně keců a více džinnů. Neuspokojivé velice. 45 % ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý leda svým prostředím a hlavní pohlednou hrdinkou, která mi dala chuť si po projekci pustit porno s Miou Khalifou a to sou zhruba jediné emoce, co ve vás film vyvolá.Psychologické a osobní problémy nějaký muslimský fuchtle jsou zajímavý asi jako telefonní dráty a její dcera byla nesnesitelná čubka.Příběh je první hodinu ubíjející nuda a posledních pár minut kdy se něco děje to nezachrání.Pár lekaček a jinak kde nic tu nic.Takový horor Djinn na stejné téma je mnohem, mnohem lepším filmem a má asi 40%. K demenci hodnocení hororů už se odmítám vyjadřovat.45%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Under The Shadow". Depresia, stres, tlak, to všetko môže mať množstvo podôb, pričom na jednotlivca môže pôsobiť rôznym spôsobom. Som veľmi zvedavý na akom percentuálnom hodnotení sa tento "Iránsky" počin "zastaví", lebo mne prvá polovica z pohľadu drámy neprišla nijak mimoriadne dramatická, no a tá druhá (hlavná), na ktorú čaká každý hororový fanda, zas nijak mimoriadne strhujúca. Je pravdou, že sa v snímku objaví pár vychytáviek založených na výborných záberoch, ktoré majú najväčší podiel na tvorbe tej správnej atmosféry, no na tak krátku stopáž mi toho prišlo akosi málo. Každopádne, sľúbiť vám môžem jednu vec: raz vás tak mykne, že bude lepšie aby ste nesedeli za sklenenou výplňou, lebo je dosť pravdepodobné, že si na vlastnej koži odskúšate, čo je to byť kaskadérom v akčných filmoch ;) Summary: dobré (!), ale nie zas tak dobré, aby som híkal od radosti (strachu) - 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Když lidi chtějí, dokáží uvěřit v cokoliv." Tajemný, mysteriózní a hustě atmosférický iránský příběh o džinech na pozadí iránsko-írácké války, postiránské revoluce a postavení ženy v iránské společnosti. Fakt mnohovýznamové dílo fungující jako atmosféricky tísnivý příběh o tajemných bytostech z jiných rozměrů světa, jako sociálně-kulturní sonda do života v jedné určité společnosti v jednom určitém období i emancipační drama o odhodlané samostatné ženě bojující se zkostnatělými tradicemi, utlačujícími hodnotami a za své vlastní svobodné místo ve světě i rodině. Jako sociální drama silné, skvěle napsané a odehrané (představitelka hlavní hrdinky je hodně uvěřitelná, v některých okamžicích až hezky sympaticky nesympatická - protože nikdo není čítankově a křišťálově jen kladně sympatický nebo záporně nesmpatický), jako horror nádherně nepřímočaře atmosférické a napínavé. Ten film toho v tomhle ohledu moc neukáže, jen naznačí, o to je to ale působivější, atmosféra pomalu zalézá pod kůži a prostě, jednoduše ale silně vygraduje ve skvělém závěru. Z Babaka Anvariho se stává žánrový tvůrce, kterého stojí za to sledovat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Timeline: Film se natáčel v hlavním městě Jordánska. Šlo o mezinárodní koprodukci, režie se ujal scénárista filmu a režisérský debutant, Íránec Babak Anvari. Film si odbyl světovou premiéru v lednu 2016 na filmovém festivalu Sundance. Následně byla práva na distribuci zakoupena společností Netflix. Do amerických kin se horor podíval 7. října. (Hal_Moore)
  • Britský filmový kritik Mark Kermode označil v decembri 2016 Under the Shadow za najlepší film roku 2016. (Karamanlis)
  • Oficiální vyslanec britské kinematografie na 89th Academy Awards 2017. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama