Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K rázovitému valašskému dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (103)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to takové "nefilmové". Mám rád filmy z konkrétního prostředí, kde mluvijó, jak jim zobák narostl (sorry, já nésu Valach :-) a vše je takové autentičtější. Ty historické vsuvky byly zajímavé, ale scénář to chtělo dotáhnout dál... ()

caba 

všechny recenze uživatele

Tento film přiblíží těžký život na vesnici v roce 1915-18. TO BYL JEDINÝ KLAD FILMU!!Jak ukazuje život dnešních vesničanů -Valachů ,tak to je učiněná hrůza.Nechutní chlapi-špinaví-hlavně traktorista ,také Bolek Polívka atd.Ženy na tom nebyly lépe.Nechutné ,přímo blbé. Nesympatická Kristína Frejová ,dětské role ubohé,hlavně nyní všude nastrčená Anna Čtvrtníčková.Tento film uráží každého normálního člověka ,který žije na valašské vesnici. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu dám za výjimečně převažující "nepražskej" přízvuk. Kromě téhle světlé výjimky jsem se však jen více utvrdil v tom, že se nadále budu často českým filmům vyhýbat - proč bych měl obyčejné příběhy obyčejných lidí sledovat v televezi, když je můžu sledovat v reálu? Batmana nebo Johanku z Arku zažiju naživo asi těžko, tak proč bych se místo toho díval na nějakou Aničku a Frantíka? ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Betelně špicové film! Konečně se podařilo do filmu vložit opravdu reálné mluvené nářečí. Nějaké bobule, Pepík ruda z Ostravy či vinaři se můžou jít vysrat! Okysličení formou neokoukaných herců/neherců taky přišlo vhod, ají mladá Čtvrtníčkovic se zdá být celkem talentovaná... Doporučuju jako rodinný filmík na odlehčení, místo nějakých santaklausovských amerických shit.. ehm sraček. Všecko v richtiku! ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný, ale je takový zmatený, jednak je tam hlavní dějová linka kolem dětí a jejich dědy a pak tam jsou prostřihy na záběry které poukazují na tradice na Valašsku, které jsou samozřejmě zajímavé, alě někdy trochu otravné. Spíš by se hodili uplně do jiného filmu, který by byl čistě o tradicích. Takhle to působí dost zmateně. Podle mě za to může spoustu režisérů, jako kdyby každý chtěl dělat trochu jiný film a pak z toho vzniklo tohle. Zajímavé jsou i scény s Bolkem Polívkou. Celý film by měl být taky kratší, protože 112 min. je na tenhle film až dost. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

gýč, nuda, patetické.......ale niektoré momenty sú veľmi pekné, resp. uveriteľne zahrané/zažité?.....a páči sa mi dialekt ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Děda by všechny ty internety nejraději zakázal. Nebo je to celé jinak? Náhledy do minulosti byly zřejmě dobře myšlené, ale ukazovaly se tam převážně jen slavnostní chvíle ve slavnostních šatech, nikoliv tvrdá práce a bída, která už tak super asi nebyla. Polívka si roli užíval. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se tomu bránil... ale nakonec ač to nechápu .. hodnocení je vesměs kladné.. Citil jsem z toho takovou tu lidskost a dobrotu.. Hlavní role děda ..je teda sakra nesympatickej chlápek.. Celkově mě to zahralo u srdce...i když je to takové ...takové... ještě musím vyzdvihnout zvukovou stránku filmu. 60% ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, chápu že chtěl režijní tým docílit jisté formy autenticity, což se svým způsobem i podařilo. Poměr dřev a herců však musí být nějakým způsobem vyvážený, což se tady pochopitelně nestalo. Valašský Katalánec Fero Segrado film neutáhl a Bolkova postava byla snad špatný vtip. Pustím si raději Cestu z města. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film o tom, že děti by neměli vyrůstat jenom na tabletech, ale aby se naučili že elektroniku a vnímají reálného světa by si měly rozumně rozdělit a využívat těchto dvou světů tak akorát. A ten konec mě opravdu pobavil. Co se nakonec skrývalo v dědově tajné chodbě, to by mě v jeho případě ani ve snu nenapadlo. :D ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Tak dalo se to vydržet jen asi 30min, jak se na plátně objeví Polévka, jdu se na WC vyblít... příšerně slabé dialogy, otřesnej dědek a přemoudřelý "pražáčci". Taky tomu dodá protekční frackovitá Čtvrtníčková, která by svým zjevem, pisklavým hláskem a celkově velmi nesympatickým projevem dokázala zabít i mnohem lepší film. ODPAD! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších filmů, po kterém mám smíšené pocity. Tak pěkně popořádku. Pokud bereme v potaz herecké výkony či scénář, jde o slabší část filmu. Naopak mě potěšily dětské výkony. Ani dramaturgie není nejlepší. Film sám o sobě němá vlastně žádný pořádný děj. Ovšem, pokud se na něj dívám z hlediska historie Valašska a historických záběrů, jde o snímek vskutku nadprůměrný. Problém je, že tvůrci vlastně neví o čem točí. Tak buď o dětech z Prahy, co poznávají venkov, nebo o sondě do historie Valašska. V obou případech jde ovšem jen o práci tak napůl. Nakonec z toho vznikl mišmaš, který vypadá, jako by se do poslední chvíle neuměli tvůrci rozhodnout. Komediálních momentů také nebylo mnoho. Navíc celé řadě hercům není rozumět. A rozhodně to není pro jejich místní nářečí. Příliš hlasitá hudba a nedobrá práce s mikrofony je tím důvodem. Takže za vskutku úžasnou invazi do krásných starých časů, po kterých mé srdce ihned prahlo a které by si zasloužily samostatný film, za hudbu, která se povedla a byla nadprůměrná a nádhernou krajinu kolem tři hvězdy za tři důvody to vidět. ()

Frog.cz 

všechny recenze uživatele

Navzdory některým hodnotitelům kteří zřejmě nebyli dál než na Malé Straně a nemají páru o životě na Valachoch jsem se pobavil, ačkoliv jsem už český film odepsal. 80% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Milé ke kraji, milé k duši. Sem tam se to blejskne slovním gagem, sem tam i moudrou myšlenkou. Nádherný odpočinkový film, avšak bez vyšších ambicí. ()

julyberda 

všechny recenze uživatele

Kameňákovitá komedie o těch "nejmodernějšich" dětech (příšerní herci), které se dostanou na ten nejburanštější venkov, kde po chvíli odsoudí Prahu, jako místo, kde jsou zjevně všichni naprosto přecitlivělí, závislí na elektronice a "nevlastenečtí". Nuda plná reklam na značky jogurtů a traktorů. Oceňují Valašské nářečí a krásné záběry krajiny. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Tak, nebyla to až taková džberovina, spíš ukázka tradičních lidových zvyků (ve vyprávění z dopisů). Sem tam jsem se i zasmál, ale vidět to asi už nemusím. Dám ***, ale u mě tak ** a půl (max). ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Děda je len klasickým letným filmom bez akéhokoľvek nápadu a aj humoru, keďže ja osobne som sa nezasmial ani raz. V podstate celý čas to bola jedna veľká nuda, ktorú neoživil ani slávny Bohuš. Celé to bolo akési nesúrodé, herecké výkony tragické a prínos tohto filmu by som asi len márne hľadal. Dve hviezdy za tú snahu priblížiť život valašských dedinčanov. 40 % ()

Reklama

Reklama