Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K rázovitému valašskému dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (103)

natalanka 

všechny recenze uživatele

TOHLE NENÍ FILM PRO VŠECHNY!!! TO JE FILM PRO DANOU SKUPINU!!! A zaplaťpánbů za to. Naše skupina si ho prostě najde a vychutná. A paní Spáčilová to nikdy nepochopí. :-) :-) Vím, že tady najdu pochopení jen u srdcařů moraváků. A to jsem severní .Asi jako u filmu Muzzikanti. Je to z našeho kraja ( potože my slezané se považujeme stejnou měrou za moraváky) a my prostě víme. My prostě vidíme. Každý náznak a každou nuanci...To jsou filmy pro nás co jsme neodjeli do Prahy ani do Brna ,ale zůstali jsme tady.... to by pochopil možná jenom tady tak kritizovaný Troška, který tak jako já miluje zasejc své Hoštice. :-) :-)Tuax naprostý naprostý souhlas :-) :-) ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

TOHLE BUDE NĚJAKÁ ZÁHADA Odhaduji, že si skupinka autorů řekla, že něco natočí a tak natočili a nakonec to dostali do televize. Jinak nevím, jak by tohle bylo možné. Přemýšlel jsem nad tím, že dám hvězdu a tak dávám, ale dávám ji jenom za kameru, která z toho všeho vychází nejlíp. Ale divák na kameru, nebo světla, nebo obsazení, je-li nezáživný děj, kašle. NEBAVILO MĚ TO ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele

Výborná snaha udělat skvělý film, bohužel má to pár nedostatků. Ze začátku sem si užíval jak konečně mluví valašsky a to je teda za mě velké plus ! Poté tam byli ty velice zajimavé dopisy který přidali na tento film hvězdičku protože to bylo tak skvěle udělané a natočené že sem od začátku si myslel že to dopadne na pět hvězd. A bohužel po druhé, tajné dveře u dědy doma, ze začátku zajimavá záhada i když sem si myslel že tam bude nějaká uplná kravina či normální místnost tak konec vyzradil pěknou kravinu a to fakt ! Nebudu tady spoilerovat ale to mi fakt nehrálo do karet jak to tam může všechno fungovat. No dobře deme dál, nějaké scénky kde naše hlavní postavy byli s kamarády mě přišli takové suché a celkem nezajímavé, to stejné potom z jiných rodin. Já sem na tomto filmu fakt na hraně a musím říct že se celkem jedná o fakt slušný český film s pěknými překvápky ale důvod proč je to na tři hvězdy je prostý. Nezajímavé hlavní scény, to když šli někam s kamarády mě moc nezaujalo já sem si spíš vychutnával ty dopisy, tu historii a skvělého dědu který mluvil tak jak sem čekal ale to sme se rozjeli až zase k recenzi. Takže důvod sem už řekl a je to fakt nahraně a kdyby se např. konec více povedl tak by padly čtyři hvězdy a půl. 6,5/10 ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tvůrci chtěli natočit dokument o valašsku, protože to je v podstatě to jediné, co tento film je. Děj je o ničem, postavy nejsou zajímavé a film je celkově hrozně nudný, opravdu nemusel být skoro dvě hodiny dlouhý, nic tuto délku neomlouvá. Herecké výkony byly většinou otřesné, hlavně děti se vůbec nedaly poslouchat, dialogy tomu taky vůbec nepomáhaly, scénáristé vůbec nerozumí slangu a tak ho nedokážou věrohodně zakomponovat do dialogu. Film se snaží být vtipný, ale vůbec mu to nejde, za celé dvě hodiny jsem se zasmál jednou. Prezentace byla ošklivá a v celém filmu byly různé zvukové problémy. Hudba byla asi nejlepší aspekt filmu, i tak ale nebyla moc výrazná. 1/10 ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Rodinný naučný film s trochou zábavné omáčky okolo. Je velká škoda, že filmu chybí nějaký příběh, který by ho učinil sledovatelnějším pro širší masy diváků. Některé drobné fórky jsou prima, ale to je asi tak všechno. Zastavuje se to na výjevech z historie, které jsou sice dobře natočené, ale jen pro nějaký dokument a ne rodinný film tohoto charakteru. Příště trochu jinak a může to být velmi příjemné pokoukání. ()

kaukola78 

všechny recenze uživatele

Krásný poetický komediálně laděný film z Valašska o zvyklostech v dávných dobách minulých až po současnost.Vůbec nevadí že má film dvě hodiny.Ač jsem se nenarodil tam,tak i přesto jsem se dokázal plně vcítit do děje o tom čeho si lidé dokázali vážit a pro co nebo pro koho žili. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda za nenásilný scénář, pohodový, klidný a příjemný příběh, který by ovšem snesl silnou redukci na stopáži. Opravdu je film zbytečně dlouhý, velmi dlouhý. Čtvrtníčková pro mě hraje divně, už v druhém filmu. Vše ostatní ok. Pobavil Polívka co hrál sám sebe, to je pan herec, je to okamžitě znát. ()

DAJAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

Sbor dobrovolných ožralů z valašska včetně bolka polivky.Třeba děckam ukázat burany jak na valachach chlastaji.Pokus o dětsky film, ale těm z Gottwaldova 80 let se to nemůže rovnat.Druhý díl bude o pernikovým dědkovi.:-D Sračka film! ()

Xardaxis 

všechny recenze uživatele

Tento film nelze vůbec hodnotit jako film a už vůbec ne jako komedii. Jako dokument o valašském prostředí, historii a tradicích ale dobrý. Sice jsem sama, ačkoli jsem z Moravy, měla místy problém rozumět, právě i proto se mi to líbilo. Aspoň je krásně vidět, že i když jsme jedna země, stejně si tu žijeme každý tak nějak na svým písečku a co je za hranicemi našeho města je jako za sedmero horami... ()

Nessak 

všechny recenze uživatele

Propagace Valašského království a lokálně pokřivené češtiny (ha ha) bez přesahu, s Bolkem - pozor spojler - který není Bolek. Mohl bych to popsat jako nenáročný rodinný film. Zvuk v mé kopii nic moc, obrazová nuda a dědeček Segrado, za kterého dávám druhou hvězdu. I když zapěje až v titulcích na konci. Na víc než 2 hvězdy tento filmeček nemá, i kdyby Petr Čtvrtníček svou miniroličku tupého pražáka přehrál 3x. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Stoletý příběh z dopisů byl dokonalý. Krásné zpracování Valašských tradic dokreslené nádhernou hudbou na mě zapůsobilo velmi silně. Husí kůže, slzy v očích, netřeba dalších slov. Příběh odehrávající se v současnosti byl trošku slabší, místy přitažený za vlasy... ale vzpomínky z dětství to probudilo... na 5 to sice není, ale moc k tomu nechybělo (zabila to cesta do nemocnice traktorem). ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Film se vyžívá ve valašském nářečí a v kontrastu mezi vesnickým životem a praglaismem a občas je až moc zřetelné, že nejde ani tak moc o děj jako o ukázku řeči a zvyků v retrospektivě psaných dopisů z války, ale na druhou stranu film ani ničím neurazí. :) ()

Kopřivák 

všechny recenze uživatele

Bylo to krásné uvolněné odpoledne... něžný film vlastně bez příběhu, který nic neřeší. A to je na něm taky hezké ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Nevím co to bylo za pokus a o co, ale v tom filmu vůbec nic nefunguje. Vrchol je postava Polévky kdy Polívka hraje sám sebe. Za celý film snad 2 vtipy. Celé je to křečovité, divné. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Strašný. To je nápad! Bandě ochotníků dát do ruky kameru. Ze špatnýho zpěváka těžko může být dobrý herec a zadlužený herec málokdy hraje v kvalitním filmu, byť by byl sebelepší. Být Valachem tak se pomstím. Takový burany z nich udělat v rámci oslavy církve, tradic a sponzorů. ()

IGATY 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nenásilný vhled do současného Valašska s odkazem na minulost. Ale co mě u toho dete, to je nevyváženost zvuku. Když tam někdo mluví a spustí hudba, slova není rozumět. ()

SvaPepina 

všechny recenze uživatele

Krásný film, žádné velké akce, jen tak si plyne valašskou přírodou a připomíná dětem jejich kořeny a někdy taky to, jak se vlastně mají dobře. Jedna hvězdička dolů za neherecké výkony některých herců (třeba z faráře se mi kroutily palce u nohou). Muzika fajná, v kině bylo celou domu naprosté ticho, film chytl i ty děti, co za námi seděly. ()

Reklama

Reklama