Reklama

Reklama

Nemusíš s láskou, stačí s citem

  • Velká Británie HeartCore (festivalový název)

Obsahy(1)

Je sexualita lidí s mentálním hendikepem v dnešní společnosti stále tabu? Pokud ano, tento dokument se ho snaží zbořit. Sledujeme v něm příběh čtyř hlavních aktérů, dvou žen a dvou mužů. Partnerství, sexualita, ale také otázka rodičovství jsou ústředním tématem jejich diskusí. Zda je například lepší přijít ve čtyřiceti o panictví s prostitutkou, nebo si počkat na pravou lásku. Jaké to je porodit zdravé dítě, a nesmět se o něj starat. Nebo jak se jako žena vyrovnat s tím, že mě v mládí přiměli k podvázání vaječníků. (Jeden svět)

(více)

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Téma, ktorá sa len tak neobjaví v dokumente. A je spracovaná profesionálne, bez zbytočného chodenia okolo témy, a tiež bez príkras. Hlavnými hrdinami nie sú žiadne hovoriace hlavy, ale skutoční ľudia s postihnutím, iba niektoré veci objasní sexuológ, ale aj to vo forme rozhovoru s jedným zvedavým chlapíkom. Oceňujem tiež rozhovor s pracovníkom ministerstva sociálnych vecí, ktorý síce v rámci zákonných možností nemohol nijak pomôcť, ale aspoň mal ľudský prístup. Vrcholom filmu je podľa mňa predposledná scéna, keď chlapík, čo mal v detstve úraz, presviedča ostatných (aj diváka), že sa treba snažiť a veriť si. Napriek ranám osudu nikoho nezavrhnúť, takýto mentálny koučing by nepredviedol ani študovaný psychológ. –––– Když nechceš ty, bude chtít jiná. Musíš být optimista. ()

Reklama

TheReflektor 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když tvůrci rýpnou do vskutku tabuizovaného tématu a rochňají se v něm, jak to jen jde. Odvážný snímek, který odkrývá sexuální životy hendikepovaných a nebojí se při tom šťourat v těch nejmenších detailech. Zároveň citlivě pojaté a také (!) krásné nasnímané. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama