Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (364)

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Film mi byl přehrán během nudné hodiny francouzštiny. O to víc jsem byl překvapen, co jsem viděl. Tak silný a dojemný příběh, tak dobrý, jsem dlouho neviděl. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Otec mě naučil čelit smrti a dcera čelit životu..." Zprvu jsem myslel, že to bude další zbytečný remake, ale byl kvalitní jako původní mexický snímek. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Omar Sy je ohromný sympaťák ako stvorený pre takéto silné ľudské príbehy. Film prežaruje svojou pozitívnou energiou a tak jeho sledovanie pohladí na duši. Dramatická zápletka s chorobou jeho dcéry je až na záver v podstate skoro celý film neprítomná. Preto by som ju osobne radšej škrtol a ponechal len optimistický feel good film, no chápem zámer tvorcov. 7+/10 ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro příběhy, které mě dokáží překvapit. O to víc, pokud vám "to" dávají celou dobu před oči a vy nic netušíte, přestože to celou tu dobu dávalo smysl. A pokud to navíc ještě dokáže obměkčit vaše srdéčko a trošku vás to posunout jako člověka, není co řešit. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Napriek pár nereálnym drobným záležitostiam za silnú výpoveď a schopnosť bez hlúpeho sentimentu zalomcovať nervovou sústavou tomu musím dať plný počet. Páči sa mi spracovanie myšlienky, že niekedy je muž lepší rodič než žena.Omar Sy vedel presne, že takáto úloha mu bude sedieť, očividne je v tom už doma. A napokon parádny záver, ktorý donúti každého premýšľať nad časom, ktorý nám bol vymeraný. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, jestli vysokými očekáváními po dokonalých Nedotknutelných, způsobem vyprávění, hlavní ženskou postavou, kombinací všeho..., ale nějak mi tenhle film úplně nesedl. Ano, líbil se mi, ano, Omar Sy je prostě perfektní herec, téma bylo taky dostatečně silné. Ale přesto jsem slzu neuronila a asi už to znovu vidět nemusím. Film je to nadprůměrný, ovšem zase tak moc ne. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Hrali ste niekedy na futbalovom tréningu hru Kráľ strelcov? Víťazný gól sme vtedy museli potvrdiť poistkou (ani neviem, prečo :D ). Tak isto to je v prípade Omara. Nedotknuteľní nám (mi) vybili poistky, že to nebola náhoda, potvrdil černoch, ktorému jednoducho musíte fandiť, v tomto prípade. Nebolo to síce dokonalé, zbytočná klišovitosť mohla vadiť, našťastie to nebolo nič vážne. Všetko pretlačil silný dej, parádne herecké výkony a skvele naordinovaná dramédia. V jednej sekunde sa smejete, v druhej plačete. Svieže, vtipné, smutné, emotívne. P.S. Antoine Bertrand to dal ako pán. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Nedotknutelní jsou sice špička, ale I dva jsou rodina je trefa do černýho, která zase sází na neopakovatelný talent Omara Sy, který se tímhle asi navždy zaškatulkoval do tzv. "dramedií", jak jsem tady náhodou četl. A sedí to. Omar má náramný komediální talent zahrát cokoliv vtipnýho, střelenýho, tanenčího abychom mu za 5 minut věřili každou slzu, kterou nám předhazuje. 3/4 filmu je převážně pěkná komedie o tatínkovi, který se snaží se svou novou rolí nějak vypořádat, resp. po letech být ulítlejší než jeho 8 letá dcera. Samozřejmě pak musí přijít nějaký konflikt, který tušíte už po 10 minutách, ale když přijde, nevadí Vám to a naopak nevíte, jak se film vyvrbí. Celá ta vážná druhá půlka je velmi jistá a díky skvělý režii a sympatickým hercům to prostě funguje. A když posledních 20 minut přinese několik zvratů, jsou jen pozitivem. Taky jste se jako já vyděsili, že film skončí tím skokem? To by byl závěr jak řemen. I tak je ale závěr dostatečně hezký a dojemný. Za mě zase dobrá práce. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak po skvělých Nedotknutelných, jsou tu Frantíci znovu a u toho i Omar Sy. Příběh o výchově dcerky a matky co se pak najednou objeví a .... Vtipných scének je tu akorát dosti, skvěle načasovaných. A když přijde na ty city a dojemné scénky, je to bez tlačení na pilu a ještě s poukázáním, že tak nějak je to i v realitě... Za mě velice povedené a 9/10 Chytne za srdce... ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ano, je to okopírovaný film Bez návodu, ale nějak se mi líbil víc. Sympatické hlavní duo (hlavně Omar), Londýn, zajímavá zápletka i rozuzlení. Na konci někteří uroní nějakou tu slzu, dokonce i mě svědělo v oku. ()

Mani 

všechny recenze uživatele

Původní scénář (Leticia López Margalli) i podle něj natočený film Hombre de piedra (Mexiko, 2013) se mi líbil mno0hem víc. Tato verze z dílny evropských filmařů je až příliš narvaná vším co je mi na mainstreamové kinematografii odporné. Příliš tlačí na emoce, jen vyzobávají momenty z původního filmu, popravyhodné přepracování konce a reklama co pár záběrů. I tak tomu nemůžu dát úplně špatné hodnocení, ale můj šálek kávy to opravdu není. ** ()

DevilXXL 

všechny recenze uživatele

Nádherný film plný radosti, lásky a smútku. Nestáva sa často aby som dopozeral film so slzami v očiach, no stalo sa. Asi starnem. V každom prípade kvalitný hereckí výkon so slušným, aj keď predvídateľným scenárom. 95 percent. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Minimálně do půlky to vypadá na běžný a průměrný film. Potom přijde zvrat, který ani neříká, že by měl být tak zásadní. Prostě to začne být filmem, jakým chtěl být a všechno, co bylo milé, ale přitom nadnesené nebo nepochopitelné, najednou získá plný smysl. Ale samozřejmě s ránou do hlavy. Protože poznání většinou bolí. Zmiňovaný film "Bez návodu" jsem viděl už dřív a pokus si vzpomínám, tak mě asi průběžné udržoval víc ve hře. ()

Saintcrux 

všechny recenze uživatele

Aj keď to má byť komédia, moc vtipné to nie je. Film hrá na city aj keď sa mu to moc nedarí a miestami smeruje až do filmového gýču. Na druhej strane záver je prekvapivý, keď si niečo myslíte a nakoniec je to úplne inak. Inak celkom milý film. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a příjemný snímek. V hlavní roli s Omarem Sy. Ten hraje muže, který ještě pořádně nedospěl. Sice má práci a to v přímořském francouzském letovisku jako průvodce, kapitán výletního člunu a obsluha místního baru, která musí obstarávat zábavu, ale neustále vytáčí svojí šéfovou, svým nezodpovědným chováním a té již pomalu dochází trpělivost. Když se jednoho divokého rána objeví před jeho člunem téměř neznámá žena s dítětem v ruce, která tvrdí, že je otcem, předá mu jej a odejde, najednou se mu naprosto změní život. V dobrém úmyslu letí do Londýna, aby navrátil dítě matce, jenže narazí, jelikož matka není nikde k zastižení. Proto mu nezbývá nic jiného, než se začat starat o dítě sám. A to je zvláště zábava. Dívat se na muže, který je uvnitř stále ještě dítě, jak vychovává tříměsíční holčičku až do téměř 9 roku, je velmi úsměvné a komické. Navíc se živí jako filmový kaskadér, kde teprve není nouze o vtipné situace. A co teprve celý jejich byt, který by jakoby vypadl z natáčecího studia, hodně dětí by si takový dům a pokoj asi přálo. Vše jde jako po másle až do okamžiku, kdy ztracená matka z ničeho nic napíše zprávu o tom, že přijede a chce vidět svou dceru. Po tomto okamžiku se docela změní ráz celého filmu, ale není to vůbec na škodu, naopak film dostane nový atraktivní impuls a v závěru cílí hodně na emoce. Vynikající Omar Sy, jenž ztvárňuje otce, je neuvěřitelný a jen potvrzuje, že mu podobné role prostě sedí. Otcovství v laskavé, hravé a humorné formě, jakou si můžete jen přát. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, podívat se na to dalo, ale k 80% bych to teda zase úplně neadoroval... Závěr z toho dělá hodně "americkej" slaďák, kterej předpokládá, že jedno oko nezůstane suchý. No nic, tak to na mě nějak nefunguje. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, Omara Sy mám hrozně ráda už od Nedotknutelných a malá Gloria Colston byla krásně přirozená. Pochopitelně jsem posledních 20 minut pobrekávala a na konci jsem řvala jako želva. A určitě jsem tenhle krásný film neviděla naposledy. ()

Reklama

Reklama