Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (364)

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Pro Omara Sy mám velkou slabost. Znám jeho komediální talent, ale netušila jsem, jak dobře umí přepnout do emotivnější polohy a že zvládá přirozeně i vážnější role. Jeho postava není bůhvíjak komplikovaná, přesto má obrovské kouzlo. I dva jsou rodina začíná humorně, ale poměrně rychle se změní nálada filmu. Scénář bývá někdy lehce předvídatelný (to, že Omar ve skutečnosti není otec jsem celou dobu očekávala, stejně jako soud, který nechá dítě v Samuelově opatrovnictví atd.), ale ke konci mě tvůrci dost překvapili. Už uprostřed filmu mě docela zklamalo, že by měl Samuel umřít, jak scéna u lékaře indikovala a zápletku, kdy ve finále umře sama Gloria se tím podařilo zamaskovat dokonale. Čekala jsem asi větší rozpracování vedlejších postav, především pak Bernieho, který de facto hrál důležitou roli, ale toho prostoru moc neměl. Trošku si myslím, že se od třetiny filmu zapomnělo na tu komediální stránku, která by film asi odlehčila. Myslím, že pak je matoucí, jak zamýšleli tvůrci, aby film vyzněl. Je to komedie, je to drama? No za mně určitě to druhé, ale v tom případě ten začátek a samotný trailer láká na úplně něco jiného. Mám ráda oba žánry, ale myslím, že člověk, který se těšil na to, že si oddechne u komedie, musel být zklamán. Co se zpracování týče, tak kladně mohu hodnotit kameru a z hereckých výkonů (nepočítám-li hlavní dětskou hrdinku) rozhodně září pouze Omar Sy, ostatní jsou dost průměrní. Na něm je to jednoduše postavený. Během filmu jsem měla hodně smíšených pocitů, působil na mě rozporuplně - roztomile, ale ve finále dost těžce. Navíc jsem měla pocit, že scénaristé chtěli nacpat do filmu co nejvíc děje, takže to někdy bylo zbytečně zrychlené a nahuštěné. Na konci jsem se ale samozřejmě jako typická citlivka rozbulela... I dva jsou rodina nakonec hodnotím 4*, i když k němu mám připomínky, ale rozhodně patří do lepšího průměru. Btw: ten byt byl udělanej kouzelně pro dítě :) ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu, který jako by napsala osmiletá holka, knihovna ani ne tak červená, jako spíš růžová se stříbrnými hvězdičkami. Svižný, milý, naivní mix žánrů na téma otcovství, u jakého se člověk dojme i potěší, a velkoryse přejde, že se to neodehrává v realitě. Jednoduché, pozitivní, plné energie a sluníčka jako sám Omar Sy. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jo je to takový zvláště překombinovaný příběh a takovým až nečekaným koncem, mohl by být trošku kratší, ale jinak dobré. 6/10 ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný film s charizmatickým Omarom Sy v hlavnej úlohe a niekoľkými zvratmi, hoci s trocha klišé námetom. Hviezdu dolu za to, že ide o kópiu mexického filmu. Takýto prístup by som čakal skôr od Američanov, tí vykrádajú, čo sa dá. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 4*, ale pro citlivky je cílová rovinka k nevydržení a vyždíme všechno, všechno. Není to ale nutně negativní aspekt filmu - ten totiž funguje jako hodnotné drama/komedie o rodině nestaví se křečovitě do pozice prvoplánového dojáku. Omar Sy opět bezkonkurenční, ale ani jeho filmová dcerka nezaostává. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s lehkým sociálním přesahem. Místy ty emoce tlačí na pilu až příliš, ale není to zásadní problém. 65% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Omar Sy je francúzsky herecký kráľ. To, s akým nadhľadom a nonšalantným prejavom dokáže zahrať akúkoľvek rolu, je naozaj jedinečné a Francúzi opäť dokázali, že sú majstrami v podobných komédiách spoločenského charakteru, najmä z prostredia sociálnych tém a to dosť ťažkých, a po Nedotknuteľných a Sambovi priniesli ďalší filmový skvost. Nebyť pár scén, ktoré mi tam nesedeli, tak napálim to naplno. Takto je to u mňa krásnych 90 %. Odporúčam. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Absolútný skvost svojho žánru !!!! Žíaden Nedotknuteľný, nič podobné !!! Kto nie je rodič, ťažko pochopí danú tématiku... Tak ako scenáristi spolu s réžiou dokázali postupne navodiť a aj rozpoltiť diváka - je niečo nevídané, vzácne a maximálne pod kožu "vlezúce".... Ešte prvú štvrtinku som zaspával, no po návšteve lekára to bol "FULL FOCUS", až tam som pochopil na čo to všetko bolo a kam to smerovalo... Konečne po dlhej dobe 100% !!! WOOOOW ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Vskutku veľmi hutná dráma so síce už viackrát recyklovaným námetom, za to však so sviežim a jedinečným spracovaním, v ktorom tie dramatické pasáže nepôsobili prehnane pateticky, neútočili prvoplánovo na city diváka a komediálna časť bola naprataná nenápadnými, nevtieravými, no o to viac účinnými komickými prvkami. Tento film pôsobil úplne príjemne a to aj napriek smutným pasážam. Vyskladané to bolo bravúrne, dvojca Omar Sy a Gloria Colston zafungovala dokonale, nenútene, prirodzene. Ten vzťah, ktorý sa film snažil zachytiť, tam bol uveriteľný až za hranice uveriteľna. Po všetkých stránkach zaujímavý film, pri ktorom nemôžete banovať, že ste si ho pustili. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal pocit, že ide o precukrovaný, prvoplanový brak. Z časti, áno. Film je presladený, prifarbený, teraz nenarážam na Omara, (v dnešnej dobe treba dávať pozor na NAKU) farbou a cukrom som myslel, prílišné zvýraznenie charakterov postáv a vzťahov medzi nimi. Dôraz sa kládol aby tento vzťah a osud vytvorili čo najcitlivejší zážitok u diváka, preto aj tých smutných viac než 80% v hodnotení, verím. Ja mu však dávam 4**** možno z úplne iného dôvodu. Tento film ma v sebe veľmi silný odkaz, ktorý mi je veľmi blízky a tým je : žiť naplno. ()

laple 

všechny recenze uživatele

Omar je neodolatelný a ten příběh...rozpustilý a přitom tak strašně láskyplný a dojemný...řvala jsem na konci jak želva. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa môžu zdať určité scény, že sa príliš tlačilo na emócie, alebo, že niektoré scény boli trochu predramatizované americkým spôsobom, ale akonáhle mi uschla slza, ktorá mi stiekla po líci, tak som si povedal, že tento film je prekrásny príklad kombinácie drámy s komédiou. Takmer identický scenár s Hombre de piedra a pritom pocitovo tak odlišné spracovanie, skvelý Omar Sy a jednoducho príjemný pocit z celého filmu. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Mě film bavil a konec i nadchnul. Nevím proč, ale Omaru Sy věřím prostě všechno. Stejně jako v Nedotknutelních. Působí na mě velice hodným a důvěryhodným dojmem a když se k němu přidala skvělá Clémence Poésy, nebylo divu, komu že fandím. Líbilo se mi, že se o nemoci nebavilo, až v závěru na to přišlo. Možná by se to dalo zrežíroval i bez toho, i když pravda, nebylo by to tak srdceryvné. Je pravda, že ne všechny věci byly popsány realisticky a někdy šel čas hodně rychle, ale mě to opravdu bavilo a dávám zasloužené čtyři hvězdy - 80%. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vás chytí za srdce. Doslova. Kašľať na to, že ide možno o vypočítavosť a hru na city. Funguje to a to je dôležité. Veríte úsmevnej časti, veríte časti, kde Omar (paráda, nejde mu nefandiť. Asi najpozitívnejší herec súčasnosti), vychováva drobca (aj keď by sa tu dalo nájsť a vytknúť plno vecí, ale pri tom, ako plynie film, sa vám to nechce riešiť), veríte aj vážnej časti, kde prebieha súd a posledná vás zaklincuje. P. S. predsa len jedna vec, to si tá panička fakt nepamätala, že s koľkými černochmi pred 9 mesiacmi spala? ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu moc pěkný film, který si pohrává se žánry. Jeví se to jako odlehčená komedie, pokračuje jako rodinné drama a končí jako tragédie. Na druhou stranu takový je občas i život. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Omar Sy dokáže působit opět dostatečně optimisticky na to, aby jste dokázali mít ze sledování filmu příjemný pocit. Působí totiž přirozeně a nenuceně. Dokonce ani vtípky nevyzní do trapného ticha. Jedná se spí o lehce rodinné drama s prvky komedie. Jo, občas to dokáže rozesmát, ale scénář má větší důraz po stránce příběhové, než komediální. To je pro mě dobře, protože si extra na bezduchých komedii neujíždím. Takhle je to relativně reálné zobrazení situace, která se mohla už v pohodě několikrát stát. Naštěstí to zpracovali frantíci, takže se zaručeně vyhnete jakékoliv citové vydíračce. Jo, sem tam je film emotivní, ale nepodsouvá vám touhu po uronění slz nad hlavními hrdiny. To už záleží asi na vás, jak se s hlavní sestavou sžijete. Já se bavil. Nenáročná zábava, která je vhodná pro celou rodinu. ()

Reklama

Reklama