Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (364)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"Zaplatí taxi a hned je tu." :) DOPORUČUJI jako komedii, jako film na zamyšlení se sociální tématikou, jako ukázku toho, co je člověk schopný a ochoten udělat pro lásku bližního a také pro tu ukázku toho, čeho jsme schopni, abychom dosáhli svého, i když to není tak úplně správné..Ten film má pro mě obrovský mix možností, stylů a hlavně - několikrát mi přejela husí kůže po těle, jelikož tam bylo tolik wau efektů, že, že tam byl Omar Sy - to byla jen třešnička na dortu. Ano - film drží, ale tentokrát to není jen o něm :) Chci to vidět ještě jednou :) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá komedie nebo spíše dramedie. Omar Sy, který se patřičně zviditelnil v neodolatelných "Nedotknutelných", má charismatu i smyslu pro humor na rozdávání. Jeho herecký rejstřík je rovněž velice bohatý, takže mu divák věří jak toho neodolatelného "ukecávače", tak i toho svědomitého tatínka. Tu starší mexickou předlohu jsem neviděl, takže nemohu srovnávat, ale vybavil se mi i podstatně starší film "Kramerová versus Kramer", s kterým má tento film dost společného. A nakonec i s "Koljou", i když Svěrákovský humor a nadhled je nenapodobitelný. Trošku mi jen vadil relativně rychlý časový skok zhruba v půlce filmu, tedy pokud jsem trošku nezadřímnul :-) A jedna hvězdička navíc je za neodolatelnou a přitom absolutně přirozenou Glorii Colston. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Omar Sy musel balancovat ve scénáři na hraně patosu (často musel jít až za hranu). Nakonec 4* za vydařený závěr. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75-80% ... Čistý stereotyp francúzskeho prisťahovalca, ale film tak prirodzený, až mi niečo z oka ukvaplo. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh bezstarostného mladého muže, jehož život je rázem obrácen naruby zjevením se tříměsíčního děvčátka, které opouští jeho matka. Dalo by se napsat „sex na jednu noc a odpovědnost do konce života“. Duo Hugo Gélin - Omar Sy ukazuje, že jim vzájemná spolupráce sedí a že našli žánr, ve kterém jsou oba doma. Rád jsem také viděl Clémence Poensy, která mne uhranula již ve filmu „V Bruggách“. Přestože zde její postava až tak sympatická nebyla. Ale její chování a postup se dal očekávat. Nechci používat ohraná klišé, ale scéna v závěru filmu na střeše mě celkem rozsekala. Zpětně si totiž chování otce uvědomíme a pochopíme, proč k výchově své dcery přistupoval tak, jak k ní přistupoval. Celkově tedy dostáváme poměrně dojemný film, který netlačí na city a funguje, protože je. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný snímek doslova střídající žánry jako v popisku, zde na ČSFD. Komedie/Drama. Prolínat tyto dva žánry, aby jste se smály a současně se vcítil do osudů postav, tak to chce obdiv. Moc pěkný film. 90% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Ľahúčko plynúci filmík, ktorý ponúka pár "cool" myšlienok a neskôr trošku pritvrdí. A snaží sa chytiť za srdce a trošku prekvapiť. Herci sú fajn a na jedno pozretie je to určite fajné. Taký ten intenzívny rozprávkový sen vytrhnutý z kontextu... 4 na prvé pozretie, inak pohodové 3. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie. Ako komédia film síce ako-tak funguje, no preklopenie do drámy v druhej polovici je absolútne nezvádnuté. Ešte ak by to citové vydieranie fungovalo, tak by som to dokázal akceptovať, ale režisér sa s týmto klišé skrátka nedokázal popasovať. Aspoň Omar Sy a tá malá to dokázali udržať nad vodou, inak slabota oproti očakávaniam. 40 % ()

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film pro tupé civění v letadle do obrazovky, ale že bych to musel vidět 2x. Ten příběh je celkem předvídatelný a nudný. U komedie bych také čekal víc vtipných momentů... Očividně se spoléhalo pouze na to, že tam hraje Omar Sy a spojení většiny lidí s Nedotknutelnými... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dej filmu je rozdelený na dve časti. V prvej sa ocitneme v roku 2008, kde vidíme život Samuela (Omar Sy) – bezstarostného mladíka, ktorý je kapitánom malej jachty na Azúrovom pobreží. Ale to všetko len do chvíle, keď objaví Angličanka Kristin (Clémensce Poésy) – milenka, s ktorou strávil noc pred pár mesiacmi. Neprichádza však sama, v ruke drží malé bábätko – Gloriu. Tú mu vloží do rúk a vzápätí utečie. Samuel v nádeji, že matku nájde, cestuje do Londýna, aby ju vyhľadal a malé bábätko jej vrátil. V druhej časti sa dej veľmi rýchlo posúva dopredu – vidíme ako malá Gloria rastie a ocitáme sa v súčasnosti. Samuel pracuje ako filmový kaskadér a jeho dcérka zažíva výchovu, akú by jej závidelo nejedno dieťa. Časom jej však čoraz viac začne chýbať mama. Všetko sa zmení, keď Kristin priletí po 8 rokoch do Londýna ... Film má v podstate veľké množstvo chýb a nedoriešených otázok, ktoré mu neviem odpustiť už len kvôli prepálenej stopáži.Je tu množstvo vtipných situácií a samozrejme sa tu hrá v jednom kuse na city aj do samého záveru. Emocionálna záťaž je ale dávkovaná postupne a tak si film vie divák vychutnať bez nervov. Tento fakt robí z filmu veľmi dobrú tragi komédiu určenú hlavne na oddych. 75% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží byť taký vtipný a taký dojímavý, až je blbý. Nepravdepodobné a celkom nepochopiteľné udalosti nasledujú jedna za druhou bez akéhokoľvek dôvodu alebo vysvetlenia, akoby sa nechumelilo. A Gloria je dokonca skutočná Gloria – úplná náhoda. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pěkné, příjemné, radostné, ale hodně zjednodušené. Film spoléhá na spoustu nelogičností, absurdních náhod a událostí, což vám znemožňuje brát příběh jakkoliv vážně. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jako první originál a líbil se mi, ale byla jsem hodně zvědavá na to, jak to pojmou francouzi, protože si myslím, že tohle téma je pro ně jako dělané. A nespletla jsem se. Hlavní postavy (jak táta, tak malá Glorie) mi byly milejší a sympatičtější a hlavně jsem jim to věřila daleko více, než těm v originále. Filmy jsou v podstatě stejné (až na pár detailů) a proto jsem byla o ty největší zvraty už ochuzená, ale s tím jsem počítala a tak jsem se nechala od začátku do konce vtáhnout do děje. Francouzi z toho udělali vážně krásné, dojemné a smutné drama s komediálními prvky (některé hlášky byly vážně výborné) o tom, jak je důležité život žít a ne ho jenom prožívat. Omar Sy a Gloria Colston byli jako dvojka vážně úžasní a věřila jsem jim každé slovo, každé gesto, každou scénu. Věděla jsem, proč si chci tento film vychutnat v kině, bohužel jsem to nestihla, ale nevadí, užila jsem si ho i tak. Některé zvraty bych asi vynechala, protože se mi nelíbily ani v originále, ale chápu, že film chtěl být asi opravdu věrnou kopii. Každopádně si podle mého názoru tento film plné hodnocení určitě zaslouží. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Francouzům se zase něco povedlo... a to, vzbudit v člověku snad všechny možné emoce. Budete se smát, budete dojatí a budete taky zuřit vzteky a bude se Vám chtít vraždit... Ten vztek ve mě asi převládá. Někteří lidé - v tomto případě matka Glorie, v sobě nemají ani špetku studu. Že jí není hanba... za to koule má pořádný, když si tam prostě nakráčí a nárokuje si něco, na co nemá absolutně žádné právo... nebo teda podle francouzské justice asi teda má... Jo to by se jí líbilo... odložit dítě, nechat ty nejnáročnější léta výchovy na otci a pak si tam po letech nakráčet a "kukuč, jsem tvoje maminka, tak teď si tě beru, ju?". Jako krásný film... s důležitým poselstvím... ale, jsem naštvaná prostě :) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Vysoký hodnocení a vysokej řernoch s bílejma zubama mě nalákali na tenhle kousek. Jo, podle názvu mi bylo jasným že to nebude žádná inter-galaktická řežba o záchranu Světa. Čekal sem něco na způsob Nedotknutelných, ve kterých sem poprvé zaregistroval tohodle černocha. Jo a vlastně to s tímhle filmem má docela dost společnýho. Taky to je napů smutný napůl veselý, taky to nedopadne zrovna uplně šťastně a taky se film dotýká celkem dost ožehavýho tématu (otcovství, výchovy dítěte atd…). Prostě takových témat, ke kterým mám ještě chvilku daleko :o). Bohužel mě ale film nechytil tak jako Nedotknutelný a nepomohly tomu ani neskutečně bílý zuby tohodle usměvavýho frantíka. PS ta mamina byla teda pěkná svině! :o) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Hodnotenia a referencie neklamú. Tento moderný europočin, čoby remake málo známeho mexického filmu Hombre de piedra z 2012-teho, je skutočne vynikajúci film so špičkovými hercami a pútavým dejom. Citlivo sa tu striedajú humorné sekvencie s dramatickými udalosťami. Vo mne výrila jedná emócia za druhou a na konci filmu som bol maximálne očarený, unesený a šokovaný zároveň. Takto tvrdý a nekompromisný filmový počin som už dávno nevidel. Tu je jasne viditeľný rozdiel medzi americkou a európskou kinematografiou. Škoda však jednej podstatnej veci, ktorá zanecháva na celkovom dojme z filmu nezmazateľnú škvrnu. A to je tá nesmierne vtieravá rasovo-LGBT kampaň, ktorá sa ako taký had tiahne celým filmom od začiatku do konca. V niektorých momentoch som až krútil hlavou, čo dokážu dnešné boľševicko-liberálne hlavy pretlačiť do filmového biznisu. A mám taký dojem, že to bude už len horšie. Len jeden príklad za všetky: v tomto filme za celé takmer dve hodiny neuvidíte ani jeden belošský hetero pár. Náhoda? Ale kdeže... Filmový zážitok je to skutočne na plných 5*, ale len pre toho, kto sa dokáže oprostiť od tohto špinavého politického brainwashingu, ktorý tu bol naplno prezentovaný. Preto "len" 4* a 85 %!! ()

Reklama

Reklama