Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (364)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Úžasný... Pro Omara už od Nedotknutelných mám slabost a ani tady nezklamal a ta malá je kouzelná..  Příběh, co vtipně a napohodu plyne tak jak jsem chtěla a navíc to nakonec takhle vygraduje. Některý citace jsem si musela zapsat a celkově to moje srdce matky to neskutečně ořvalo. Doporučuji /Skladba River od Leona Bridgese tomu dodala atmosféru ()

dexter29 

všechny recenze uživatele

Ešte asi hodinu pred filmom som nevedel, že pôjdem práve na tento film, ale oplatilo sa. Dalo sa na filme aj pomerne dosť zasmiať(čo sa mne na väčšine komédii nestáva). Komédia s Omarom Sy síce zo začiatku pôsobila ako jedna z tých komédii ktoré sme tu už mali, no ten koniec ma na tento žáner dosť dostal. Určite si film plánujem ešte aspoň raz pozrieť. Zatiaľ 4 a 1/2 hviezdičky :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Omar Sy je sympaťák. On tom není pochyb. A taky schopný herec. Problém s angličtinou vystřihl skvěle. Dějově mě to ale stejně nebavilo. Přišlo mi to málo vtipné, jako drama zase nedomyšlené a místy i stupidní - hlavně úvod. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Francúzsko ako krajina ma fascinuje nielen tým,aká je krásna,ale aj filmovou produkciou,ja osobne mám veľmi rád ich komédie,horory a dramedy a jednou z nich je aj táto dráma s prvkami komédie,ak ste videli film Nedotknuteľní,určite vám nebude neznámy tento žáner filmu,ale hlavne herec OMAR SY,veľmi sympatický francúz čiernej pleti,ktorý si ma získal jeho hereckými výkonmi,ak človek uverí hercovi to,čo hrá,jeho rolu,znamená to,že ten dotyčný(á) môže byť na seba hrdý(á),jasným dôkazom je I DVAJA SU RODINA,prenádherný príbeh o vzťahu otca k dcére,aj ked je to smutné,no získa si vás celým srdcom i dušou a ešte dlho budete myslieť na to všetko,čo ste videli,hlavne koniec je neskutočne silný,slzy vám vyhrknú samé z očí,viem to z vlastnej skúsenosti po včerajšom videní,určite si to pozrite,neoľutujete,budete nadšení,zamilujete si to tak ako ja a okrem super výkonu Omara Sy sa vám predstaví aj fest zlatá rozkošná mladá dáma...:-) ()

JohnBruk 

všechny recenze uživatele

Vykalkulovaný plastový film. Film se na oko usmívá a tváří strašně mile a pozitivně. Přitom jde ve skutečnosti o hodně povrchní emocionální výplach. Postavy jsou pozitivisticky vyumělkované - napsané jak z pohádek pro dospělé ala telenovelní citové vydírání. Samotný konstrukt filmu je tak chatrný, až to bolí. Psychologie postav a "reálné" reakce neskutečně mizivé.Pokud by film opustil kolonku "drama" a snažil by se být čistě jen komedií, tak by to bylo mnohem lepší. Poselství schované v dramatu? Hodně podivné.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, po ktorom si opäť zamyslíte nad vašimi prioritami a tak trošku nad zmyslom Života. Omar Sy (po trošku dlhšom čase) hrá rolu, ktorá mu vyhovuje najviac a opäť exceluje. Smutný záver, kde len ťažko vydržíte bez sĺz. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

No a je to tady - filmů s podobnou tématikou už jsem viděla tolik, že už mě prostě nebaví. Nejen, že mě nebaví, štvou mě. Chápu určitá sdělení, která s sebou tyhle filmy nesou. Ano, život je těžký, ale i tak je možné si ho do poslední chvíle užít. Ano, člověk musí bojovat, ale ten boj stojí za to. Pro mě se z toho ale vždycky stane jedno velké "bla, bla bla" ve chvíli, kdy si hrdinové začnou život užívat díky snad neomezeným finančním prostředkům. Protože z tohohle filmu a jemu podobných mi v hlavě nakonec zůstane jen jediná myšlenka: "Ano, život je někdy pěkně těžký, ale pokud se nemusíš starat o peníze, tak si ho i tak můžeš nesmírně užít!" Nejsem cynik a ani debil a vím, že lidský život má větší cenu než peníze a že ty nejsou to jediné na světě. Ale bylo by fajn, kdyby ty krásy života a to, jak úžasný může život být, přestali tvůrci podobných snímků ukazovat právě tím, na jak báječná místa člověk může jet, jaká úžasná dobrodružství může zažít, jak exotická jídla může jíst a jak nehorázně drahé věci si může kupovat... ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Malá rada všem rodičům malých dětí, nekoukejte na to, nebo si aspoň připravte kapesníky. :) Přes béčkový začátek se to přehouplo k příjemné rodinné podívané, která se však ke konci zvrtla v celkem nepříjemné drama. Zůstaly silné pocity, jen co je pravda. 80% ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Úžasná atmosféra milého a s láskou natočeného příběhu, který nepostrádá humor ani hloubku. Když budu hledat, tak pár drobných zaškobrtnutí ve scénáři by se našlo, ale právě teď na to nemám náladu a chci si užít dozvuky nádherné atmosféry pražské předpremiéry ve Francouzském insitutu. 85 % ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Film není určitě převratný, určitě míří přímo na sentiment, ale je rozhodně příjemný. Kdosi tady naráží na podobnost obsahu s Kramerová versus Kramer.... Bohužel mezi těmito filmy došlo k vývoji společenského pohledu. Žena, která se přestane starat o rodinu a odejde se hledat apod. je předváděna jako v podstatě žádoucí typ ženy nebo aspoň společensky vyhovující.... Co je tristní, že tento typ je jako norma předváděn i dětem (Jak vycvičit draka II). Zajímavé je, že posuzování muže se nemění, když uteče od zodpovědnosti, je to parchant vždy. V tomto filmu je žena, která se 8 let vyhýbá zodpovědnosti za dítě, a dopouštějící se dalších podvodů, podpořena soudem....tristní. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Skvelo natočený film s úžasnou tématikou týkajúcou sa problémov každodenného života, ktorých zvládanie si neraz vyžaduje značnú dávku obety a sebazaprenia, aby v konečnom dôsledku mohol výsledok priniesť zaslúžené ovocie. Omar Sy si po Nedotknuteľných zahral ďalšiu zaujímavú rolu, ktorú stvárnil geniálne a potvrdil tak svoje výnimočné herecké schopnosti. Film "Aj dvaja sú rodina" je vo svojej podstate veľmi smutný, ale za zhliadnutie určite stojí, pretože človek začne premýšľať nad určitými životnými situáciami inak, ale v prvom rade ho tento snímok prinúti vážiť si to, čo má. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Na film, ktorý má scenár, nad ktorým aj niekto rozmýšľal netreba chodiť do Ameriky. Tu sa nedá poprieť jasné posolstvo o dôležitosti robenia toho čo vás baví vo svojom živote. Otec, ktorý dcérke dopraje všetko čo si detská myseľ rozkáže, to sa nevidí často a v skutočnom živote už vôbec. Samuel mal šťastie, že nemal núdzu o peniaze ale na čo mu to bolo, keď musel každú noc zaspávať s tým, že dcérku možno videl smiať sa posledný krát. Doprial jej fantastický svet plný prekvapivých a magických chvíľ a na to sa nedajú použiť len peniaze, musí to byť z lásky. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Omar Sy je kráva dojná, charisma plná a jogurt s názvem Nedotknutelní se velmi dobře prodával. Ten měl však výraznou příchuť humoru a "tough love". Tady je srandy míň a základní dramatický oblouk se bere tak vážně, až se kazí ode dna jogurtového kelímku. Pokud se lžičkou za ty dvě hodiny prokopáte až na konec, narazíte na žabí hlen a váš žaludek se na svatou víru obrátí. Vypusťte Patos, ať to monstrum manipulace pohltí tenhle svět. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechovka, místy velmi naivní a málo uvěřitelná, ale to mi bylo fuk. Docela jsem se nasmála a taky mi vyrazila dech. Omar Sy je prostě super, pro mě velmi charismatický herec, co zatím utáhl vše, co jsem s ním viděla (přiznávám, moc toho nebylo, ale hodlám to napravit), Clémence Poésy, která byla "napřesdržku", jednání její postavy jsem prostě a jednoduše nepochopila. Dětská představitelka nic moc, i to, jak postupně gradující události prožívala (nebo spíš neprožívala) bylo podle mě mimo, ale to malinké mimino bylo prostě rozkošný :-) Antoine Bertrand jako bohatý homosexuál super! Vím, že to není naposledy, co jsem se na to podívala. A tak to má být. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi uniká smysl točit stejné filmy znovu (viz Bez návodu), ale je to stejně dobré, tak budiž. ()

Reklama

Reklama