Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (364)

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Můj otec mne naučil čelit strachu, má dcera životu...". Po smíchu vždy přijde pláč a po životě smrt. Tak jsou naše osudy předurčeny. Většina z nás má nepřeberné množství možností, jak nakládat s milostivě poskytnutým časem, málokdo si ovšem přizná i své povinnosti, třeba zpestřit tento neveselý svět alespoň jednomu bezbrannému človíčkovi. Demain tout commence částečně definuje slovo rodina, navrhuje alternativy, chvílemi staví diváka do role soudce. Nabízí nám také, sice několikrát pojištěné, nicméně skutečně nefalšované silné emoce, po stránce humorné i dramatické. V hodnocení tohoto filmu, nepochybně pro širší publikum, mne utvrdila hlavně precizní režie a skvělé herectví hlavních protagonistů, které vrcholí v poslední půl hodině, jež si dovolím označit za fantastickou. [Filmový Klub Citadela-Litvínov] ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Překrásný kus filmařiny, který přechází od černohumorné komedie k citlivému dramatu a zpět bez jakéhokoli viditelnějšího přechodu. Chemie mezi otcem (výborný Omar Sy) a dcerou (rozkošná Gloria Colston) je přímo ukázková, zato chudinku Clémence Poésy nemůžu po tomhle filmu už ani vidět. A že je to celé jen francouzsko-britskou verzí "Kramerová vs. Kramer"? V podstatě ano. Ale v dramatech nejde ani tak o příběh, jako o to, jak se divákovi naservíruje. A za sebe musím říct, že se mi "Demain tout commence" nejen líbilo, ale dokonce mi i chutnalo. (Nebýt těch posledních 5 minut, které na mě byly už opravdu moc patetické, bylo by to čistých 5*.) P.S.: Někteří tu srovnávají s "Nedotknutelnými"... U mě vede tohle.;-) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

SPOILERS! Strašně pitomej, neskutečně na city hrající vykalkulovanej konstrukt. Proti Omarovi nic nemám, ale hraje tu zase takového vysmátého, pozitivního debílka jako v The Intouchables. Což o to, vtip funguje, za pochvalu stojí hlavně obtoustlá buzna Bernie, která mne bavila. Ale celé je to taková dvouhodinová kolekce deus ex machin, naši dvoučlennou rodinu stíhá jedna krutá rána osudu za druhou - nestačí jeblá matka (#kramervskramer) ani prolhanej fotr, přidáme ještě pointu se semínkem a dozdobíme trochou zhoubné, neléčitelné nemoci -, aby bylo hodně hodně veselo. Ve finále to vůbec pateticky netlačí na pilu a nechce se vám zardousit všech šest (!) scénáristů. Fakt ne... 50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nečekal zhola nic a možná právě díky tomu jsem byl ve finále tak moc nadšený. Demain tout commence je zvláštní a vtahující kombinací komedie a sociální problematiky, která téměř ve všech ohledech funguje tak jak má. Lví podíl na tomto úspěchu má také ústřední dvojice s mimikrami Omara Sye a Glorie Colston, kteří přirozeně a nenásilným způsobem dotváří onu skvělou atmosféru celého filmu. Filmu také hraje do karet slzopudné finále s hlubokou myšlenkou o prožívání a užívání si všech malých momentů v našem životě. Nebýt tedy občasných hluchých míst, které jdou v ruku v ruce s přemrštěnou stopáží, o plném počtu hvězdiček by už nemohlo být vůbec pochyb. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Francouzi umí natáčet dramata i komedie a jdou jim i žánrové směsice. I dva jsou rodina se veze spíše na vážné notě, ale obsahuje i nejeden humorný moment, o který se postaral především Antoine Bertrand coby Bernie. Škoda, že jsem viděl dabovanou verzi, protože tím zanikla anglicko-francouzská interakce mezi některými postavami, jež byla též zdrojem vtipu. Během prvních dvou třetin jsem si myslel, že dám filmu solidní tři hvězdy, ale v poslední třetině se to celé vyšvihlo o třídu výš a v závěru hráli tvůrci hodně na city - na což jsem jim však skočil i s navijákem. I dva jsou rodina není žánrově vyloženě komedie, u které by se člověk válel smíchy - je spíše humorně laděným příběhem otce a dcery, kteří se navzdory nejedné překážce snažili prožít svůj společný život naplno. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2016 na Filmovém festivalu v Arrasu (Francie). (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. září do 10. prosince 2015 v Londýně, Paříži a Nice. (BMW12)

Reklama

Reklama