Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tanečnice Ruby (Keenan Kampa), studující na Manhattanské konzervatoři umění, potkává mladého britského houslistu Johnieho (Nicholas Galitzine), který si vydělává hraním na stanici metra. Oba mají své touhy a současně problémy, kterým musí čelit. Pokusí se je zdolat společně. (Roman Albach)

Recenze (18)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal úplně náhodou a musím říci, že takhle zpocenou zadnici po skončení jsem neměl ani u Evil Dead a k tomu mokré tričko od SLZ! Film je neskutečně živý, motivující, inspirační, dojemný, moderní, romantický a jedním velkým slovem Dechberoucí. Nehrají zde žádní známi herci, celý film se skládá z lidí, kteří mají obrovský talent jak v Tanci tak v Hudbě a veškeré čísla strkají do kapsy všechny Let´s Dance a taneční filmy za posledních 40 let. Finále představuje Trojkombo Baletu, houslí a Hiphopu, což patří definitivně k tomu nejlepšímu, co jsem za poslední dobu viděl. Za zmínku stojí i Battle v Metru či s číšníkáma na Oslavě. Velká paráda pro mladé lidi. Škoda, že film nemá o hodinu navíc. Užíval jsem si to neskutečně. 85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, že takových filmů je hafo, ale tady bylo jasně vidět, že Michael Damien hudbu miluje a dal do toho všechno a toho si cením. Výborné taneční vstupy a i toho lásečkování jsem se dočkala. A soulad moderního tance s houslemi bylo tak krásné, až se tajil dech. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký priaznivec hudobných filmov, väčšinu úplne vynechávam a tých pár, ktoré som ku mne dostanú ma tiež málokedy oslnia, ale High strung som skúsil dať šancu, predsa len kombinácia baletu a huslí mi príde celkom zaujímavá a nakoniec môžem len chváliť. Dejovo je to tá najbežnejšia klasika, dvaja mladí ľudia z rôznych vrstiev sa cez množstvo prekážok vďaka láske k hudbe postupne zbližujú, ale celé je to nadmieru svižné, pričom aj tých pár relatívne zbytočných odbočiek, ako krádež huslí, problémy so zelenou kartou a podobne, čo pre film malo vlastne len zanedbateľný význam tomu vôbec neškodí a pozerá sa na to veľmi dobre. A môže za to hlavne skvelá atmosféra, ktorá ma vtiahla a celé to hudobné prostredie. Vidno, že toto nie je žiadna bežná komercia, ale na filme sa podieľali skutoční odborníci, ktorí sa tomu rozumia a nechali možnosť vyniknúť talentu všetkých zúčastnených. A že tu tých talentovaných ľudí teda je. Obsadenie je teda očakávane pomerne neznáme, známejší sú jedine učitelia Jane Seymour a Paul Freeman, ktorí ma ale vo svojich úlohách bavili, ale zvyšok je už tvorení talentmi z rôznych hudobných oblastí, ktorí sú navyše aj sympaťáci. A spoločne tu predvedú množstvo hudobných čísel, ktoré sú skvelé a veľmi dobre kombinované, takže som si vychutnával husle, balet, ale dokonca aj tie moderné tance z ulice, ktoré inak moc nemusím. Režijne to síce za bežnou kino úrovňou trochu zaostáva, rozpočet určite nebol až taký vysoký, ale s tým nemám ani najmenší problém, aj tak to vyzerá pomerne dobre a viditeľne išlo hlavne o to, aby sa tu mohol predviesť dostatok talentovaných ľudí, čo sa aj podarilo. Takže aj ako nefanúšik žánru musím High strung veľmi pochváliť, určite som to nevidel posledný krát. 78% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"High Strung" je pre mňa tak trošku ospravedlnenie pre to, aby mohol Michael Damian natočiť svoju vlastnú hudobnú a tanečnú šou, ktorú by si mohol koordinovať ako sám uzná za vhodné a priniesť nejaké mladé talenty, ktoré sa môžu ukázať. Keď si vezmeme príbeh, tak je to absolútne prevarené klišé a všetko čo sme videli miliónkrát sa tu udeje. Okrem toho ale mám pocit, že scenár je miestami absolútne nedopracovaný a otvára možnosti, ku ktorým sa potom už nikdy nevráti. Ako Johnny a jeho nezaplatený nájom. Alebo problémy Ruby v škole, ktoré ohrozujú jej štipendium. A potom sú tu malé odbočenia ako Johnnyho cesta na políciu, ktoré absolútne nie je potrebné a iba zabíja čas. A úprimne, takýchto momentov je tu viac. Hlavných hrdinov sme videli miliónkrát, vedľajšie postavy sme videli miliónkrát, príbeh sme počuli miliónkrát a vieme presne ako to bude pokračovať od prvého momentu. Takže toľko by som asi povedal k negatívam filmu. Ale teraz prejdime k tomu dôležitému a to sú jeho hudobné a tanečné momenty. Tie sú skutočne skvelé. Máme tu kopec naozaj talentovaných ľudí, ktorí dávajú skutočne veľmi dobré choreografie a skvele sa na to pozerá. Okrem toho aj naša hlavná hrdinka je veľmi dobrá tanečníčka a má tu pár skvelých momentov. Ale nielen ona. Rovnako aj ostatní predvedú pár skvelých tanečných čísel. Naši dvaja huslisti sú rovnako vynikajúci a nemôžem nič iné povedať, len klobúk dolu páni pred tým, čo ste zahrali. Ja som tomu uveril. Myslím si, že keby vo filme neboli tie husľové a tanečné momenty, tak by to bola frustrujúca nuda, ale sú tam. A robia z toho filmu celkom pozerateľnú záležitosť. Záverečné 6-minútové vystúpenie je podľa mňa absolútne fenomenálne a nemôžem nič iné povedať len WOW. Myslím si, že na jedno pozretie to stačilo, ale aj tak to pre mňa prinieslo aspoň nejaké dobré momenty. Takže zvážte si sami. Hodnotenie: C+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tanečnica Barbie a huslista Ken .. a všetko to tam riadi doktorka Quinnová. Tanečná a hudobná zložka uspokojujúca. Príbeh všetci poznáme. Ako to dopadne, všetci vieme. Na zabitie času a zahnanie nudy, napríklad v čakárni u lekára, vhodné. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokus a nápad dobrý ale nevyšlo to dvakrát dobře chtělo to více přidat a nebo spíš sem čekal mnohem víc ale i tak snaha se cení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková celkem romantická - naštěstí ne tolik romantická - taneční klasika, která ale díky tomu, že ONA je sice tanečnice, ale ON je houslista, získává trochu nový náboj. Právě to propojení houslí a tance je zde docela dobře zachyceno, je to moderní, je to živé a zajímavé i pro ty, kteří houslím normálně moc neholdují. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy s tanečno-hudobnou tematikou si rád pozriem. V tomto ma potešilo ústredné splynutie huslí a tanca, predovšetkým umelecky precíteným baletom, na ktorý mám slabosť. Horšie to už bolo s tou modernou tanečnou zložkou, čo je viacmenej úplne mimo môjho vkusu. Čo sa týka dejovej línie, tak to v podstate nebolo nič extra, keďže tá šablóna to až príliš celé ovládala. No a tie battle v metre a na charitatívnom večierku mi prišli nehorázne teatrálne, ale tak to by zas nebola až taká tragédia. Ešteže balet v kombinácii s huslami to udržali nad hranicou priemeru. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Jo, moc se mi to líbilo. Mám rád jakoukoliv hudbu, jakejkoliv druh tance. Tohle si od začátku na nic nehraje, jak tomu naopak je třeba u série Step Up. Hloupoučký příběh vyvažuje obrovskou měrou hodně dobrý a střízlivý tanec a velkou dávkou i hudebně, kdy prim hraje viola. Perfektní viola, nutno dodat. Herci nejsou herci, jsou to muzikanti a tanečníci, tudíž to tak i vypadá a to je dobře. Finální dance/music show byla příjemně komorní, nabitá a efektivně nastříhaná. Rozhodla o páté hvězdě. 5* a.k.a 95% ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s úchvatnou hudbou a tanečními čísly! Okouzlující Nicholas Galitzine a Keenan Kampa v hlavních rolích rozehrávají milostný příběh, který se ale tak trochu odehrává na pozadí houslového smyčce a baletních špiček.. Finální spojení houslí, hip hopu a baletu bylo dechberoucí. Krásný zážitek. ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

I přes klasický příběh s předvídatelným koncem se mi film líbil pro úžasnou hudbu i taneční choreografie. ()

Nikitoss95 odpad!

všechny recenze uživatele

pokud jste hráč na smyčcové nástroje, tak tento film vřele nedoporučuju, raději si najděte recenzní video od TwoSet Violin, tam vám pověděj, jak je to s filmem doopravdy! ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Podmanivé souznění tance a hudby, nasycené procítěností, precizností, romantikou. Bezchybné. Tento snímek se dere na první příčku co se týče mého osobního seznamu nej tanečních filmů, což o něčem svědčí. Zážitek. Jsem ráda, že si mě tento film našel. A díky za titulky Dever! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Bblondie 

všechny recenze uživatele

Mohl to být další obyčejný taneční film a přeslazenou zápletkou. Ano, je to vše, co od toho čekáme, proč se na tyto filmy díváme, ale je to i mnohem více. Spojení moderního tance s klasickou hudbou mě uchvátilo. Výborná oddechovka. ()

CornelieJame 

všechny recenze uživatele

Miluju taneční filmy a ještě spojené s hudbou no super pecka. Uźila sem si film od začátku do konce. Můj první film který byl propojený skrz 3 žánry jako je balet, street dance a houslový virtuóz :-) Prosím víc takových filmů :-) ()

Reklama

Reklama