Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baby nebude sedět v koutě! A to ani v roce 2017 v remaku slavného filmu o mladé Frances, která se během letní dovolené s rodinou bláznivě zamiluje a naučí tančit... (TV Prima)

Recenze (42)

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Zas až tak hrozný to nebylo ani zdaleka a viděl jsem už spoustu MNOHEM horších výtvorů výkvětů domácí kinematografie... ale celkově naprosto zbytečněj film, co spíš jen parazituje na originále, rozvádí některý dřív chybějící linky a když už se snaží něco modernizovat výsledkem je katastrofa, která vrcholí naprosto dementním rámováním - WTF! Vrcholem je pak nesnesitelná prdelatá machna v roli Bejby... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pohodový remake nesmrtelné klasiky, který zdaleka není tak strašlivý, jak zdejší hodnocení napovídá. Casting je až na jednu výjimku vynikající (usměvavá baculka Abigail Breslin z role Baby ždíme, co se dá, a po Chanelce pětce tak definitivně potrvzuje status mojí oblíbenkyně + Grace Adler!!, Peggy Bundy & Haley Dunphy), šedesátková atmosféra příjemně zachycená a větší prostor pro vedlejší postavy opodstatněný (neb jinak by se jednalo o naprostý, a tehdy opravdu zbytečný, kopírák), dolů ho táhne jenom skutečně velký přešlap v podobě Colta Prattese, který se dokonalému Patricku Swayzemu v žádném ohledu ani nepřibližuje, a sem tam předělávky soundtracku, které postrádají kouzlo originálu. Bezproblémových 69 (chuckle) procent, s oběma přimhouřenýma očima snad i slabší 4 hvězdičky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se v prvních ohlasech vyrojily zaryté obhajoby původní verze, původní hudby i původního hereckého osazenstva, přišlo mi to až trochu úsměvné, vzhledem k tomu, že obliba originálu je často spojena s jistou blahosklonností, pramenící z toho, že se jedná o milovaný film našich maminek. Úsměv se ovšem začne vytrácet ve chvíli, kdy jsou podobně plamenné řeči doprovázeny urážkami všech účastníků nové verze v čele s Abigail Breslin. Netuším samozřejmě, jestli ostatní komentující dodnes zbožňují Jennifer Grey, ale pro mě to byla právě ona, kdo byl z tehdejšího obsazení nejslabší a která mi zkrátka jako teenagerka ze šedesátek a ošklivé kačátko zároveň, nikdy nepřišla. Abigail oproti tomu je oplácaná, nesmělá, tanečně zprvu nefalšovaně dřevěná a - v mých očích naprosto dokonalá a neodolatelná Baby, ve které právě celou dobu dřímá nesmělá labuť, schopná dokázat všechno, co si jen zamane. Druhý často kritizovaný problém, tedy přidaná linka rodičů, je díky perfektní Debře Messing a přesnému Greenwoodovi uvěřitelná, životná i dojemná. Problém nastává až v osobě Johnnyho. Patrick Swayze byl díky Dirty Dancing legenda, Colt Prattes se sice snaží, ale nevychází mu to snad ani jedenkrát, protože charizma se zkrátka nedostavilo. Občas jsem se navíc zakřenil při předělávkách nejznámějších hitů, jimž moderní verze často vůbec nesluší a v jednom případě i nepěkně zatahají za uši. Přesto pod současné hodnocení jít nemůžu. Nový Hříšňák je totiž pohodová, optimistická a povedená (byť na spoustě míst s originálem prakticky totožná) podívaná a kdo říká, že je nesledovatelná, ten by si měl sundat růžové brýle (a nebo se na ni v některých případech i skutečně podívat). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co byste dělali, kdyby se k vám v tanečním baru přitočila těžkotonážní Růžena Průšová, z jejíhož dechu byste cítili, co jedla před týdnem, z jejích kadeří byste chtěli mít paruku na žalud a z jejích podpažních koláčů byste měli chuť jít nakoupit sádru, aby se už nepotila. Jenže o to horší, že jste nucen okolím jí říkat Bejby, učit ji tanečním krokům a vaginálně ji uspokojovat. Původně jsem myslel, že jde o parodii, zkrátka vtip, a že v titulcích uzřím jména Seltzer/Friedberg. Ti mají často spády najít bezejmenné herce, co jsou jen málo podobní původním představitelům z parodovaných snímků. Jenže ono ne, jedná se opravdu o remake Hříšného tance, legrační je to jen nechtěně. Pokud se Swayze chystá na reinkarnaci, já bych ji zatím odložil. Až uvidí Abigail Breslin, ihned zapomene na sváry s Jennifer Grey, jejich hádky mu budou připadat malicherné, neb tohle ho zaručeně podruhé dostane pod kytky. Abigail musela mohutně naštvat někoho z produkce. Film totiž nemá za cíl, aby její postava prošla vývojem hnusky v lepší hnusku, nýbrž aby hnuska v závěru filmu měla vizáž superhnusky. Vše strašné je korunováno pověstnou zvedačkou, kdy maník s bicáky má žilní provazy až na krku, když to naondulované slůně zvedá nad sebe. I metráková činka by byla pro něj větším vrcholem blaha. Naštěstí se jedná jen o tv remake, dopad na fanoušky originálu bude ale i tak nemalý. Z filmu je z větší míry muzikál, pěkné songy se dočkaly moderních úprav, o choreografii film vůbec nezavadil, tančí se, jen do tance to má daleko. Chudá je i výprava, vůbec mě nepřenesla do retro stavu. Jedinou možností je se u filmu hodně zvesela smát, neb kombinace nemehla Abigail Breslin a zdegenerovaného baleťáka Colta Prasete je vskutku legračně zkázonosná. Oproti tomu neustálé srovnávání "předělaných" památných scén a songů s originálem je více než zábavné. 4/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poviem hneď na úvod pravdu. Keby to mám hodnotiť iba ako film sám o sebe, možno by som išiel o pár hviezd vyššie. Možno by som v sebe našiel súcit a dokázal byť milosrdnejší. No problém je, že človek sa nikdy neubráni niečomu dôležitému. Ten istý film sme tu už mali, bol spracovaný lepšie a mali sme z neho väčšinou oveľa lepšie pocity. Ale aby som nebol hneď na úvod zlý, tak si povedzme pár pozitívnych dojmov z filmu. V prvom rade Abigail Breslin je podľa mňa solídnou Baby. Nemal som problém jej uveriť a snažila sa čo sa dalo. Takže dávam jej kredit. Tanečné scénky sú spravené veľmi dobre a choreografia funguje. Na toto si tvorcovia skutočne sadli a dali si záležať. Tak, ako to aj bolo treba. Uznávam. Vizuálne to ponúka asi to isté čo originál, ale nebol tam nikdy moment, kde by som povedal, že je to trápne. A "Time Of My Life" scénka je spracovaná dobre. A aspoň sa tam nerozhodli dať "túto verziu". Keby to spravili, tak by to bolo asi najväčšie sprznenie filmu, čo som kedy videl. A prečo to hovorím? Pretože ostatné dve hudobné klasiky: "Hungy Eyes" a "She´s Like The Wind" pôsobia, ako keby ich upravil Avicii alebo niekto podobný. Takže som sa úprimne bál, že niekto sa rozhodne, že táto verzia bude prijateľnejšia a modernejšia. Nikto to našťastie nespravil. Super. Čo sa týka ostatného, neveim čo viac ešte pochváliť. Herecky je to celkom okey. Jediný veľký problém je Colt Prattes, ktorý nemá žiadnu charizmu, akú mal pôvodný Patrick Swayze a cítiť to po celý čas. Film dokopy skoro nič nové nepridáva. S výnimkou dejovej línie rodičov Baby. A je to na môj vkus trošku nasilu. Nie je to strašné, ale nasilu rozhodne áno. Kde však film najviac padá sú dialógy. Niektoré sú prepísané z originálu, no inde mám pocit, že to znie absolútne mizerne. Ťažko sa to počúva. No ako som povedal, najväčší problém filmu je skutočnosť, že reálne to nie je film, ktorý by bolo potrebné vidieť, neprináša moc nového, nič zaujímavejšie a rozhodne nič lepšie, oproti originálu. A celý čas som premýšľal len nad tým, o koľko bol originál lepší. Takže osobne odporúčam vidieť ten a tomuto sa vyhnite. Hodnotenie: D ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

No to snad nemysleli ani vážně, hrozný herecký možná by se to dalo, no dobře nedalo celé se tohle posralo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, herecky to může být sebelepší, můžou se do toho přidat muzikálové zpěvy, ale tohle je pořád remake něčeho, co nemělo smysl remakovat. I když je to romantický film, myslím, že si získal natolik kultovní postavení, že ani jeho modernější verze, se zbytečným příběhem posunutým o 12 let dál, jen ukazuje, že některé věci nemá smysl modernizovat, jsou tak dobré, jaké jsou ve své původní podobě. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkala, že nebýt původní verze a té slonice, tak by ten film nemusel dopadnout nejhůř. Ale ten konec to zabil už totálně. Chudák Johny se málem podlomil v kolenou, když zvedal tu překrmenou holubici a celkově z ikonického tance udělali totální frašku. Jsou baculky, kterým jejich postava sluší, ale tahle mezi ně nepatří. Celou dobu to byl pro mě nejvíc rušivý element, kor když vím, že ta herečka vypadá v jiných filmech i líp. Asi se filmaři pokoušeli držet trend propagování plnoštíhlé postavy, ale tohle mělo spíš pro mě takový efekt, že bych nejradši začala držet hladovku. Taky nevím, proč považovali za nutnost pokusit se o nějaké kadeře. Kdyby ji nechali přirozeně rovné vlasy, udělali by líp. Celkově byl film jak přes kopírák a paradoxně co tam bylo navíc, to mě nudilo. Ikdyž jsem viděla horší, tak tohle je podle mě nejzbytečnější film, který kdy byl natočen, protože kdo by si znovu pustil tohle místo dokonalé klasiky.... Dneska si budu muset spravit chuť Patrikem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to o dost horší, ale i tak je to nic moc. Abigail mám ráda, ale v téhle roli jí to prostě nesedí, je na to až moc baculatá a tancuje jako prkno, věřím, že i já bych to zatancovala lépe. Colt Prattes ať se snaží jak chce, nikdy nebude Patrick Swayze a to je jeho jedna ale velká chyba. Soundtrack originálně pojatý, nicméně chybí kouzlo originálních písní, ale líbilo se mi, že to udělali muzikálně. Velké plus za rozvíjení vedlejší linky postav, například rodičů nebo sestry, hodně tam bylo vysvětleno, co v originále nebylo, za to velké plus. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nebyl to až takový průser, jaký jsem čekala. Jasně, Swayze je jen jeden a jsem celkem ráda, že tohle nemusel za svého života vidět, a taneční čísla jsou na taneční film dost nablblá (a zpívání to fakt nepozvedne), ale pokud nebudete srovnávat s nedostižným originálem, zas tak moc trpět nebudete. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tuhle předělávku si vážně si tvůrci mohli odpustit. Nepřinesla nic, čím by původní film vylepšila. Naprosto zbytečný pokus o - vlastně nevím co. Setkáváme se s tím stále častěji - něco se kdysi osvědčilo, tak to uděláme znovu a hůř. ()

Mishqo odpad!

všechny recenze uživatele

Ani dirty, ani dancing. Klenot môjho detstva sprznili na nepoznanie. Tancovať tam nevedel asi nikto, prerábky pesničiek boli väčšinou hrozné, aj keď 1-2 výnimky by sa našli. To, že do toho zakomponovali ešte aj spev postáv ma už totálne zhodilo zo stoličky. Breslin mám rád, ale tuná urobila zo seba puču. No a herec stvárňujúci hlavného hrdinu Johnnyho Castla nemá ani za piaď šarmu a sexappealu Patricka Swayzeho. Ostali mi oči pre plač. Asi si pozrem originál na vylepšenie nálady. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá fakt hrůzostrašně a člověk si řiká, PROČ TO VŮBEC MUSELO VZNIKNOUT, když originál i po víc jak 20 letech furt hezky funguje. Jenže pak se to NĚJAK NEVIMJAK rozjede, zazněj remaky známejch pecek, Abigail Breslin párkrát udělá ty svý oči a je z toho nemastná neslaná odpočinková trojhvězda. Škoda, že highlightem filmu je tenhle joke: “You know, marriage is a three-ring process. You have the engagement ring, the wedding ring – and then the suffering.“ A jo, asi fakt jen proto, že mám slabost pro Breslinovou, jsem vlastně byl spokojenej. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

A to jako proč toto?? Snažila jsem se na tento "počin" dívat jako na samostatný film. Ale to prostě nejde. Obsazení mě dohání k šílenství, mdlé dialogy a závěr? O tom škoda mluvit. Soundtrack to celé pozvedl o laťku výš. (= zachránil od odpadu.) ()

ViktorEl odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší remake aký som v živote videl. Celé zle!! Abigail je možno dobrá herečka ale v tanci je nemehlo číslo 1. Pozreté len zo zvedavosti. Odporúčam pozrieť a vytvoriť si na to svoj názor, pretože ako čítam niekomu sa to páči ale ja neviem čo by som pekné napísal o tomto filme. Keď sa cítite trápne pri pozeraní filmu tak to je asi zlé znamenie. Chcel som dať jednu hviezdu za Nicole ale po záverečnom "tanci" Baby vs Johnny musím dať po dlhom čase odpad. Film možno zaradiť do sekcii katastrofické. ()

fixaman odpad!

všechny recenze uživatele

Oškliví herci, kteří neumí hrát, zpívat a už vůbec ne tancovat. Děj vzaný jak přes kopírák z originálu bez špetky invence. A k tomu rádoby hříšná mládež celá zakrytá, jak kdyby se to odehrávalo na katolickém táboře. No a pro jistotu i ten tanec celý nějak zeslušněl. Tady je zkrátka špatně úplně všechno. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem nevěděl jestli si to má být parodie, nebo to myslí opravdu vážně. "Televizní speciál" Dirty Dancing totiž bezostyšně kopíruje legendární scény originálu, ale chybí mu v podstatě všechno co dělalo Hříšný tanec tak vyjímečný. S vyjímkou Abigail Bresling strašný casting, zvlášť pak obsazení Johnyho je na pováženou, herec který nejen že neumí hrát, ale hlavně se k hlavní hrdince vůbec nehodí. Protože je to i o dost delší než originál, více prostoru dostaly i vedlejší postavy, a celá druhá půle se tedy "zvrtne" do regulérního rodinného drama, které ale překvapivě není tak špatné a nechybí mu ani emoce, a trošku ten celkový dojem zachraňuje. Z mého ohledu úplně zbytečný remake. Dávalo by daleko větší smysl, kdyby příběh adaptovali do současnosti, když už jsou některé písně a taneční čísla aranžované v modernějším pojetí. ()

Psycho.R odpad!

všechny recenze uživatele

Velký utrpení. A to si myslím, že Abigail Breslin umí hrát nebo si vybírat správné filmy. Tohle je ale těžce mimo. Pokud nepovažujete Hříšnej tanec za druhej nejlepší romantickej film po Lásce nebeské, tak si klidně hvězdu přimázněte, ale je to na Vaše triko. ()

Reklama

Reklama