Reklama

Reklama

Po lásce

Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Joachim Lafosse (Our Children) se vrací se snímkem After Love, prozíravou, inteligentní a dojemnou sondou do moderních vztahů. Marie (Bérénice Bejová) a Boris (Cédric Kahn) se po patnácti letech společného života rozhodli nechat rozvést. Jak se však ukáže, jejich rozchod nebude ani zdaleka jednoduchý. Boris si totiž nemůže dovolit se odstěhovat, dokud nebude dům, v němž žijí pod jednou střechou společně se dvěma dcerami, prodán. Ten však koupila Marie, zatímco Boris ho kompletně zrenovoval, čímž výrazně zvýšil jeho tržní hodnotu. Protože nejsou schopni se dohodnout, jak si rozdělit majetek, brzy se ocitnou ve slepé uličce a všechny frustrace, rozhořčení a křivdy se začnou mísit s pocity jejich dávné náklonnosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na Rozchod Nadera a Simin. Přestože film upřednostňuje ženinu perspektivu, ani jeden z partnerů není vykreslen jako padouch, který by se snažil jen škodit. Problémem Marie a Borise je neochota naslouchat si a nechuť hledat společné řešení. Prostřednictvím svých dcer spolu však nejen vedou válku, ale občas i nacházejí smír (přesvědčivé vystavěná scéna společného tance, při které vás zřejmě stejně jako ústřední pár zamrzí, že už nedokážou být spolu). V konkurenci mnoha jiných dramat o vztazích s prošlou záruční lhůtou se After Love snaží zaujmout svou nebanální obyčejností. Podstatnou část filmu pouze sledujeme běžné každodenní činnosti a interakci několika postav. Z drobností se ovšem stávají záminky k vytahování starých křivd a následným konfliktům a hádkám. Bez velkých dramatických zvratů (jedinou trochu rušivou dramatickou událostí film končí) tak postupně pochopíme, co pár dříve spojovalo i co jej nyní rozděluje (poměrně velká pozornost je věnovaná ekonomické situaci každého z nich). Za významnou přidanou hodnotu považuji natáčení v nezvykle dlouhých záběrech, s kamerou pohotově reagující na pohyb postav, díky čemuž dobře sehraní herci nevypadávají z rolí (včetně obou naprosto přirozeně působících dívek). Film tak přes své parametry dusivé divadelní hry (z větší části jde o čtyři herce v jednom domě) nepostrádá dynamiku ani lehkost a i při zachování nesentimentálního odstupu dokáže vtáhnout, dojmout a případně oživit vaše vlastní vzpomínky na dlouhé a bolestivé doznívání toho, co jste dříve považovali za konstantu svého života. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bérénice Bejo a Cédric Kahn tu svojí manželskou válku rozjeli vysloveně na plné obrátky. Ale ačkoliv film vlastně nevysvětlil proč, tak celou dobu neustále naznačoval, že s tím mají něco společného peníze a dům, ve kterém spolu bydlí. Francouzi tady tímto filmem naznačili, jak je dnešní lidstvo ovládáno touhou po penězích a honbou za ještě větším vejvarem. Líbilo se mi, jak tu tvůrci hledali dobré i špatné stránky obou rodičů, podporovali to dialogově hodně silnými momenty a jaký dopad to všechno má na jejich dvě děti. Chvílemi jsem si vysloveně říkal, že jsem jako divák svědkem naprosto klasického afektovaného ženského chování, ale stejně tak i ignorantního mužského přístupu. Francouzi se v tomto případě předvedli a do plna nejdu jen proto,  že pointa podle mě byla takřka nulová. A to se u Francouzů nestává. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

L'économie du couple je film, který je krásný svou přirozeností a obyčejností. Až jsem měla pocit, že nakukuji do života reálné francouzské rodinky. Velký podíl na tom mají samozřejmě herecké výkony dospělých herců, jejichž chování mi občas přišlo až zoufale povědomé. Za mě jeden z nejlepších francouzských filmů... Silné 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Skvelé herecké kreácie hlavných dvoch predstaviteľov, uveriteľné hádky/zážitky/problémy/trápne situácie - a práve vďaka nim som celých 98 minút prežíval naozaj plnohodnotne. Na plný počet ale snímke chýba väčšia údernosť. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, zpracovávající aktuální a silné téma. Několik momentů ve filmu je mimořádně působivých (večeře s přáteli, tanec obou rodičů s dětmi, závěr u notáře...). Film na mě místy působil až kvazidokumentárním dojmem a celkově mi přišel neobyčejně autentický, především zásluhou skvělých hereckých výkonů a dobře napsaných dialogů. Výtečné drama, kterému bych snad krom lehké předvídatelnosti neměl osobně co vytknout - ten film mě osobně rozerval na cucky. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

L'économie du couple zasiahne diváka do tej miery, do akej mu je téma rozvodu blízka. Či už z pohľadu partnera alebo z polohy dieťaťa. Pre niekoho možno obyčajný film o neustálych hádkach, o blúdnom kruhu, v ktorom sa raz snaží jeden, potom zas druhý, no snahy sa nikdy nestretnú. Niekto pri ňom naopak absolvuje trpkú spomienkovú cestu do minulosti. Rozvod je veľmi bolestivou záležitosťou a krehkým obdobím v živote človeka, obzvlášť ak sú v hre aj deti. Každý má svoje pravdy, ale tá pravda je občas proste niekde uprostred. Jediným zábleskom nádeje je scénka spoločného tanca, ktorá je natočená naozaj citlivo a dojemne. Silné 3*. Videné na Cinematiku 2017. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[Scope - 2016] Jedná se o hodně minimalistické rodinné drama s minimem lokací a postav. Prakticky vše se odehrává na ploše několika místností v jedné domácnosti a vystačíme si se členy této domácnosti. Herecky a řemeslně kvalitně udělané, takže téměř hmatatelně cítíte emoce hlavních aktérů, a tak nějak se stěny nepříjemně přibližují a nedávají prostor ani na případné řešení. Není zde úplně vysvětleno, co se vlastně mezi manželi stalo a proč je situace taková, jaká je. Pro mě místy těžko uchopitelné, ale zároveň poměrně zajímavé a svižné drama z francouzské dílny. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

(Scope 100) Minimalistický film se skvělými herci, dusivou atmosférou a bohužel až moc skutečným příběhem. Líbila se mi moc i jednoduchý hudební motiv. Tanec a nemocnice byly dva vrcholy celého filmu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Každý má svou pravdu a když se kácí les létají třísky a to vždy.Někdy jedno vyslovené slovo spustí zničující trapnou lavinu.Když jsou děti svědkem souboje rodičů je to i jako by se dívaly jak pomalu hoří slaměnný panák až je z něj jen hromádka popela a finito ()

Reklama

Reklama