Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enzo Ceccotti je zloděj, který žije v římském slumu Tor Bella Monaca. Jednoho dne skočí do Tiberu ve snaze uprchnout před policií a spadne do sudu s radioaktivním odpadem, který ho infikuje a obdaří nadlidskými schopnostmi v podobě neobyčejné síly a umění léčit. Postupně se z něj stává lidumil díky postižené dívce, která ho mylně považuje za japonského komiksového hrdinu Hiroshi Shibu, a pomalu se mění ze superzločince v superhrdinu, aby ji zachránil před psychopatickým gangsterem přezdívaným "Gipsy". (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Deadpool znásilnil Turbo Kida. Zábavná antisuperhrdinská hříčka, která ale v sobě má i temné, až patologicky působíci prvky (velmi nesexy sexuální scéna v převlékací kabince). 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Po shlédnutí filmu jsem se musel podívat na datum výroby amerického Deadpoola (podobnost je obrovská) a zjistil jsem, že tento italský kousek vznikl dřív. A osobně musím říct, že se mi snad i líbí víc. Říkali mi Džigu je totiž naprosto výborná evropská komiksárna, což je samo o sobě dost neobvyklé. Škoda jen chvílemi až brutální drsnosti, která v kontrastu s evropským prostředím a scénářem působí neuvěřitelně krutě. A nepovedená sexuální scéna tomu taky dvakrát nepomůže. I přesto ale film nabízí celou řadu naprosto úžasných a zábavných scén, u kterých už teď vím, že na ně nikdy nezapomenu. A nezapomenu ani na Lucu Marinelliho, který svoji verzi batmanovského Jokera zvládl na výbornou. Stejně tak i Claudio Santamaria, který mi svojí postavou připomněl, že hlavní role nemusí nutně vybočovat inteligencí, ale může být i poměrně tupá a blbá. Což je u tohoto filmu vlastně devíza. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Italský Deadpool je refrešující žánrovkou, na kterou se kouká velmi příjemně. Má to spád, slušnou akci, v pohodě vizuál a dojde i na násilí, ovšem určitě bych to nepřeháněl slovy ( na Evropu až moc krve) od Francouzů má Itálie daleko. Zajímavý kus.75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi Hiroshi Shiba. Proměňuješ se v robota." Stačilo jedno setkání s roztomile bláznivou Alessiou a ze zabržděného Enza se stal hrdina. Tedy spíš týpek, který občas sroluje radiátor, přepere bankomat nebo roztrhne dodávku. To mě bavilo. I jeho soupeř Cigán mě bavil, protože byl jako stvořený pro pár facek sanitkou. Jenže Enzo je hrdina na prd, neboť je jediný pomalý mezi samými zlými a to je na zakládání fanclubu poměrně málo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Venkoncem se jedná o potrhlou hovadinu, která si však ve vyznění maže kdejakého márvela na focacciu. Mrtvý půl, nad kterým sliní kdejaký z nás, pubíků, co si chceme pěstit dojem, že jsme již dospělci a zvládáme náznaky nadhledu, se tady Dežožigimu dívá na paty, a to ještě z podhledu. Veselá slovní hříčka, n’est-ce pas‘? Ošklivá Pastorelli s kouzelným poprsím, ještě kouzelnější duševní výkolejkou a nejkouzelnější zraitelností se z hovádka, které by jeden zašlápl, aby už netrpělo, pozvolna stane slabinou citlivějšího kukera. A ano, jistý levicovější úhel podívané na životní štrapáce apeninských montérů mi samozřejmě zujal též. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem, že by to byl film o superschopnostech, tím jsem byl mile překvapen a k proměně došlo zajimavým způsobem a změnu dostal takový hrdina nehrdina, ale zase je to díky tomu docela originální. V něčem se mi film líbil, v jiným zase trochu odpuzoval. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Ostatní zminují podobnost k Deadpoolovi, ale konceptem a přehnanou brutalitou to je spíše jako Kick-ass. Film, který není ani tolik originální, ale baví svým nekorektním způsobem (brutalita, sex - fakt by mě zajímalo, jak se na to tvářili rodiče cca 6letého kluka, co seděl přede mnou) 70 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z Varů v podobě čisté superhrdinské žánrovky... která je přitom pořád citelně evropským a procítěným filmem. Jako by se Guy Ritchie a Aki Kaurismaki rozhodli spolu natočit hodně brutálního Batmana. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak Taliani majú ale parádneho superhrdinu. So začínajúcimi šedinami, totálnou neochotou zachraňovať svet a s chudinkou bláznivou po svojom boku. Príbeh ma extra neohúril, zato Marinelli ako Gipsy bol excelentný ... klobúk dole. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

K Deadpoolu to má daleko, ale aspoň má Itálie také svého superhrdinu. Film udrží divákovu pozornost, protože je divák zvědavý jak se bude vyvíjet vztah hrdiny a jeho hrdinské činy. V tom je nečekaně zábavný i když celkově mdlý, dlouhý, laciný bez hlubší myšlenky. S několika popkornovými momenty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kamera, výprava, střih jsou skvělé, i herecké výkony ale málo platné, když není o co hrát. Navíc je to zbytečně dlouhé na tak jednoduchý a chvílemi předvídatelný příběh. Postavy mne také moc nebavily. A celé se to bere strašně vážně, přitom chvílemi jako by se to ale snažilo o jakýsi humor, černohumorný, ale ani to nefunguje a u těch Italů člověk neví, protože přílišná gestikulace a rychlá mluva jsou jim vlastní, takže těžko soudit, kdy je to možná krapet přehnané. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavéj snímek, spadnout do barelu sraček a dostat schopnost velké síly kdo by to nebral ale škoda že film jsi držel stejné tepno dalo by se sto ho vyždímat mnohem víc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z Itálie přišel zajímavý snímek, na kterém je vidět, že se inspiroval v japonské manze, ale i v americkém mainstreamovém komiksu. A je tu do toho evropské pojetí, trochu těch sociálních problémů, i když k tomu japonskému stylu to má hodně blízko. Nečekaná paráda, která mě hodně bavila. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké hodnotit. Docela dobře se na to koukalo. Ale také celou dobu mlátil do očí ten nevyužitý potenciál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nezajímaví herci se perou s nenápaditým dějem. Snad jen 31letý Luca Marinelli (šéf zločinecké bandy Zingaro) stojí za zmínku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Italský superhrdinský film? Ani bych neřekl. Tvůrci si vypůjčili pouze základní premisu hrdinských filmů. Tzn nějak se z loosera stal superhrdina a musí se s tím popasovat. A to je společně s dlouhou stopáží asi tak vše, co má tento film společné s americkými popkornáři. A oboje jsou také jediné slabiny, jinak velmi zdařilého dramatu o Enzovi, kterého láska vrátila mezi lidi. Kde Džigu jednoznačně boduje, je prostředí a postavy, které sledujeme. Civilní až špinavé pojetí, je v přímém rozporu s technickými fičurinkami, naleštěným brněním, vystajlovanými maskami a CGI hollywoodobordelem. Žádní vědci, inženýři, doktoři... . Ty "malé" sci-fi filmy jako Freaks, Upgrade, Spring a teď i Džigu, které stojí hlavně na autenticitě a tvůrci se opírají především o scénář, beru jako velké osvěžení, kterého je mi v té mainstreamoské smršti načančaných sci-fi, opravdu zapotřebí. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Italové se pokusili udělat tak trošku festivalový a low cost crossover Suburry a Deadpoola. Sledujeme příběh menšího kriminálníka z Římského podsvětí, který shodou mnoha náhod získá nadpřirozené schopnosti a s tím se mu trošku obrátí život a přijdou i očividná dilemata. Bohužel to dle mého názoru není moc dobře natočené, je to poměrně nezajímavé a hlavní postava není vůbec charizmatická. Nemohu s klidným srdcem doporučit. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taliani sa zobudili a povedali si, že natočia niečo na štýl Skleneného. Výsledok je maximálne rozporuplný. Úvod je rozťahaný, zvrat prichádza neskoro a záverečný súboj je krátky. Na druhej strane postavy sú bežné, vidíme aj pokus o vystavanie príbehu, ktorý je zároveň taktiež obyčajný a uveritelný. Hlavne to neni taliansky ukričané a celkom aj pozeratelné. Zial, americká verzia pouličného komiksu je lepšia. Slabé 3 z 5 ()

DonHUS 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se víc než u většiny posledních marvelovek. Přestože k tomu mám výhrady (nic moc originalita, otravná vedlejší ženská postava, předvídatelný závěr), klady převažují (hlavně Luca Marinelli a jeho variace na Jokera). Mezi 3-4 *. ()

Reklama

Reklama